Naar hoofdinhoud springen

OHRA-brancheoplossingen Staal- / Metaalhandel

Adviesgesprek

Branchespecifieke opslagsystemen

Voor de opslag van metaal en zware goederen vervaardigd uit metaal worden binnen het bedrijf bijzondere eisen gesteld. De selectieve toegang tot de producten van verschillende afmetingen, optimale materiaal doorstroming alsmede de snelle afhandeling van uw klantorders moeten op elkaar afgestemd en gewaarborgd zijn. Tegenover conventionele stellingen van plaatstaal hebben de OHRA palletstellingen uit warmgewalste staalprofielen zich bewezen als veilige en duurzame magazijn oplossing in de metaalbranche.

Zeker als het zwaar en moeilijk hanteerbaar wordt, doen de robuuste draagarm- of palletstellingen wat ze beloven. Aan de hoogste kwaliteitseisen en draagvermogen wordt probleemloos voldaan. Uw artikelen worden veilig, snel toegankelijk en schoon gesorteerd opgeslagen en dit alles op een minimale oppervlakte.

AdviesgesprekDownload brochuree


Draagarmstellingen

Het ideale opslagsysteem voor staal, platen van alle formaten en zware metaalproducten. De flexibele, in de hoogte verstelbare draagarmen wijken bij het stoten naar boven en opzij uit. Dit systeem beschermt uw goederen tegen beschadigingen. Alle draagarmrekken worden klantspecifiek uitgevoerd, geleverd en naar wens gemonteerd De hoge kwaliteit van de rekkenstaanders en draagarmen garandeert een duurzame en economische oplossing voor uw metaalopslag. OHRA draagarmrekken kunnen zowel binnen als buiten opgesteld worden

Uw voordelen:

 • Rekkenstaanders en draagarmen uit massieve, warmgewalste IPE-staalprofielen
 • Rekkenstaanders aan beide zijden in rasters 100:100 mm gestanst
 • Voor buitenopstelling en tevens met dak, achterwand en afwateringsgoot
 • Hoogwaardige poedercoating
 • Thermisch verzinkte uitvoering voor buitenopslag

Offerteaanvraag


Rekkenhallen

Rekkenhallen van OHRA combineren op perfecte wijze de noodzakelijke gebouwenfunctionaliteit met de werking van een conventionele rekkeninstallatie. De rekkenstaanders dienen als dragende elementen voor dak en wand. Op zich staande gebouwenconstructies zijn hierdoor overbodig. Individuele uitvoeringsvarianten maken een aanpassing mogelijk aan uw opslagbehoeften. Planning, constructie, productie, levering en montage tot de aanvraag voor een bouwvergunning, alles in één.

 • Individuele hallentypes
 • Optimaal gebruik van het opslagoppervlak
 • Open en gesloten bouwwijze
 • Verschillende dakconstructies
 • Bouwonderdelen uitgevoerd door de opdrachtgever is mogelijk
 • Prijsgunstiger dan een conventionele hal met bijkomende rekkensystemenn  

Automatische opslagsystemen

Opslagoptimalisering door gedeeltelijke en volledige automatisering van in- en uitslaghandelingen. Volgens het principe „goederen direct naar de klant“ verhoogt dit de prestatiecapaciteit bij een hoog aantal orderverzamelingen. Al naar gelang de vereiste kunnen één of meerdere pakketten met verschillende plaatformaten of bundels met ronde materialen uitgenomen worden en naar het overgavestation worden getransporteerd. De handeling gebeurt met een rolbrug of met rekkenbedieningstoestellen (RBT).

 • De hoogst mogelijke overslagprestatie voor orderverzamelingsopdrachten
 • Van manuele tot volautomatische sturing op elk moment uit te breiden
 • Modulevormige verbinding met de ERP-software van de klant
 • Bediening van meerdere gangen met een rekkenbedieningstoestel door curventechniek
 • Hierdoor verlaging van de investeringskosten.

Referenties voor metaalhandel

Solvaro
AK 1324
Reifenhäuser Reiloy
mejo Metall Josten
Solvaro

Solvaro

Dieptrekgereedschappen zijn dure maatwerkproducten, individueel afgestemd op elk te produceren onderdeel. Om de waardevolle gereedschappen, die tot zeven ton wegen, op te slaan, heeft Solvaro speciale rekken van OHRA geïnstalleerd op de locatie in het Hongaarse Szekszárd. Elk lagervak kan individueel op de betreffende gereedschapsgrootte worden afgestemd. Bovendien zijn de gereedschappen direct toegankelijk en kunnen ze snel naar de dieptrekpers worden getransporteerd. Tegelijkertijd zijn de dieptrekwerktuigen dankzij de op maat gemaakte stellingconstructie te allen tijde beschermd tegen beschadiging.

 

Naar succesverhalen

AK 1324

AK 1324

Met de nieuwe draagarmstellingen heeft het Tsjechische bedrijf AK 1324, s.r.o., een groot- en detailhandel in roestvrijstalen materialen, veel sneller toegang tot opgeslagen roestvrijstalen platen.

Naar succesverhalen

thyssenkrupp Materials

thyssenkrupp Materials Hungary heeft zijn magazijn in Budapest gemoderniseerd met  draagarmstellingen met en zonder schuine armen van OHRA. Door de hoge stabiliteit en belastbaarheid van het stellingensysteem van warmgewalste, volwandige staalprofielen kon de onderneming haar opslagcapaciteiten aanzienlijk uitbreiden.

Naar succesverhalen

Reifenhäuser Reiloy

Reifenhäuser Reiloy

Reifenhäuser Reiloy, een specialist in zeer slijtvaste cilinders en vijzels voor extrusie- en spuitgietprocessen, heeft de vroegere externe opslag van grondstoffen en eindproducten in de fabriek geïntegreerd middels een nieuw magazijn. Onderdelen die tot 8 ton wegen en tot 10 meter lang zijn, worden nu opgeslagen in vijf zwaar belastbare draagarmstellingen van OHRA. Hoog belastbare roosterlegborden op de draagarmen maken daarbij een flexibele en materiaalvriendelijke opslag op pallets mogelijk. Dit betekent dat productie en expeditie nu rechtstreeks en onmiddellijke toegang hebben tot de voorraadproducten, en dat de opslag- en orderverzamelprocessen 24 uur eerder plaatsvinden dan voorheen. Reifenhäuser Reiloy bespaart ook de kosten van externe opslag.

 

Naar succesverhalen

mejo Metall Josten

mejo Metall Josten

mejo Metall Josten, fabrikant en leverancier van aluminium profielen op maat en van speciale profielen, heeft haar opslagcapaciteit uitgebreid met een nieuw logistiek centrum.

Naar succesverhalen