Naar hoofdinhoud springen

OHRA-brancheoplossingen Branchespecifieke opslagsystemen voor uw producten

Adviesgesprek

Staal- / Metaalhandel

Voor de opslag van metaal en zware goederen vervaardigd uit metaal worden binnen het bedrijf bijzondere eisen gesteld. De selectieve toegang tot de producten van verschillende afmetingen, optimale materiaal doorstroming alsmede de snelle afhandeling van uw klantorders moeten op elkaar afgestemd en gewaarborgd zijn. Tegenover conventionele stellingen van plaatstaal hebben de OHRA palletstellingen uit warmgewalste staalprofielen zich bewezen als veilige en duurzame magazijn oplossing in de metaalbranche.

Zeker als het zwaar en moeilijk hanteerbaar wordt, doen de robuuste draagarm- of palletstellingen wat ze beloven. Aan de hoogste kwaliteitseisen en draagvermogen wordt probleemloos voldaan. Uw artikelen worden veilig, snel toegankelijk en schoon gesorteerd opgeslagen en dit alles op een minimale oppervlakte.

Adviesgesprek


Draagarmstellingen

Het ideale opslagsysteem voor staal, platen van alle formaten en zware metaalproducten. De flexibele, in de hoogte verstelbare draagarmen wijken bij het stoten naar boven en opzij uit. Dit systeem beschermt uw goederen tegen beschadigingen. Alle draagarmrekken worden klantspecifiek uitgevoerd, geleverd en naar wens gemonteerd De hoge kwaliteit van de rekkenstaanders en draagarmen garandeert een duurzame en economische oplossing voor uw metaalopslag. OHRA draagarmrekken kunnen zowel binnen als buiten opgesteld worden

Uw voordelen:

 • Rekkenstaanders en draagarmen uit massieve, warmgewalste IPE-staalprofielen
 • Rekkenstaanders aan beide zijden in rasters 100:100 mm gestanst
 • Voor buitenopstelling en tevens met dak, achterwand en afwateringsgoot
 • Hoogwaardige poedercoating
 • Thermisch verzinkte uitvoering voor buitenopslag

Rekkenhallen

Rekkenhallen van OHRA combineren op perfecte wijze de noodzakelijke gebouwenfunctionaliteit met de werking van een conventionele rekkeninstallatie. De rekkenstaanders dienen als dragende elementen voor dak en wand. Op zich staande gebouwenconstructies zijn hierdoor overbodig. Individuele uitvoeringsvarianten maken een aanpassing mogelijk aan uw opslagbehoeften. Planning, constructie, productie, levering en montage tot de aanvraag voor een bouwvergunning, alles in één.

 • Individuele hallentypes
 • Optimaal gebruik van het opslagoppervlak
 • Open en gesloten bouwwijze
 • Verschillende dakconstructies
 • Bouwonderdelen uitgevoerd door de opdrachtgever is mogelijk
 • Prijsgunstiger dan een conventionele hal met bijkomende rekkensystemenn  

Automatische opslagsystemen

Opslagoptimalisering door gedeeltelijke en volledige automatisering van in- en uitslaghandelingen. Volgens het principe „goederen direct naar de klant“ verhoogt dit de prestatiecapaciteit bij een hoog aantal orderverzamelingen. Al naar gelang de vereiste kunnen één of meerdere pakketten met verschillende plaatformaten of bundels met ronde materialen uitgenomen worden en naar het overgavestation worden getransporteerd. De handeling gebeurt met een rolbrug of met rekkenbedieningstoestellen (RBT).

 • De hoogst mogelijke overslagprestatie voor orderverzamelingsopdrachten
 • Van manuele tot volautomatische sturing op elk moment uit te breiden
 • Modulevormige verbinding met de ERP-software van de klant
 • Bediening van meerdere gangen met een rekkenbedieningstoestel door curventechniek
 • Hierdoor verlaging van de investeringskosten.

Referenties voor metaalhandel

Notz Metall AG
Investa
Acerinox Deutschland GmbH

thyssenkrupp Materials

thyssenkrupp Materials Hungary heeft zijn magazijn in Budapest gemoderniseerd met  draagarmstellingen met en zonder schuine armen van OHRA. Door de hoge stabiliteit en belastbaarheid van het stellingensysteem van warmgewalste, volwandige staalprofielen kon de onderneming haar opslagcapaciteiten aanzienlijk uitbreiden.

Naar succesverhalen

Notz Metall AG

Notz Metall AG

Multifunctionele en ruimtebesparende binnenopslag

Naar succesverhalen

Investa

Investa

Draagarmstellingen passen zich aan aan wisselende behoeften

Naar succesverhalen

Acerinox Deutschland GmbH

Acerinox Deutschland GmbH

Snel bereikbaar en hogere productiviteit bij het verzamelen van orders

Naar succesverhalen