Naar hoofdinhoud springen

OHRA-brancheoplossingen Branchespecifieke opslagsystemen voor uw producten

Adviesgesprek

Meubel- en houtindustrie

Kenmerkend en belangrijk voor de meubel- en houtindustrie is dat er een speciaal op die branche gerichte opslagtechniek en opslagwijze nodig is voor een economische handeling en opslag van pallets en transportcolli in palletstellingsilo´s en van hout en platen in draagarmstellingsilo´s. Afhankelijk van de producten en de gebruikte grondstoffen moeten hier volumineuze goederen plaatsbesparend opgeslagen worden maar ook op een comissioneringsvriendelijke manier in- en uitgeslagen kunnen worden.

OHRA heeft zich in deze bijzondere opslagwijze gespecialiseerd en vervaardigd individuele opslagsystemen voor de meubel- en houtindustrie

 • Optimale benutting van bestaande oppervlakte
 • Optimalisatie van paden
 • Hoogste kwaliteit garandeert levensduur
 • Integratie in de productiestroom
 • Aangepaste systeemtechnologie

AdviesgesprekDownload brochuree


Draagarmstellingen

In de meubel - en houtindustrie speelt de juiste manier van opslag van zware en onhandelbare plaatproducten een grote rol. Bij de productinname worden verwerkingsmaterialen als spaanplaat of MDF-plaat voor de verdere verwerking naar gebruiksvolgorde en afmeting gesorteerd en opgeslagen.

Voor deze taakstelling zijn in het bijzonder robuuste en compacte draagarmstellingen met een hoge belastbaarheid en met een verstelbaar systeem voor wisselende toepassingen zeer geschikt. Hierdoor voldoet het systeem aan het principe van een economische opslag met een directe toegang naar de goederen en een daarbij zo´n gering mogelijk plaatsverlies.

Van een met de hand bediende stelling tot en met complete stellinghallen levert OHRA alle bouwonderdelen, naar wens inclusief statische berekening , stellingbedieningsapparatuur en alle toebehoren.

Offerteaanvraag


Automatische opslagsystemen

Opslagoptimaliseringen door gedeeltelijke of volledige automatisering van opslag- en uithaalhandelingen. Volgens het principe «Goederen naar de man» verhogen de prestaties bij drukke loshandelingen. Al naargelang de behoefte kunnen hele pakketten of afzonderlijke platen uitgenomen en naar het overgavestation getransporteerd worden.

 • De hoogst mogelijke overslagprestatie voor losopdrachten en orderverzameling
 • Van manuele tot volautomatische sturing op elk moment uitbreidbaar
 • Moduleerbare koppeling aan de door de opdrachtgever voorziene ERP-software
 • Bediening van meerdere gangen met een rekkenbedieningstoestel door gangwisseltechniek
 • Hierdoor vermindering van de investeringskosten, optimale prijs/kwaliteitverhouding

Palletrekken

Palletrekken zijn het universele opslagsysteem voor een veelvoud aan producten. OHRApalletrekken zijn door de robuuste bouwwijze in tegenstelling tot conventionele palletrekken uit plaat uniek en geven voordelen bij de statische benutting. Het gebruik van warmgewalste staalprofielen voor de dragende onderdelen is een belangrijke factor voor de veiligheid in uw magazijn, in het bijzonder in de zones, waar zich personeel of klanten ophouden. Tegelijkertijd zijn de rekken economisch, omdat grotere vakbreedten en hierdoor minder onderdelen nodig zijn dan bij conventionele rekkensystemen met geringe draagkracht.

Offerteaanvraag


Opslagplatforms

Opslagplatforms van OHRA kunnen op vele manieren gebruikt worden. Ofwel als bijkomende opslagvlakken, als loszone of als verkoopruimte, de individuele vormgevingsmogelijkheden zijn universeel. De zelfdragende constructie past in elke bestaande hal en kan individueel aan de ruimteverhoudingen aangepast worden.

 • Robuuste combinatie uit rekkensystemen en tussenniveau
 • Bijkomend een tweede of derde niveau mogelijk
 • 350 kg/vierkante meter standaard draagkracht op de loopgang tussen de rekken
 • Verschillende platformvloerbekledingen, al naargelang de vereisten
 • Ruim assortiment aan accessoires zoals bv. verlichting, leuningen en trappen  

Offerteaanvraag

Referenties voor de hout- en meubelindustrie

Hagebau Schneider
Superwood
Walker Timber Ltd.
Fikszo
Hagebau Schneider

Hagebau Schneider

Jos. Schneider GmbH realiseerde een drive-in magazijn voor tuin- en houtproducten met de pallet- en draagarmstellingen van OHRA in hun nieuwe Hagebaumarkt in het Beierse Dorfen. OHRA ontwierp de drive-in als een rekkenhal: De reksteunen dienen ook tegelijk als dragende onderconstructie voor de halconstructie.

Naar succesverhalen

Superwood

Superwood

Compacte, tegen regen beschermde opslag in de buurt van de productiehal

Naar succesverhalen

Walker Timber Ltd.

Walker Timber Ltd.

Hoge belastingscapaciteiten en instelbare opslagniveaus

Naar succesverhalen

Damar

magazijnoppervlak perfect benut

Naar succesverhalen