Meubel- en houtindustrie

Hoogbouwstellingen-Silobouw

Kenmerkend en belangrijk voor de meubel- en houtindustrie is dat er een speciaal op die branche gerichte opslagtechniek en opslagwijze nodig is voor een economische handeling en opslag van pallets en transportcolli in palletstellingsilo´s en van hout en platen in draagarmstellingsilo´s. Afhankelijk van de producten en de gebruikte grondstoffen moeten hier volumineuze goederen plaatsbesparend opgeslagen worden maar ook op een comissioneringsvriendelijke manier in- en uitgeslagen kunnen worden.

OHRA heeft zich in deze bijzondere opslagwijze gespecialiseerd en vervaardigd individuele opslagsystemen voor de meubel- en houtindustrie. Palletstellingsilo´s tot 24 meter hoogte maar vooral ook draagarmstellingsilo´s en speciale oplossingen. Vanaf het ontwerp, de bouwfase tot en met de eindafname adviseren en begeleiden onze adviseurs en ingenieurs de klanten. Daarbij word er met individuele wensen en verzoeken rekening gehouden.

Als basis voor de veeleisende hoogbouwstellingsilo´s worden robuuste palletstellingen gebruikt. De stellingstaanders worden in overeenstemming met met zijn functie en draaglast statisch berekend en getoetst aan de voorschriften. Optioneel kunnen er nog vele toebehoren bijkomen zoals centreerstations, opstelplaatsen voor rolcontainers en overdrachtstations.

stellingenhal  
palletstelling  
stellingbedienings apparaat  
Draagarmstelling  
stellingbedienings apparaat  
stellingbedienings apparaat  
stellingenhal  
Draagarmstelling  

Palletstellingen

De standaardoplossing voor gepalletiseerde goederen en transportcolli maar is ook zeer goed te gebruiken voor platen, massief hout en opslagproducten met een hoog gewicht – de OHRA Palletstelling.

Hierin zijn de goederen- of palletmaten niet al bepaald want door de inzet van robuuste stellingjukken en hoog belastbare dragers kunnen ook grote vakwijdte met zware gebruikslasten gerealiseerd worden.

Palletstellingen van OHRA zijn de professionele opslagoplossing voor een veeltal van producten op goederendragers maar ook voor het magazijn voor inkomende goederen-, halffabricaat-, onderdelen-, of eindproducten is de OHRA palletstelling het ideale opslagsysteem in de meubel- en houtindustrie.

palletstelling  
palletstelling  
stellingbedienings apparaat  
palletstelling  
rollenbaan  
palletstelling  
palletstelling  
stellingbedienings apparaat  

Opslagvloeren

Met de staalbouwvloeren van Ohra kan het bestaande vloeroppervlak naar gelang de hoogte van de hal verveelvoudigd worden.

Het in meerdere lagen opslaan en commissioneren betekend in het bijzonder in het magazijn, in de expeditie en bij de commissionering meer opslagvolume op hetzelfde grondoppervlak. Dit geld natuurlijk ook bij het overvloeren van bijvoorbeeld transportbanen en productiestations.

Dit opslagsysteem voldoet aan de eisen voor een economische opslag. Door het gebruik van warmgewalste staalprofielen voor de kolommen en de vloerdragers realiseert OHRA robuuste opslagvloeren met hoge draagvermogens.

De hiervoor opgeleide vakmensen houden in het beginplan al rekening met eventuele bestaande hindernissen in de daarvoor bestemde bouwruimte, bijvoorbeeld ramen, deuren, hemelwaterafvoeren en kanalen. De opslagvloer kan hierdoor zoveel mogelijk naar de bedrijfsruimte passend gemaakt worden.

De verschillende mogelijkheden betreft de vloerafwerking zoals spaanplaat , roosters of traanplaat maar ook de diverse type palletafzetplaatsen worden naar wens van de klant of naar gelang de inzetbaarheid van de vloer vanaf het beginontwerp al uitgewerkt.

Platform  
Platform  
Platform  
Platform  
Platform  
Platform  
Platform  
Platform  

Draagarmstellingen

In de meubel - en houtindustrie speelt de juiste manier van opslag van zware en onhandelbare plaatproducten een grote rol.

Bij de productinname worden verwerkingsmaterialen als spaanplaat of MDF-plaat voor de verdere verwerking naar gebruiksvolgorde en afmeting gesorteerd en opgeslagen. Hierdoor kan op ieder moment en zonder tijdverlies de benodigde aantallen en afmetingen in het productieproces aangevoerd worden.

Voor deze taakstelling zijn in het bijzonder robuuste en compacte draagarmstellingen met een hoge belastbaarheid en met een verstelbaar systeem voor wisselende toepassingen zeer geschikt. Hierdoor voldoet het systeem aan het principe van een economische opslag met een directe toegang naar de goederen en een daarbij zo´n gering mogelijk plaatsverlies.

Ohra ontwerpt, produceert en monteert robuuste opslag- en stellingsystemen met een lange levensduur speciaal ook voor de meubel en houtindustrie. Van een met de hand bediende stelling tot en met complete stellinghallen levert OHRA alle bouwonderdelen, naar wens inclusief statische berekening , stellingbedieningsapparatuur en alle toebehoren.

Draagarmstelling  
Draagarmstelling  
Draagarmstelling  
Draagarmstelling  
Draagarmstelling  
Draagarmstelling  
Draagarmstelling  
Draagarmstelling  
Draagarmstelling