Naar hoofdinhoud springen

OHRA-brancheoplossingen Autorecycling

Adviesgesprek

Branchespecifieke opslagsystemen

De tijdelijke opslag van wagens is voor sleepdiensten, gemeenten en openbare dienstverleners een grote uitdaging. In het bijzonder wanneer het erom gaat personenwagens op kosten- en plaatsbesparende wijze op te slaan, zijn de mogelijkheden beperkt.

Uniforme Europese richtljnen voor recycling en verwerking van sloopauto’s schrijven een veilige en milieuvriendelbijke opslag van uw producten voor. De optimale opslagtechnologie voor uw bedrbijfsdoeleinden moet aan deze richtlbijnen voldoen. De niet-naleving kan leiden tot een boete of zelfs inname van de vergunning.

AdviesgesprekDownload brochuree


Voorbeeld: meer ruimte - Voordeel: 67% besparing

Voor:
Opslag voor 18 auto’s. Het benodigde vloeroppervlak dat nodig is voor de conventionele opslag van 18 sloopauto’s is ca. 146 m². Geen directe toegang, omvangrbijke handling door het moeten verplaatsen van meerdere voertuigen.

Na:
Opslag voor 18 auto’s. Het gelbijke aantal sloopauto’s gebruikt dankzbij de opslag in de robuuste draagarmstellingen nog maar 48 m² vloeroppervlak nodig. Elk voertuig is nu direct toegankelijk.De omvangrijke handling door het moeten verplaatsen van meerdere voertuigen valt weg.

Ruimtebesparing door opslag in robuste draagarmstellingen


Draagarmstellingen

Speciaal voor autorecyclingbedrijven en wegsleepdiensten heeft OHRA voor de voertuigen en auto-onderdelen draagarmstellingen ontwikkeld en geoptimaliseerd. Deze opslagsystemen bieden verreikende krachtreserves voor een veilige opslag op hoogte waarbij de onderdelen direct toegankelijke zijn. Hierdoor bereikt men een enorme plaatsbesparing en de goederenstromen voor het recyclingproces zijn economischer omdat er minder handelingen zijn. Robuuste warmgewalste staalprofielen voor de dragende onderdelen van de draagarmstellingen maakt het mogelijk om meerdere auto’s boven elkaar te plaatsen. De hoge kwaliteit van de stellingstaanders en draagarmen garanderen een lange levensduur en een economische oplossing voor de auto-opslag bij Autorecyclingbedrijven en wegsleepdiensten.

  • Stellingstaanders en draagarmen uit massieve warmgewalste IPE-staalprofielen
  • Inhaakbare en in hoogte verstelbare armen voor de verschillende voertuigen
  • Hoogwaardige poedercoating
  • Vuurverzinkte uitvoering voor de buitenstellingen

Offerteaanvraag


Palletstellingen

Robuuste palletstellingen zijn bijzonder geschikt voor een verzorgde opslag van wielen, velgen maar ook kleine onderdelen en omvangrijke als motoren en aandrijvingen. De palletstellingen van OHRA bestaan uit warmgewalste staalprofielen i.p.v. geprofileerd blik en bewijzen zich daarom bij zware lasten als efficiënter en veiliger. De hoge kwaliteit garandeert een lange levensduur en daarmee een economische oplossing voor uw opslag.

Offerteaanvraag

Referenties voor auto-recyclers

Recup Auto
Rubio Careco
Legalny Autozlom
Desguaces Autoeco
Desguaces Eduardo
Recup Auto

Recup Auto

Het autorecyclingbedrijf Récup Auto heeft zijn opslagcapaciteit meer dan verdubbeld met 30 afzonderlijke draagarmstellingen van OHRA. De meer dan vijf meter hoge stellingen maken het mogelijk om vier voertuigen veilig boven op elkaar op te slaan. Bovendien is elke auto specifiek toegankelijk zonder dat andere auto's verplaatst hoeven te worden – dit vermindert schade en verhoogt ook de veiligheid voor medewerkers. Terwijl er voorheen ruimte was voor 96 auto's in de vloeropslagruimte, kunnen er nu 240 voertuigen worden opgeslagen in de draagarmstellingen op hetzelfde oppervlak.

Naar succesverhalen

Rubio Careco

Rubio Careco

Het Franse autorecyclingbedrijf Rubio Caréco heeft zijn opslagcapaciteit voor afgedankte voertuigen op het bestaande terrein vervijfvoudigd met een nieuw stellingsysteem van OHRA. 108 Nieuwe dubbelzijdige draagarmstellingen bieden een draagvermogen tot 2.200 kilogram per opslagniveau per zijde. Met een stellinghoogte van 7.600 millimeter worden vijf opslagniveaus gerealiseerd. Dus in plaats van 216 auto's kunnen er nu 1.080 auto’s in dezelfde ruimte worden opgeslagen – en veel veiliger en efficiënter dan met het oude opslagsysteem op grondniveau.

Naar succesverhalen

Legalny Autozlom

Legalny Autozlom

In plaats van gewoon gestapeld op de grond zoals tot nu toe het geval was, slaat de autoclaaf Legalny Autozłom afgedankte voertuigen nu op in robuuste draagarmstellingen van OHRA: De Europese marktleider voor draagarmstellingen biedt speciaal voor recyclingbedrijven en sleepdiensten een robuust draagarmrek voor voertuigen en voertuigonderdelen. Bij Legalny Autozłom vinden dus twee keer zoveel voertuigen plaats op hetzelfde oppervlak als bij de vorige opslag op de grond. Bovendien maakt het opslagsysteem nu directe toegang tot bepaalde voertuigen mogelijk en zorgt het voor meer orde op de opslagplaats.

Naar succesverhalen

Desguaces Autoeco

Desguaces Autoeco

De Spaanse autorecycler Desguaces Autoeco slaat de autowrakken niet langer op de grond op, maar op draagarmstellingen van OHRA. 

Naar succesverhalen

Desguaces Eduardo

Desguaces Eduardo

Desguaces Eduardo, het Noord-Spaanse autorecyclingbedrijf, heeft zijn opslagcapaciteit voor oude voertuigen aanzienlijk uitgebreid met draagarmrekken van OHRA.

Naar succesverhalen