Platforms uit staal - onderdelen en techniek

Platform  

Het materiaal
De OHRA-staalplatforms worden hoofdzakelijk uit warmgewalste kwaliteitsstaal S235JRGZ gemaakt. Bij kleine aanvragen komen er soms koudgewalste profielen bij als toebehoren. De statische berekeningen en de afwerking richten zich naar DIN 18800, ZH 1/428.

De steunen
De platformsteunen bestaan uit warmgewalst kwaliteitsstaal, afhankelijk van de vraag van de klant en de belasting die op het platform komt. De hoogte van de steunen en de afstand tussen de steunen zijn variabel en worden door u bepaald. Alle aansluitingen, kruisverbindingen in de staalbouw worden gemaakt volgens DIN 18800, ZH 1/428 .

Hoofdliggers en tussenliggers ( vloerliggers)
De hoofdliggers, uit warmgewalst staal, vormen samen met de steunen het raamwerk van het platform. De tussenliggers bestaan uit warmgewalste profielen of bij kleinere aanvragen met lichte belasting, uit Sigma-profielen. Zij dienen om de vloer te dragen. De tussenliggers worden zonder hoogteverlies tussen de hoofdliggers verwerkt.

De Verbindingen
De verbindingen dienen tegen de uitbuiging van de platformconstructie. Zij worden tussen de tussenliggers aangebracht, ofwel bovenaan ofwel zijdelings. Alle verbindingen zijn statisch berekend en worden altijd meegeleverd.

De trap
Om op het platform te komen voorzien we een stabiele trapconstructie. Deze kunnen overal geplaatst worden, ook in het platform. Alle trappen zijn aan beide kanten voorzien van leuningen uit staal. De tredes bestaan uit roosters of hout.

De leuning of balustrade
De balustrade wordt aan de platformconstructie vastgebout. De balustradesteunen bestaan uit staal en zijn eveneens in het kleur van het platform geleverd. De leuningen worden ofwel in staal of in hout (meranti) gemaakt. De opzetzone of laadzone
De laadzone voldoet aan de UVV-Norm ZH 1/428. Automatisch wordt bij de opzetzone een veiligheidsketting voorzien.

De bodembedekking
De hoogte of de dikte van de bodembedekking hangt af van het gewicht dat op het platform komt. Als standaardbedekking worden spaanplaten V2 0E1, 38 mm, ruw/ruw, gebruikt. Optioneel kunnen ook spaanplaten gebruikt worden met een witte onderkant om meer licht te hebben. Eveneens kan een anti-sliplaag worden voorzien. Een andere mogelijkheid is een roostervloer.

De kleuren
Alle staaldelen zijn gezandstraald en gepulverlakt. De standaardkleuren zijn RAL 5015 (hemelblauw), RAL 6011 (resedagroen) en RAL 3000 (vuurrood). Tegen een meerprijs zijn er ook andere kleuren mogelijk. Eveneens kunnen we verzinkte platforms leveren.

Platform

Warmgewalst staal voor ondersteuningen (3), grendels (1) en jukplaten (2) garanderen een geringe bouwhoogte

 
Platform

Trillingsvrije kwaliteitstrap met roostertreden, hier naast aangebracht

 
Platform

Afzetzone met veiligheidsketting

 
Platform

Gespecialiseerde vakmonteurs garanderen een professionele montage