Naar hoofdinhoud springen

Draagarmstellingen van OHRA Robuuste en ruimtebesparende opslagsystemen

Offerteaanvraag  Adviesgesprek

 

Perfecte rekkenoplossing voor omvangrijk langgoed

Draagarmstellingen zijn enorm draagkrachtige opslagsystemen voor het bewaren van langgoed en omvangrijke opslaggoederen. Daarbij horen bijvoorbeeld houten platen, metaalplaten tafels, profielen, balken of stalen elementen, bouwstoffen of ook oude voertuigen en alle soorten zware lasten.

Draagarmstellingen van OHRA onderscheiden zich van de standaard door het gebruik van volwandige stalen profielen voor alle dragende elementen. Door deze slanke bouwwijze van onze rekken wordt een compacte opslag bereikt op een klein grondvlak.

Draagarmstellingen van OHRA – flexibel en individueel

Voor elk product en voor elke branche zijn er specifieke draagarmstellingen. Zij onderscheiden zich, al naargelang de behoefte, in hoogte, gebruiksdiepte, draagkracht of profielsterkte. Alle draagarmstellingen worden individueel volgens klantenwens gefabriceerd, hoogwaardig poedergecoat of warmverzinkt voor het buitenmagazijn. De OHRA-draagarmstelling is er in verschillende varianten, van een klein rekkenrij voor lichte belastingen tot complete rekkenhallen, waar de rekkenstaanders gelijktijdig als dragende constructie voor dak en wand dienen. Veelzijdige accessoires zoals bijvoorbeeld armbruggen voor een doorgaande opslag zonder storende tussensteunen of schuine armen voor het opslaan en uithalen met kraan behoren bij de standaard uitvoering van de gecertificeerde onderneming. Verdere service zoals rekkenmontage, statistische berekeningen of het opmaken van tekeningen ronden de aanbieding af.

OHRA draagarmstellingen – Uw voordelen

 • Rekkenstaanders en draagarmen uit massieve warmgewalste stalen IPE-profielen
 • Ingehangen, in de hoogte verstelbare armen
 • Hoogwaardige poedercoating
 • In openlucht ook met dak, achterwand en regengoot
 • Warmverzinkte uitvoering voor de buitenopstelling

Offerteaanvraag

De vrij beweegbare draagarm


Draagarmstellingen voor zware lasten

OHRA knikt niet in. Zware lasten zijn een uitdaging voor elk rek, maar niet voor de draagarmstelling van OHRA. De productvoordelen van ons rekkensysteem worden met stijgende belastingeisen zelfs nog veel duidelijker. Met standaard armlasten tot 2500 kg en met staanderlasten tot 10.000 kg behandelt de OHRA draagarmstelling probleemloos ook de zwaarste opgaven.

Of het nu om stenen, stalen buizen, metalen platen, houtpakketten, coils of zware langgoedpallets gaat, of het om opslag binnenin een gebouw of in de openlucht gaat, onze vakadviseurs ontwerpen voor u de optimale magazijnoplossing. OHRA rekken vervullen uw technische vereisten en houden rekening met de geldende normen.

OHRA rekken - meer dan 40 jaar ervaring

Profiteer van onze jarenlange ervaring als planner en fabrikant van rekkensystemen. Bij OHRA komt de meer dan 40-jarige ervaring van de over heel Europa agerende fabrikant van rekkeninstallaties u tegemoet. Complexe opslagsituaties lossen wij voor u op met een omvangrijke keuze aan accessoires of met op maat gesneden oplossingen, zoals bijvoorbeeld geleidingsrails samen met heftrucks voor smalle gangen.

Met een OHRA draagarmstelling blijft elk van uw producten direct toegankelijk en kan met kraan, heftruck, toestel voor smalle gangen of RBG gestapeld en uitgehaald worden. Bij volle belasting blijven OHRA rekken voortdurend stabiel en zorgen zij voor een hoge mate aan veiligheid voor uw personeel en uw klanten.

OHRA rekken voor zware lasten – Uw voordelen

 • Rekkenstaanders en draagarmen uit volwandige, warmgewalste stalen IPE-profielen
 • Ingehangen, in de hoogte verstelbare armen
 • Op maat gesneden oplossingen
 • Voortdurend stabiel en veilig

Offerteaanvraag


Draagarmstellingen voor lichte lasten

Draagarmstellingen voor lichte lasten dienen onderscheiden te worden tussen heftruckbediende rekken en rekken voor handbediening. In de aluminium- of kunststofhandel worden zeer lichte lasten verplaatst en opgeslagen. Bij rekken voor zware lasten komt dan nog zeer vaak de vereiste voor optimale ruimtebenutting en technische oplossingen. Dit kan onder de vorm van een conventionele draagarmstelling gebeuren, maar ook als magazijn met smalle gangen, automatisch magazijn of verrijdbare-installatie. Doorslaggevend zijn de doelen die u in uw project bereikt dienen te worden.

Handbediende draagarmstellingen van OHRA

Rekken die met de hand bediend of bewogen worden vindt men in het bijzonder in meubelmakerijen en timmerbedrijven, maar ook in de machinebouw- en metaalverwerkingsbranche. Hier heeft men lichte draagarmstellingen nodig om afzonderlijke platen of profielen te commissioneren, orde te scheppen en het productieproces te ondersteunen. Rekkenhoogte, rekkendiepte en armlasten zijn vrij configureerbaar, waarbij manueel bedienbare draagarmstellingen vaak als 2.000 of 2.500 mm hoog en met een nuttige diepte van 600 of 800 mm geconfigureerd worden. Naar wens rusten wij de rekken uit met rijsokkel, rollen en/of legborden als mobiele oplossing voor het intern transport. Het complete assortiment aan standaard accessoires kan u ook hier kiezen. Alle rekken worden inclusief alle bevestigingselementen en bodemankers geleverd.

OHRA rekken voor lichte lasten – Uw voordelen

 • Individuele aanpassing aan alle vereisten
 • Ingehangen, in de hoogte verstelbare armen
 • Eenvoudige bediening
 • Grote keuze aan standaard accessoires

Offerteaanvraag


Draagarmstellingen met dak

Buiten zijn draagarmstellingen met dak de juiste keuze voor uw langgoed, dat niet beslist in een hal opgeslagen dient te worden. Wij houden bij de statische berekening van het opslagsysteem bijkomend rekening met de belastingsvereiste van sneeuw- en windbelasting in uw regio en dimensioneren overeenkomstig de rekkenprofielen en het rekkendak. Wij adviseren u van bij het begin: van de planning tot de dakbedekking. Bovendien ondersteunen wij u bij de bouwvergunning - naar wens met tekeningenmateriaal en statistieken.

OHRA rekken met dak – functionele opslag buiten

Voor gebruik buiten worden de draagarmstellingen met dak volgens uw vereisten naar keuze in een hoogwaardige, warmverzinkte uitvoering geleverd. Als extra weersbescherming bieden wij verschillende achter- en zijwanduitvoeringen uit metaalplaat of hout, weersbeschermingsnetten of afsluitbare rolluikensystemen aan. De dakbedekking en afwatering hoort ook tot ons uitvoeringsspectrum, dit kan echter ook gebeuren door de opdrachtgever. Al naargelang het afwateringssysteem en de heftruckeigenschappen wordt de neiging van het dak individueel aangepast. Door de combinatie van robuuste draagarmstellingen en de veelomvattende knowhow voor rekken met dak en wand vinden wij ook voor u een passende oplossing voor uw nieuw magazijn. Gebruik uw buitenterrein voor de opslag van uw langgoed of zware lasten.

OHRA draagarmstellingen met dak – Uw voordelen

 • Rekkenstaanders en draagarmen uit volwandige, warmgewalste IPE-stalen profielen
 • Ingehangen, in de hoogte verstelbare armen
 • In openlucht ook met dak en wand en afwateringssysteem
 • Warmverzinkte standaard uitvoering voor het buitenmagazijn
 • Statistiek voor bouwvergunningen leverbaar

Offerteaanvraag


Draagarmstellingen op verrijdbare wagens

Draagarmstellingen op verrijdbare wagens maken de meest efficiënte ruimtebenutting van uw magazijn mogelijk. Al naargelang de gekozen uitvoering kan de opslagcapaciteit tot 100% verhoogd worden. Verrijdbare-installaties zijn ideaal voor omvangrijke opslaggoederen met geringe toegang. De rekken worden hiervoor op verrijdbare wagens gemonteerd, die tot 70 meter lang uitgevoerd kunnen worden. Deze kunnen manueel of via afstandsbediening uit elkaar rijden zodat de gewenste gang geopend wordt.

OHRA rekken – beweegbaar op verrijdbare wagens

De verrijdbare wagens voor de beweegbare rekken lopen op rails die voordien in de halvloer geplaatst werden. Ook een montage van rails en verrijdbare wagens op een later tijdstip voor uw bestaande OHRA draagarmstellingen in voorhanden zijnde opslagruimten is mogelijk. ‘s Avonds worden de rekken op de verrijdbare wagens in een nachtpositie geplaatst, die de ongewenste toegang met heftrucks onmogelijk maakt. De betrouwbare veiligheid en de bewaarde standaarden verkrijgt u eveneens bij de rekken met verrijdbare-installatie met de overeenkomstige betekenis. De OHRA draagarmstellingen op verrijdbare wagens stemmen overeen met de voorschriften volgens de richtlijn BGR 234 van de beroepsvereniging en de CE normen.

OHRA rekken op verrijdbarewagens – Uw voordelen

 • Tot 100% opslagcapaciteitsuitbreiding
 • Besturing via afstandsbediening
 • Montage op een later tijdstip van rails in voorhanden zijnde gebouwen mogelijk
 • Veiligheid volgens de BGR 234 en CE

Offerteaanvraag

Effective warehouse systems by RBB Aluminium


Draagarmstelling systeemvloer

De combinatie uit robuuste OHRA draagarmstellingen enerzijds en plaatsbesparende opslagniveaus dat anderzijds een perfect opslagsysteem geeft maar ook extra commissioneringsruimte verkoopruimte of werkplaatsen. Dank zij de flexibele rekkenoplossingen van OHRA blijft uw opgeslagen materiaal direct toegankelijk en kan het zonder transportwegen efficiënt verder verwerkt worden.

OHRA draagarmstellingen als systeemvloer gebruiken

Ofwel als geplaatst platform of als tussenvloer -- de draagarmstellingen worden als steunen en dragers van het systeemvloer gebruikt. Gebruik deze flexibiliteit van de OHRA draagarmstellingen, om ruimten tot onder het dak af te sluiten en ideale opslagmogelijkheden te scheppen. Van de statistiek tot de montage ter plaatse bieden wij u voor uw OHRA stelling een complete service uit één hand.

OHRA stellingen als systeemvloer – Uw voordelen

 • Rekkenstaanders en draagarmen uit volwandige, warmgewalste IPE-stalen profielen
 • Perfecte oplossing als langgoed-commissioneringsmagazijn
 • Volledig ruimtegebruik
 • Ingehangen, in de hoogte verstelbare armen

Offerteaanvraag


Draagarmstelling met schuine armen

Een andere mogelijkheid om langgoed door middel van een kraan op te slaan, biedt het veelzijdige schuine armrek. Bij dit OHRA rekkentype worden de draagarmen met een 20° stijging vervaardigd en bieden hierdoor een belastbaarheid per arm van tot 800 kg. Het langgoedpakket wordt met steekdoorns in het voorziene vak geschoven. Door middel van zogenaamde aflegvakken kunnen afzonderlijke goederen gecommissioneerd worden en dan met de heftruck of kraan getransporteerd worden.

OHRA schuine armrekken – Uw voordelen

 • Rekkenstaanders en draagarmen uit volwandige, warmgewalste stalen IPE-profielen
 • Robuuste, ingehangen schuine armen
 • Commissionerings-steekdoorn en aflegvakken als standaard accessoires

Offerteaanvraag


Tegelpresentatierek compleet

In de DHZbranche of in bouwmarkten worden voor de voorstelling en bevoorrading van tegels, laminaat en parket de OHRA palletstellingen als tegelrekken gebruikt. De robuuste bouwwijze en de gemakkelijk te monteren 20° displayvlakken zorgen constant voor een perfecte productpresentatie. De standaard totale hoogte bedraagt 2.650 mm. De rekkenlengte bedraagt 2.800 mm, zodat 3 Europalletten naast elkaar kunnen geplaatst worden.

OHRA tegelpresentatierekken – Uw voordelen

 • Rekkenstaanders en draagarmen uit volwandige, warmgewalste IPE-stalen profielen
 • Ingehangen 20° displayvlakken
 • Hoogwaardige poedercoating

Offerteaanvraag


Technische kenmerken

De constructie van onze draagarmstellingen wordt opgebouwd uit dikwandige, robuuste, warmgewalste staalprofielen, die bijzonder draagkrachtig, betrouwbaar en duurzaam zijn. De hoofdonderdelen (staanders, draagarmen en voeten) worden voorzien van een poedercoating. Alle andere onderdelen zijn verzinkt uitgevoerd. De buitenstellingen zijn bad-vuurverzinkt.

Productkenmerken - Inhaakbare armen:

 • Verstelbaarheid van de armen om de 100 mm.
 • Flexibel inhaakbaar en vrij beweegbaar ( b.v. Type K60K+H) waardoor de armen en uw goederen tegen beschadiging worden beschermd.
 • Snel horizontaal in- en uithaken.
 • Hoogwaardig gesmede en speciaal geharde inhaakklauw.
 • Geen belemmering in het opslaggebied van uitstekende armverbindingsplaten zodat de goederen zonder beschadiging in- en uitgeplaatst kunnen worden.
 • Armafronding op de draagarmen
 • Voorinrichting voor het plaatsen van een afrolzekering
 • Voorinrichting voor het plaatsen van een stelbout
 • Staander / voeten met bandenbescherming (systeem K60 standaard)

Staanders zijn standaard aan twee zijden met een gatenraster 100:100 mm uitgevoerd waardoor enkelzijdige staanders in een later stadium tot een dubbelzijdige staander kunnen worden omgebouwd. Staanders zijn nauwkeurig vlak op de voet verschroeft waardoor een volledig vlak opslagvak ontstaat zonder uitstekende staanderverbindingsplaten waarin de goederen zonder beschadiging in- en uitgeplaatst kunnen worden. Uitwisseling van onderdelen bij aanpassing of reparatie is probleemloos mogelijk. Bandenbescherming door het omzetten van de voeteinden

Onze Stellingsystemen zijn overeenkomstig de DIN EN 1090 en de gangbare richtlijnen van het beroepsgenootschap voor magazijninrichting en gebruiksmiddelen (BGR 234). Vanwege het hoge veiligheidsbelang bij magazijnstellingen, beschikken wij vanaf 1994 over het “Grote lasbewijs” en hebben volgens voorschrift hiervoor lasingenieurs in dienst.

Accessoires voor de OHRA draagarmstellingen

Verschillende accessoires kunnen voor de verdere configuratie van uw OHRA rek gekozen worden. Deze kunnen ofwel op een later tijdstip of reeds bij de bestelling meegeleverd worden. Hiertoe behoren tralieroosters, afrolbeveiligingen in zware en lichte uitvoering, armbruggen, zadelpennen, en nog veel meer. Zie hieronder een selectie van gerealiseerde oplossingen.

Referenties voor draagarmrekken

Maderas Besteiro
Borovi
Knaus Tabbert
Rubio Careco
Arabesque
Maderas Besteiro

Maderas Besteiro

Bij Maderas Besteiro maken OHRA draagarmstellingen een efficiënte opslag mogelijk van hout tot 13,5 meter lang; klantspecifieke palletstellingen met maximaal 15 opslagniveaus bieden voldoende ruimte voor het uitgebreide assortiment van High Pressure Laminates (HPL). Vergeleken met de oorspronkelijke vloeropslag en verouderde stellingen heeft Maderas Besteiro de opslagcapaciteit met 20% kunnen verhogen in dezelfde opslagruimte, de logistieke processen met 30% kunnen versnellen en de schade aan opgeslagen goederen met 70% kunnen beperken.

Naar succesverhalen

Borovi

Borovi

Het Hongaarse houthandelsbedrijf Borovi Impex Nagyker heeft zijn opslagcapaciteit meer dan verdubbeld met draagarmstellingen van OHRA. Vijf draagarmstellingen met een lengte van 24 meter en zeven opslagniveaus bieden eenvoudiger toegang tot afzonderlijke items in vergelijking met de eerdere opslag op de vloer. Dankzij de dak- en wandbeplating beschermen de stellingen de goederen ook tegen weersinvloeden. Met de nieuwe stellingen kan het bedrijf zijn klanten 30 procent sneller bevoorraden en is de schade aan de voorraad met 40 procent verminderd.

Naar succesverhalen

Knaus Tabbert

Knaus Tabbert

Knaus Tabbert, een toonaangevende fabrikant van vrijetijdsvoertuigen in Europa, heeft een nieuw magazijn in Jandelsbrunn uitgerust met kraagarm- en palletstellingen van OHRA voor de directe levering van de moderne carrosserieproductie. Dit betekent dat zo verschillende materialen zoals lijmen, aluminium- en GVK-rollen, multiplexpakketten, PVC-vloeren of houten en polyurethaanschuim-lijsten efficiënt kunnen worden opgeslagen. Roosterbodems in de palletstellingen en deels ook in de draagarmstellingen maken flexibele opslag van een grote verscheidenheid aan bakken en laadhulpmiddelen mogelijk. De stellingen maakten ook indruk met hun hoge draagkracht – de acht meter hoge draagarmstellingen dragen tot 12 ton per staander, terwijl de palletstellingen een vakbelasting tot 2,4 ton hebben. OHRA overtuigde ook door de ongecompliceerde voldoen aan de veeleisende vereisten voor de brandbeveiligingsinstallaties: Er werden bijvoorbeeld twee gaten van 80 millimeter in elk van de staanders geboord om de leidingen van het sprinklersysteem door te voeren. Deze oplossing bleek niet alleen bijzonder ruimtebesparend te zijn, maar de leidingen zijn dus ook goed beschermd tegen beschadiging.
 

Naar succesverhalen

Rubio Careco

Rubio Careco

Het Franse autorecyclingbedrijf Rubio Caréco heeft zijn opslagcapaciteit voor afgedankte voertuigen op het bestaande terrein vervijfvoudigd met een nieuw stellingsysteem van OHRA. 108 Nieuwe dubbelzijdige draagarmstellingen bieden een draagvermogen tot 2.200 kilogram per opslagniveau per zijde. Met een stellinghoogte van 7.600 millimeter worden vijf opslagniveaus gerealiseerd. Dus in plaats van 216 auto's kunnen er nu 1.080 auto’s in dezelfde ruimte worden opgeslagen – en veel veiliger en efficiënter dan met het oude opslagsysteem op grondniveau.

Naar succesverhalen

Arabesque

Arabesque

Arabesque, de grootste distributeur van bouwmaterialen en afbouwproducten in Roemenië, heeft zijn opslagcapaciteit aanzienlijk uitgebreid: In een nieuw magazijn in Boekarest bestrijken de draagarmstellingen van OHRA een totale lengte van meer dan 250 meter bij een hoogte van maximaal 5.280 millimeter. Het nieuwe stellingsysteem heeft veel minder ruimte nodig dan de vorige vloeropslag, zodat Arabesque nu weer voldoende capaciteit heeft om zijn productassortiment uit te breiden en te vergroten. Dit betekent dat er ook in de toekomst op betrouwbare wijze aan de wensen van de klant kan worden voldaan.

Naar succesverhalen