Naar hoofdinhoud springen

OHRA-brancheoplossingen Houthandel

Adviesgesprek

Branchespecifieke opslagsystemen

Het opslaan van hout is een bijzondere, veelzijdige en veeleisende opgave. OHRA is al meer dan 40 jaar toonaangevend op het gebied van technische innovatie van stellingen en opslagmethodieken voor efficiente opslag van houtprodukten. Zo ontwierp en perfectioneerde Ohra de vrij beweegbare arm, vandaag de dag de standaard in de houthandel. De draagarm wijkt uit bij het aanstoten en beschermt zo de waardevolle goederen en de stelling zelf.

 

Robuuste warmgewalste staalprofielen voor de dragende elementen van de OHRA draagarmstellingen maken een veilige opslag van uw producten mogelijk. De hoge kwaliteit van staanders en draagarmen garanderen een lange levensduur en hiermee ook een economische oplossing voor uw houtmagazijn. De verdere producten als palletstellingen, verticale-opslag stellingen en spaanplaatstellingen ronden het programma af.

AdviesgesprekDownload brochuree


Draagarmstellingen

Het ideale opslagsysteem voor lange, zware of omvangrijke houten materialen zoals spaanplaten, snoeihoutpakketten of massief hout. De flexibele, in de hoogte verstelbare draagarmen wijken bij aanstoten naar boven en opzij uit. Dit systeem beschermt uw goederen tegen beschadigingen. Alle draagarmstellingen worden klantspecifiek, passend bij de op te slagen goederen, vervaardigd, geleverd en op verzoek gemonteerd. Rondafwerking aan de armen en de voeten, hoogwaardig staal, instelschroeven voor exacte vlakheid, eenvoudige verstelbaarheid van de stapelhoogtes, dikwandige warmgewalste staalprofielen, een brede keuze aan onderdelen enz. vormen OHRA’s bouwstenen voor de meest optimale opslag van hout. OHRA-draagarmstellingen kunnen zowel binnen als buiten opgesteld worden.

Uw voordelen:

 • Rekkenstaanders en draagarmen uit massieve, warmgewalste
 • Rekkenstaanders in raster 100:100 mm geponst
 • Geen verborgen roestvorming door het massieve materiaal
 • In openlucht ook met dak, achterwand en regengoot
 • Hoogwaardige poedercoating
 • Warmverzinkte uitvoering voor buitenopstelling

Offerteaanvraag


Palletrekken

OHRApalletrekken zijn door de robuuste bouwwijze in tegenstelling tot conventionele palletrekken uit plaat uniek en geven voordelen bij de statische benutting. Het gebruik van warmgewalste staalprofielen voor de dragende onderdelen is een belangr ijke factor voor de veiligheid in uw magazijn, in het bijzonder in de zones, waar zich personeel of klanten ophouden. Tegelijkertijd zijn de rekken economisch, omdat grotere vakbreedten en hierdoor minder onderdelen nodig zijn dan bij conventionele rekkensystemen met geringe draagkracht.

Het veilige palletrek voor zware lasten:

 • Standaard vakbreedten tot 4.500 mm
 • Hoge belastbaarheid: veldbelasting tot 32.700 kg
 • Vakbelasting tot 5.100 kg in standaarduitvoering realiseerbaar
 • Warmverzinkte uitvoering voor de buitenrekken
 • Optioneel met dak, wand of als volledige rekkenha

Offerteaanvraag


Stellingen voor verticale opslag

Voor vele goederen zoals lijsten, profielen, stangen of buizen zijn verticale rekken de perfecte en klantvriendel ijke opslagwijze. Verschillende soorten en afmetingen staan gesorteerd en voor het grijpen klaar in het magazijn of in de verkoopruimte opgesteld. Voor de rechtopstaande opslag van plaatmateriaal direct bij de werkpost is er geen beter alternatief dan het robuuste plaatrek van OHRA. Het insteeksysteem uit vierkante buizen heeft een vaste vorm en is duurzaam. Voor een makkelijke in en uitvoer wordt voor elke rollenschacht een hoogwaardige rollenbanen gemonteerd.

Offerteaanvraag


Automatische opslagsystemen

Opslagoptimaliseringen door gedeeltelijke of volledige automatisering van opslag- en uitvoerhandelingen. Volgens het principe «Goederen naar de man» verhogen de prestaties bij drukke loshandelingen. Al naargelang de behoefte kunnen hele pakketten of afzonderlijke platen uitgenomen en naar het overgavestation getransporteerd worden.

 • De hoogst mogelijke overslagprestatie voor losopdrachten en orderverzameling
 • Van manuele tot volautomatische sturing op elk moment uitbreidbaar
 • Moduleerbare koppeling aan de door de opdrachtgever voorziene ERP-software
 • Bediening van meerdere gangen met een rekkenbedieningstoestel door gangwisseltechniek
 • Hierdoor vermindering van de investeringskosten, optimale prijs/kwaliteitverhouding 

Referenties voor de houthandel

Van Dorp Hout
Nyfeler
Hechenblaickner
Maderas Fanega
Laboissiere
Van Dorp Hout

Van Dorp Hout

Van Dorp Hout, een van de toonaangevende specialisten voor tuinhout in de Randstad, heeft in 2019 en 2020 in totaal ruim 240 meter OHRA-draagarmstellingen geplaatst. Gedeeltelijk door uitvoeringen met een dak en op verschillende hoogtes, kon het houthandelsbedrijf haar opslagcapaciteit met 40 procent ten opzichte van de vroegere opslag op de grond vergroten; en de algehele efficiëntie van de opslagprocessen aanzienlijk verhogen. Dit betekent dat klanten nu op kortere termijn en sneller kunnen worden voorzien van een breder assortiment artikelen.

Naar succesverhalen

Nyfeler

Nyfeler

Schrijwerkerij Nyfeler Holzwaren AG, fabrikant van onder andere het CUBORO-knikkerbaansysteem, slaat beuken blokplanken en andere artikelen voortaan op in een draagarmstelling van OHRA in plaats van op de vloer.

Naar succesverhalen

Hechenblaickner

Hechenblaickner

met verrijdbare stelling opslagcapaciteit verdubbeld

Naar succesverhalen

Maderas Fanega

Maderas Fanega

Met de draagarmstellingen van OHRA die individueel zijn aangepast aan de ruimtelijke omstandigheden, kan de Spaanse hout- en ijzerhandel Maderas Fanega aanzienlijk beter gebruikmaken van zijn bestaande magazijn.

Naar succesverhalen

Laboissiere

Laboissiere

Het Franse houthandelbedrijf Gedimat Laboissiere heeft voor de opslag van houten platen een vrijstaande rekkenhal opgericht.

Naar succesverhalen