Naar hoofdinhoud springen

Alkain

Draagarmstellingen voor bouwmaterialen

Alkain: Gebruik uw ruimte optimaal

Alkain, de grootste handelaar in bouwmaterialen in de Spaanse provincie Gipuzkoa, heeft zijn bestaand rekkensysteem uitgebreid met rekken van de firma OHRA om extra opslagcapaciteit te creëren. Daarbij werden verschillende varianten en accessoires gebruikt:

Zo doen de rekstaanders deels dienst al kolommen voor een dak en geleiderails maken het gebruik als smalle opslagplaats mogelijk of ook bieden de brugdragers permanente opslag bijvoorbeeld voor palletten met een verschillende grootte zonder de storende tussenpalen van de structuur te hoeven vermijden.

Op een oppervlakte van meer dan 30.000 vierkante meter op de twee locaties in Hondarribia en Astigarraga biedt Alkain een breed assortiment aan bouwmaterialen voor zowel privé- als zakelijke klanten. Het productscala gaat van houten balken en isolatiemateriaal tot bakstenen en tegels en zelfs chemische producten voor de bouw, kortom al wat nodig is in de bouwbranche. Er worden diverse soorten waren in diverse gebieden opgeslagen: de bouwmaterialen op palletten bevinden zich in hetzelfde magazijn. Al in 2008 heeft Alkain zijn eerste draagarmstelling met inhaakbare draagarmen van OHRA gemonteerd. Elke draagarm is gemaakt voor een last van maximaal 1915 kg. De waren worden op vier niveaus opgeslagen. Door de bruggen tussen de dragers kunnen de waren doorlopend opgeslagen worden zonder de storende tussenstaanders. Deze ruimte heeft zich sinds 2017 bijna verdubbeld. Met rekken op vier niveaus, waarvan de langste 64,9 meter lang zijn, staat genoeg opslagvermogen voor de groeiende activiteit van Alkain tot beschikking.

In 2017 werden nieuwe draagarmstellingen met dezelfde eigenschappen als die van de binnenruimte toegevoegd in een bij de aangelegen hoofdopslaghal om het opslagvermogen te vergroten. De nieuwe rekken met vier hoogteniveaus werden onder het dak geïnstalleerd en maken vandaag een vereenvoudigde inventarisatiecontrole mogelijk in vergelijking met bulk opslag. Tegelijkertijd wordt de toegang tot de waren vergemakkelijkt, waardoor de lostijden van de waren verkort worden.

Buiten werd in de loop van 2017 een draagarmstelling met dakdragers uitgebreid als opslagplaats voor verschillende materialen zoals hout, ijzer en zware bouwmaterialen. De robuuste draagarrmen met een draagkracht van 1850 kg per arm en verdeeld over vijf hoogtes worden gebruikt om het gewicht van zware goederen te dragen. Op sommige plekken van deze buiteninstallatie werden bruggen tussen de dragers toegevoegd om groot materiaal op palletten op te slaan. Om het gewicht van het dak te dragen werden er speciale dakdragers geïnstalleerd die voor deze functie gemaakt zijn. Dankzij de zijgeleiders langs de rekken kunnen er mechanisch waren in de rekken gevoerd worden door middel van een zijlader, langs een lengte van maximaal 62 meter en op vijf hoogtes.

Over Juan Alkain Jauregui S.A.:

De firma Juan Alkain Jauregui S.A., in het kort Alkain, biedt sinds 1951 bouwmaterialen voor verschillende sectoren. Het productportfolio omvat producten voor de tuin alsook voor de badkamer en strekt zich uit van decoratie- tot doe-het-zelfartikelen en van vloer tot plafond. Het omvat ook materialen voor de elektrische en sanitaire branche. Zakelijke klanten vinden bij Alkain niet alleen alle nodige materialen en instrumenten, maar kunnen ook gebruik maken van financierings- en leverdiensten. De firma Alkain stelt vandaag ongeveer 75 werknemers te werk.


Projectgalerij