Rekbedieningstoestellen

Overeenkomstig de vereisten van een half- of volautomatisch magazijn, plannen en configureren wij in samenwerking met de klant en onze vakadviseurs de selectie van het gepaste transporttoestel.

De configuratie van het rekbedieningstoestel (RBT) richt zich naar de opgave, de producten alsook de ruimtelijke omstandigheden. Alle RBT’s kunnen zowel ganggebonden alsook met bochtenwerking uitgevoerd worden. Daarmee bestaat de mogelijkheid met slechts één toestel meerdere rekkengangen te bedienen.

Meerdere RBT’s in een installatie (hout- en bouwmaterialen-magazijn)

 

Door de integratie van de mechaniek voor de spoorwissel in de onderstellen en de intelligente samenwerking met de eigen software, is ook het gebruik van meerdere voertuigen in een installatie mogelijk. Hierdoor valt dure transporttechniek tussen de afzonderlijke rekkengangen weg.

Het totale programma van de RBT’s reikt van opslagrobots voor kleinere hoge rekken en automatische procespuffers over voertuigen voor de opslag van palletten en gitterboxen tot tweemasttoestellen met een draagkracht tot 8.000 kg. Bouwhoogten zijn mogelijk tot 30 meter.

Tweemasttoestel met bochtenwerking (Steinmetz)  

Lagerrobot met bochtenwerking voor palletten (houthandel)

 

Regalbediengeräte im Überblick

Opslagrobots voor opslag tot 12 meter hoogte
Opslagrobots voor opslag tot 12 meter hoogte

Bijzonder geschikt voor commissioneringsmagazijn of voor een automatisch puffermagazijn.

RBT voor opslag tot 25 meter hoogte
RBT voor opslag tot 25 meter hoogte

Uitvoering volautomatisch of ook voor gedeeltelijk automatisch bedrijf met volwaardige bestuurderscabine.

Tweemast-RBT voor lange en zware goederen
Tweemast-RBT voor lange en zware goederen

Met een draagkracht tot 8 ton wordt het toestel van deze bouwserie bijzonder dan gevraagd wanneer het erom gaat, zware en volumineuze goederen in hoge rekken te stapelen en deze uit te halen.