Naar hoofdinhoud springen

OHRA-brancheoplossingen Meubel- en houtindustrie

Adviesgesprek

Branchespecifieke opslagsystemen

Kenmerkend en belangrijk voor de meubel- en houtindustrie is dat er een speciaal op die branche gerichte opslagtechniek en opslagwijze nodig is voor een economische handeling en opslag van pallets en transportcolli in palletstellingsilo´s en van hout en platen in draagarmstellingsilo´s. Afhankelijk van de producten en de gebruikte grondstoffen moeten hier volumineuze goederen plaatsbesparend opgeslagen worden maar ook op een comissioneringsvriendelijke manier in- en uitgeslagen kunnen worden.

OHRA heeft zich in deze bijzondere opslagwijze gespecialiseerd en vervaardigd individuele opslagsystemen voor de meubel- en houtindustrie

 • Optimale benutting van bestaande oppervlakte
 • Optimalisatie van paden
 • Hoogste kwaliteit garandeert levensduur
 • Integratie in de productiestroom
 • Aangepaste systeemtechnologie

AdviesgesprekDownload brochuree


Draagarmstellingen

In de meubel - en houtindustrie speelt de juiste manier van opslag van zware en onhandelbare plaatproducten een grote rol. Bij de productinname worden verwerkingsmaterialen als spaanplaat of MDF-plaat voor de verdere verwerking naar gebruiksvolgorde en afmeting gesorteerd en opgeslagen.

Voor deze taakstelling zijn in het bijzonder robuuste en compacte draagarmstellingen met een hoge belastbaarheid en met een verstelbaar systeem voor wisselende toepassingen zeer geschikt. Hierdoor voldoet het systeem aan het principe van een economische opslag met een directe toegang naar de goederen en een daarbij zo´n gering mogelijk plaatsverlies.

Van een met de hand bediende stelling tot en met complete stellinghallen levert OHRA alle bouwonderdelen, naar wens inclusief statische berekening , stellingbedieningsapparatuur en alle toebehoren.

Offerteaanvraag


Automatische opslagsystemen

Opslagoptimaliseringen door gedeeltelijke of volledige automatisering van opslag- en uithaalhandelingen. Volgens het principe «Goederen naar de man» verhogen de prestaties bij drukke loshandelingen. Al naargelang de behoefte kunnen hele pakketten of afzonderlijke platen uitgenomen en naar het overgavestation getransporteerd worden.

 • De hoogst mogelijke overslagprestatie voor losopdrachten en orderverzameling
 • Van manuele tot volautomatische sturing op elk moment uitbreidbaar
 • Moduleerbare koppeling aan de door de opdrachtgever voorziene ERP-software
 • Bediening van meerdere gangen met een rekkenbedieningstoestel door gangwisseltechniek
 • Hierdoor vermindering van de investeringskosten, optimale prijs/kwaliteitverhouding

Palletrekken

Palletrekken zijn het universele opslagsysteem voor een veelvoud aan producten. OHRApalletrekken zijn door de robuuste bouwwijze in tegenstelling tot conventionele palletrekken uit plaat uniek en geven voordelen bij de statische benutting. Het gebruik van warmgewalste staalprofielen voor de dragende onderdelen is een belangrijke factor voor de veiligheid in uw magazijn, in het bijzonder in de zones, waar zich personeel of klanten ophouden. Tegelijkertijd zijn de rekken economisch, omdat grotere vakbreedten en hierdoor minder onderdelen nodig zijn dan bij conventionele rekkensystemen met geringe draagkracht.

Offerteaanvraag


Opslagplatforms

Opslagplatforms van OHRA kunnen op vele manieren gebruikt worden. Ofwel als bijkomende opslagvlakken, als loszone of als verkoopruimte, de individuele vormgevingsmogelijkheden zijn universeel. De zelfdragende constructie past in elke bestaande hal en kan individueel aan de ruimteverhoudingen aangepast worden.

 • Robuuste combinatie uit rekkensystemen en tussenniveau
 • Bijkomend een tweede of derde niveau mogelijk
 • 350 kg/vierkante meter standaard draagkracht op de loopgang tussen de rekken
 • Verschillende platformvloerbekledingen, al naargelang de vereisten
 • Ruim assortiment aan accessoires zoals bv. verlichting, leuningen en trappen  

Offerteaanvraag

Referenties voor de hout- en meubelindustrie

Gerbrich
van Deuveren
Trend Hout
Bati Nature
erform
Gerbrich

Gerbrich

De Tsjechische deurenfabrikant Gerbrich kon op een klein oppervlak een hoge opslagcapaciteit voor zijn productie creëren door gebruik te maken van draagarmstellingen van OHRA. Het stellingsysteem maakt ook efficiënte in- en uitslagprocessen mogelijk dankzij de directe toegang tot de goederen en het goede overzicht van de voorraad, waardoor de productie betrouwbaar kan worden voorzien van de benodigde materialen zoals spaanplaten of deurbekleding.

Naar succesverhalen

van Deuveren

van Deuveren

Bedrijven maken steeds vaker gebruik van de mogelijkheid om hun stellingen klantspecifiek te kleuren. Op deze manier kan een Corporate Design ook in een magazijn worden voortgezet of kunnen verschillende opslagruimtes visueel van elkaar worden gescheiden. OHRA, de Europese marktleider voor draagarmstellingen, poedercoate de stellingen in verschillende RAL-kleuren voor de nieuwe hoofdvestiging van "Houthandel van Deuveren" in Dedemsvaart, Nederland. De kleuren komen overeen met de kleuren van het gebouw, zodat de stellingen en het gebouw een harmonieuze eenheid vormen die de moderniteit en kwaliteit van de diensten van het bedrijf weerspiegelt. 

Naar succesverhalen

Trend Hout

Trend Hout

De Nederlandse specialist voor exclusieve tuinhuizen, Trendhout, heeft zijn nieuwe logistieke centrum in Hattemerbroek uitgerust met stellingsystemen van OHRA. De focus van de lay-out van het systeem lag op het creëren van zoveel mogelijk opslagcapaciteit op de beschikbare ruimte. In slechts twee weken installeerde OHRA een staalvolume van zes volgeladen vrachtwagens – daaruit ontstond een stellingsysteem met 390 meter draagarmstellingen en opslagruimte voor 1.422 pallets. Daarmee kon Trendhout de efficiëntie en de benodigde tijd voor het ordervoorbereiding aanzienlijk verbeteren, de voorraad is nu geordend en overzichtelijk, en de leveringsbetrouwbaarheid is toegenomen.

Naar succesverhalen

Bati Nature

Bati Nature

Het Franse timmerbedrijf / houtskeletbouw / gespecialiseerd in de bouw van met stro geïsoleerde woningen Bati-Nature, heeft met een speciaal stellingsysteem van OHRA nieuwe capaciteit gecreëerd voor de opslag van zowel houtmaterialen alsook geprefabriceerde wandelementen. Hier vormen twee 24 meter lange rijen enkelzijdige draagarmstellingen de wanden van een halachtige structuur. Daartussen blijft een ongeveer 6 meter brede toegankelijke ruimte over, waarin de houtskeletwanden rechtop worden opgeslagen. De staanders van de stellingen dragen een dak, dat zowel de naar buiten gerichte opslagniveaus gevormd door de draagarmen beschermt tegen weersinvloeden alsook de vloeropslagruimte tussen de stellingen. OHRA had slechts anderhalve week nodig voor de montage van deze speciaal ontworpen opslagruimte.

 

 

Naar succesverhalen

erform

erform

Hoogglansplaten effectiever opslaan

Naar succesverhalen