Opera, Theater, Galerie

Opslag coulissen

Niet alleen in de grote theaters, maar waar dan ook ter wereld oefenen coulissen een bijzondere charme uit. De vervaardiging ervan gaat meestal met hoge kosten gepaard en ze dienen tussen de voorstellingen te worden opgeslagen. Omdat coulissen meestal zeer groot en onhandzaam zijn, is de opslag van coulissen een echte uitdaging.

Nog niet zo lang geleden is er een bijzonder zuinige oplossing gevonden in de vorm van modulaire, verrijdbare draagarmstellingen. De draagarmstelling wordt zonder extra steunen door middel van verbindingsstukken tot een aaneengesloten oppervlakte van maximaal 2,5 m diep en van bijna elke gewenste lengte. Afhankelijk van de halhoogte ontstaan er zo 5 tot 6 ruimtevullende niveaus.

Draagarmstelling  
Draagarmstelling  

Hier in Zurich is een schap zonder steunen tot 80m lang:

Draagarmstelling  
Draagarmstelling  
Draagarmstelling  

De stellingen zijn op verrijdbare dragers gemonteerd, die tot op een paar centimeter afstand kunnen worden samengebracht. Hierdoor kan in een zo klein mogelijke ruimte een zo groot mogelijke hoeveelheid worden ondergebracht, die toch te allen tijde direct toegankelijk is.

Met een druk op de knop geeft het opslagsysteem precies dat gangpad vrij, waar u uw coulisse wilt opslaan of ophalen.

Draagarmstelling  

Hier in het Staatstheater in Stuttgart goed te zien:

Draagarmstelling  

Voor het ontwerp en de inbedrijfstelling is de ervaring van een gespecialiseerde fabrikant als wij onontbeerlijk.

Een bijzondere uitdaging is bijvoorbeeld de sprinklerinstallatie (op de mobiele stellingen) of alleen al het omgaan met een 4-weg elektrische heftruck en de vaak onmisbare speciale artikelen.

Draagarmstelling  
Draagarmstelling  
verticaalstelling  
Draagarmstelling  

Opslag rekwisieten en kostuums

Ook de rekwisieten en kostuums worden ruimtebesparend en overzichtelijk opgeslagen, zoals bij het 2 verdiepingen tellende toneel van het Staatstheater in Karlsruhe.

Naast de verdiepingsvloer bieden robuuste palletstellingen een optimale opslagmogelijkheid voor een verscheidenheid aan rekwisieten en andere onderdelen. Het toegankelijke opslagsysteem zorgt te allen tijde voor een individuele en snelle samenstelling voor verschillende voorstellingen.

Platform  
palletstelling  
Platform  
palletstelling  
palletstelling  

Werkplaatsen

Natuurlijk rusten we ook passend uw timmer- of ambachtelijke werkplaatsen en magazijnen uit met draagarmstellingen, palletstellingen of legbordstellingen. Voor de vervaardiging en reparatie van coulissen gebruikt het theateratelier veel materiaal in alle soorten en maten. Natuurlijk rusten we ook passend uw timmerwerkplaatsen of ambachtelijke ateliers en magazijnen uit met draagarmstellingen, palletstellingen of legbordstellingen.

verticaalstelling  
Platform  
Draagarmstelling  
verticaalstelling  

Musea en galeries
Schilderijen en beeldhouwwerken

Hoewel een museum een veel betere plaats is om schilderijen en beeldhouwwerken onder te brengen, beschikken toch alle musea en galeries ook over een depot.

Het zal u zeker niet verbazen, dat er zeer bijzondere eisen worden gesteld aan de opslag van kunstvoorwerpen. Zo is er een reeks veeleisende, speciale oplossingen nodig voor beeldhouwwerken, installaties en schilderijen van verschillende afmetingen.

Vooral in de consultatiefase is het van belang met behulp van onze door een groot aantal gerealiseerde projecten gegroeide know-how een opslagsysteem te ontwikkelen, dat niet alleen voldoet aan de huidige eisen (benodigde ruimte, toegankelijkheid, verzekering, enz.), maar die in de toekomst zo nodig nog kan worden aangepast.

platenstelling  
platenstelling  
palletstelling  
platenstelling  
palletstelling