Naar hoofdinhoud springen

Automatische opslagsystemen Stellingbedieningstoestellen en magazijnbeheer software

Adviesgesprek

Automatische opslagsystemen

Geautomatiseerde opslagsystemen combineren stellingsystemen, stellingbedieningstoestellen en magazijnbeheersoftware om een geautomatiseerd magazijn te vormen. Alle drie de componenten zijn op elkaar afgestemd en zorgen ervoor dat magazijnprocessen zoals opslag en retrieval, picking, voorraadbeheer of beveiliging optimaal verlopen. Afhankelijk van de eisen wordt een onderscheid gemaakt tussen halfautomatische en volautomatische opslagsystemen.

  Welk stellingsysteem is geschikt voor een geautomatiseerd magazijn?

  De basis voor een geautomatiseerd magazijn is het juiste automatische stellingsysteem. Doorslaggevend voor de keuze is welke producten moeten worden opgeslagen en verplaatst. Voor lange goederen en volumineuze goederen zijn draagarmstellingen het meest geschikt. Voor gepalletiseerde goederen is de klassieke palletstelling de eerste keuze. In principe kunnen bijna alle stellingsystemen, ook legbordstellingen, worden geautomatiseerd. Samen met de juiste transportbandtechnologie en moderne software voor magazijnbeheer zorgt het automatische stellingsysteem ervoor dat de voordelen van een geautomatiseerd magazijn volledig worden benut: Snelheid, dynamiek, veiligheid, energie- en kostenbesparingen. De investering in een geautomatiseerd magazijn verdient zichzelf dus snel terug.

  Automatisch opslagsysteem - uw voordelen :

  • Stellingen- en uitrustingsplanning uit één hand
  • Magazijnbeheersoftware beschikbaar
  • Breed scala aan apparatuurtypes
  • Zowel bocht- als rechtuitstuurinrichtingen mogelijk
  • Tot 8.000 Kg laadvermogen

  Offerteaanvraag


  Halfautomatisch magazijn

  Kenmerkend voor het halfautomatische magazijn is dat het magazijnpersoneel voor bepaalde werkprocessen en taken, zoals orderpicken, meerijdt op het stellingbedieningstoestellen.

  Het stellingbedieningstoestellen gaat automatisch naar de locatie die eerder door de operator is bepaald. De exacte positionering voor de locatie gebeurt volledig automatisch, terwijl de opslag en het ophalen van bijv. houten panelen door de operator wordt aangestuurd via een manueel commando. Dit omvat het opheffen en neerlaten van lasten en de rijrichting van de vorken.

  Offerteaanvraag

  Volledig geautomatiseerd magazijn

  In tegenstelling tot het halfautomatische magazijn worden bij het volautomatische magazijntype alle werkprocessen gespecificeerd door de magazijnbeheersoftware. Alle commando's worden automatisch doorgegeven aan de besturingseenheid van het stellingbedieningstoestellen. Hier vinden alle stappen, zoals het naderen van het rek, het nauwkeurig positioneren voor de locatie, het opheffen en neerlaten van de last en het rijden naar het overslagstation volledig automatisch plaats, zonder hulp van magazijnpersoneel.

  Alle informatie in één oogopslag:

  • Zeer smalle gangpadbreedtes
  • Verbinding met uw magazijnbeheersysteem
  • Bovenste opslagniveau op een hoogte van maximaal 20 meter. Laadvermogen tot 5 ton
  • Een stellingbedieningstoestellen kan in meerdere gangpaden actief zijn
  • Er kunnen producten tot 8 meter lang worden opgeslagen

  Offerteaanvraag

  cantilever racking, automatic warehouse, stacker crane
  cantilever racking, automated warehouse, stacker crane
  cantilever racking, automatic warehouse, stacker crane
  stacker crane, automated warehouse
  cantilever racking, automated warehouse, stacker crane
  stacker crane, automated warehouse
  automatic warehouse timber storage
  automatic warehouse timber storage
  automatic warehouse timber storage
  automatic warehouse timber storage
  automatic warehouse, cantilever racking, stacker crane

  Volautomatisch orderverzamelmagazijn

  In- en uitslag, ordervoorbereiding en levering van de ordergerelateerde pakketten gebeuren volledig geautomatiseerd. Dit verhoogt niet alleen de efficiëntie van het hele magazijn- en pickproces, maar maakt ook een optimaal gebruik van de beschikbare ruimte mogelijk en vermindert schade aan de goederen.

  Het concept om gebruik te maken van de voordelen van de ordervoorbereiding in twee stappen is volledig nieuw: de in- en uitslag van de pakketten gebeurt in het magazijn met gebruik van een orderpickmachine (RGB).

  Als een verzendopdracht het verzamelen van verschillende individuele panelen vereist, maakt een vacuümmanipulator de relevante artikelen klaar voor verzending, waarbij meerdere bestellingen parallel kunnen worden verwerkt. Dit betekent dat twee afzonderlijke systemen de bestellingen zeer efficiënt samenstellen in een zo klein mogelijke ruimte.

  Offerteaanvraag


  Stellingbedieningstoestellen

  Een Stellingbedieningstoestel is een railgeleid voertuig voor het verplaatsen van goederen in een automatisch stellingsysteem. De maximale hoogte van een Stellingbedieningstoestel is 46 meter. Afhankelijk van de opgeslagen goederen, het gewicht en de afmetingen, wordt een onderscheid gemaakt tussen verschillende soorten magazijnkranen. Drie daarvan worden hieronder beschreven:

  Stellingbedieningstoestel OHRA met dubbele mast voor langgoed en zware goederen

  Met een draagkracht tot 8 ton wordt het toestel van deze serie bijzonder dan gevraagd, wanneer het erom gaat, zware en volumineuze goederen in hoge rekken op te slaan en uit te halen. Dit geldt in het bijzonder voor het magazijn in de bouwstoffen-, hout-, steen- en papierbranche. Op kleine grondvlakken kan hiermee economisch opgeslagen worden. Volgens het principe „Man naar goederen“ kan men met manuele standaard toestellen met standaard platform direct in het rek commissioneren.

  Stellingbedieningstoestellen voor langgoed – Uw voordelen

  • Bijzonder geschikt voor langgoed
  • Tot 8.000 kg draagkracht
  • Toestel met platform voor manueel commissioneren leverbaar
  • Curvengebonden – Bediening van meerdere gangen mogelijk

  Stellingbedieningstoestel OHRA voor opslag tot 12 meter hoogte

  Voor de automatische opslag van Europallets en gitterboxen tot een opslaghoogte van 12 meter biedt OHRA een speciaal stellingbedieningstoestel als een echt alternatief voor heftrucks voor smalle gangen. Het toestel is curvengebonden, kostengunstig en modulair ontworpen. Een speciaal onderstel maakt ook een direct op de halbodem rijden mogelijk.

  Stellingbedieningstoestel voor opslaghoogten tot 12 meter – Uw voordelen

  • Bijzonder geschikt voor commissioneringsmagazijn of voor een automatisch buffermagazijn
  • Tot 12 m bouwhoogte
  • Alternatief voor magazijn met smalle gangen
  • Curvengebonden – Bediening van meerdere gangen mogelijk

   

   Automatic storage system 15
   Automatic storage
   Automatic storage
   Automatic storage system OHRA
   Automatic storage
   Automatic storage Ohra

   Stellingbedieningstoestel OHRA voor opslag tot 25 meter hoogte

   Voor de opslag van pallets en gitterboxen in een hoog rek tot 25 meter is dit OHRA stellingbedieningstoestel sedert tientallen jaren succesvol op de markt voor de automatisering. Klassiek met een telescopische vork voor enkele of dubbel diepe opslag of alternatief met shuttlesysteem of opnamemiddel voor speciale lasten, al naargelang de vereiste individueel inzetbaar. Uitvoering volautomatisch of ook voor een deels automatisch bedrijf met volwaardige chauffeurscabine.

   Stellingbedieningstoestel voor hoge magazijnen – Uw voordelen

   • Bijzonder geschikt voor high-perfornance magazijnen
   • Tot 25 m bouwhoogte voor palletten en gitterboxen
   • Curvengebonden – Bediening van meerdere gangen mogelijk
   Automatic storage Ohra 19

   Opslagbeheerssoftware

   De volledige materiaaldoorstroming van een magazijn of een productie kan volautomatisch gestuurd worden. Reeds bij nieuwe invoeren, waar het erom gaat, het logistieke systeem van uw bestaande organisatiestructuur - en niet omgekeerd! -aan te passen, liggen onze bijzondere sterke punten. Basis is vervolgens een ingaande reële analyse en een daaruit gemeenschappelijk afgeleide toekomstprognose. Op basis van de verkregen gegevens voor artikelenomzet en firmastructuur herwerken wij met uw medewerkers oplossingsconcepten, die later als belastingsmap voor de automatische opslag kunnen dienen.

   OHRA opslagbeheerssoftware - digitale automatisering

   Het opslagbeheer LSV is een zeer omvangrijk en vrij kostbaar standaard systeem. Snelle een duurzame kostenbesparingen bereikt u door het optimaal gebruiken van medewerkers en techniek, bij gelijktijdig verbeteren van de proceskwaliteit en een vermindering van het magazijnvolume.

   OHRA Lagerbeheerssoftware

   • Reële analyse
   • Oplossingsconceptie
   • Resultatenpresentatie
   • Plichtenmapopmaak
   • Optimalisering van de magazijncapaciteit
   • Fifo-Lifo-MHD
   • ABC-classificatie
   • Plaats-/bestandsblokkering
   • Commissioneringsoptimalisatie

   Referenties voor automatische opslagmogelijkheden

   CAB 56
   Fikszo
   Drevo Trust
   Fehr
   CAB 56

   CAB 56

   Magazijn met richtinggevende technologie ingewijd

   Naar succesverhalen

   Drevo Trust

   Drevo Trust

   Drevo Trust heeft een van de eerste volledig geautomatiseerde magazijnen voor houtplaatmateriaal in Tsjechië in bedrijf genomen.

   Naar succesverhalen

   Fehr

   Fehr

   Het hart van de nieuwbouw van Robert Fehr AG in Andelfingen, Zwitserland, wordt gevormd door een volautomatisch opslagsysteem voor wel 6000 millimeter lange en 2500 millimeter brede houten platen.

   Naar succesverhalen