Naar hoofdinhoud springen

OHRA-brancheoplossingen Houthandel

Adviesgesprek

Branchespecifieke opslagsystemen

Het opslaan van hout is een bijzondere, veelzijdige en veeleisende opgave. OHRA is al meer dan 40 jaar toonaangevend op het gebied van technische innovatie van stellingen en opslagmethodieken voor efficiente opslag van houtprodukten. Zo ontwierp en perfectioneerde Ohra de vrij beweegbare arm, vandaag de dag de standaard in de houthandel. De draagarm wijkt uit bij het aanstoten en beschermt zo de waardevolle goederen en de stelling zelf.

 

Robuuste warmgewalste staalprofielen voor de dragende elementen van de OHRA draagarmstellingen maken een veilige opslag van uw producten mogelijk. De hoge kwaliteit van staanders en draagarmen garanderen een lange levensduur en hiermee ook een economische oplossing voor uw houtmagazijn. De verdere producten als palletstellingen, verticale-opslag stellingen en spaanplaatstellingen ronden het programma af.

AdviesgesprekDownload brochuree


Draagarmstellingen

Het ideale opslagsysteem voor lange, zware of omvangrijke houten materialen zoals spaanplaten, snoeihoutpakketten of massief hout. De flexibele, in de hoogte verstelbare draagarmen wijken bij aanstoten naar boven en opzij uit. Dit systeem beschermt uw goederen tegen beschadigingen. Alle draagarmstellingen worden klantspecifiek, passend bij de op te slagen goederen, vervaardigd, geleverd en op verzoek gemonteerd. Rondafwerking aan de armen en de voeten, hoogwaardig staal, instelschroeven voor exacte vlakheid, eenvoudige verstelbaarheid van de stapelhoogtes, dikwandige warmgewalste staalprofielen, een brede keuze aan onderdelen enz. vormen OHRA’s bouwstenen voor de meest optimale opslag van hout. OHRA-draagarmstellingen kunnen zowel binnen als buiten opgesteld worden.

Uw voordelen:

 • Rekkenstaanders en draagarmen uit massieve, warmgewalste
 • Rekkenstaanders in raster 100:100 mm geponst
 • Geen verborgen roestvorming door het massieve materiaal
 • In openlucht ook met dak, achterwand en regengoot
 • Hoogwaardige poedercoating
 • Warmverzinkte uitvoering voor buitenopstelling

Offerteaanvraag


Palletrekken

OHRApalletrekken zijn door de robuuste bouwwijze in tegenstelling tot conventionele palletrekken uit plaat uniek en geven voordelen bij de statische benutting. Het gebruik van warmgewalste staalprofielen voor de dragende onderdelen is een belangr ijke factor voor de veiligheid in uw magazijn, in het bijzonder in de zones, waar zich personeel of klanten ophouden. Tegelijkertijd zijn de rekken economisch, omdat grotere vakbreedten en hierdoor minder onderdelen nodig zijn dan bij conventionele rekkensystemen met geringe draagkracht.

Het veilige palletrek voor zware lasten:

 • Standaard vakbreedten tot 4.500 mm
 • Hoge belastbaarheid: veldbelasting tot 32.700 kg
 • Vakbelasting tot 5.100 kg in standaarduitvoering realiseerbaar
 • Warmverzinkte uitvoering voor de buitenrekken
 • Optioneel met dak, wand of als volledige rekkenha

Offerteaanvraag


Stellingen voor verticale opslag

Voor vele goederen zoals lijsten, profielen, stangen of buizen zijn verticale rekken de perfecte en klantvriendel ijke opslagwijze. Verschillende soorten en afmetingen staan gesorteerd en voor het grijpen klaar in het magazijn of in de verkoopruimte opgesteld. Voor de rechtopstaande opslag van plaatmateriaal direct bij de werkpost is er geen beter alternatief dan het robuuste plaatrek van OHRA. Het insteeksysteem uit vierkante buizen heeft een vaste vorm en is duurzaam. Voor een makkelijke in en uitvoer wordt voor elke rollenschacht een hoogwaardige rollenbanen gemonteerd.

Offerteaanvraag


Automatische opslagsystemen

Opslagoptimaliseringen door gedeeltelijke of volledige automatisering van opslag- en uitvoerhandelingen. Volgens het principe «Goederen naar de man» verhogen de prestaties bij drukke loshandelingen. Al naargelang de behoefte kunnen hele pakketten of afzonderlijke platen uitgenomen en naar het overgavestation getransporteerd worden.

 • De hoogst mogelijke overslagprestatie voor losopdrachten en orderverzameling
 • Van manuele tot volautomatische sturing op elk moment uitbreidbaar
 • Moduleerbare koppeling aan de door de opdrachtgever voorziene ERP-software
 • Bediening van meerdere gangen met een rekkenbedieningstoestel door gangwisseltechniek
 • Hierdoor vermindering van de investeringskosten, optimale prijs/kwaliteitverhouding 

Referenties voor de houthandel

Gerbrich
van Deuveren
Trend Hout
Bati Nature
Bauking
Gerbrich

Gerbrich

De Tsjechische deurenfabrikant Gerbrich kon op een klein oppervlak een hoge opslagcapaciteit voor zijn productie creëren door gebruik te maken van draagarmstellingen van OHRA. Het stellingsysteem maakt ook efficiënte in- en uitslagprocessen mogelijk dankzij de directe toegang tot de goederen en het goede overzicht van de voorraad, waardoor de productie betrouwbaar kan worden voorzien van de benodigde materialen zoals spaanplaten of deurbekleding.

Naar succesverhalen

van Deuveren

van Deuveren

Bedrijven maken steeds vaker gebruik van de mogelijkheid om hun stellingen klantspecifiek te kleuren. Op deze manier kan een Corporate Design ook in een magazijn worden voortgezet of kunnen verschillende opslagruimtes visueel van elkaar worden gescheiden. OHRA, de Europese marktleider voor draagarmstellingen, poedercoate de stellingen in verschillende RAL-kleuren voor de nieuwe hoofdvestiging van "Houthandel van Deuveren" in Dedemsvaart, Nederland. De kleuren komen overeen met de kleuren van het gebouw, zodat de stellingen en het gebouw een harmonieuze eenheid vormen die de moderniteit en kwaliteit van de diensten van het bedrijf weerspiegelt. 

Naar succesverhalen

Trend Hout

Trend Hout

De Nederlandse specialist voor exclusieve tuinhuizen, Trendhout, heeft zijn nieuwe logistieke centrum in Hattemerbroek uitgerust met stellingsystemen van OHRA. De focus van de lay-out van het systeem lag op het creëren van zoveel mogelijk opslagcapaciteit op de beschikbare ruimte. In slechts twee weken installeerde OHRA een staalvolume van zes volgeladen vrachtwagens – daaruit ontstond een stellingsysteem met 390 meter draagarmstellingen en opslagruimte voor 1.422 pallets. Daarmee kon Trendhout de efficiëntie en de benodigde tijd voor het ordervoorbereiding aanzienlijk verbeteren, de voorraad is nu geordend en overzichtelijk, en de leveringsbetrouwbaarheid is toegenomen.

Naar succesverhalen

Bati Nature

Bati Nature

Het Franse timmerbedrijf / houtskeletbouw / gespecialiseerd in de bouw van met stro geïsoleerde woningen Bati-Nature, heeft met een speciaal stellingsysteem van OHRA nieuwe capaciteit gecreëerd voor de opslag van zowel houtmaterialen alsook geprefabriceerde wandelementen. Hier vormen twee 24 meter lange rijen enkelzijdige draagarmstellingen de wanden van een halachtige structuur. Daartussen blijft een ongeveer 6 meter brede toegankelijke ruimte over, waarin de houtskeletwanden rechtop worden opgeslagen. De staanders van de stellingen dragen een dak, dat zowel de naar buiten gerichte opslagniveaus gevormd door de draagarmen beschermt tegen weersinvloeden alsook de vloeropslagruimte tussen de stellingen. OHRA had slechts anderhalve week nodig voor de montage van deze speciaal ontworpen opslagruimte.

 

 

Naar succesverhalen

Bauking

Bauking

In een nieuwe OHRA-stellingenhal, opgebouwd uit draagarmstellingen, kunnen de klanten van de bouwmaterialenhandel BAUKING in de Lorup-vestiging nu alle houtwaren centraal op één plaats vinden. In vergelijking met de vorige opslagoplossing biedt het stellingensysteem ook aanzienlijk meer capaciteit, waardoor BAUKING een groter aantal verschillende artikelen kan opslaan. Een uitdaging bij de planning van het project was een helling van 0,7 procent in twee richtingen voor de afwatering van de buitenopslagruimte. Om de helling te compenseren heeft OHRA een speciale dakconstructie gerealiseerd: De dakarmen van de stellingrijen zijn niet met elkaar verbonden, maar er blijft een „spleet” van 10 centimeter tussen. Deze wordt door een flexibel aangebrachte nokkap afgedekt. Zo blijft niet alleen de binnenruimte droog, maar worden spanningen en trillingen tussen de dakconstructies uitgesloten.

Naar succesverhalen