Naar hoofdinhoud springen

DWF Baustoff-Fachhandel

Galerij

cantilever racking galvanized
cantilever racking galvanized
cantilever racking galvanized, with roof
cantilever racking
cantilever racking galvanized, with roof

DWF Baustoff-Fachhandel: Vernieuwing voor het magazijn

Dankzij de uitbreiding van het magazijn op de locatie Berlin-Pankow met pallet- en draagarmstellingen van OHRA, kon DWF Baustoff-Fachhandel zijn bestaande opslagcapaciteit aanzienlijk uitbreiden. In een nieuw magazijn werden pallet- en draagarmstellingen zo gecombineerd dat er optimale opslagruimten gecreëerd konden worden voor de diverse dak- en gevelbouwmaterialen. DWF profiteerde ook van de duurzaamheid van de OHRA-rekken en de continuïteit in het productgamma van de rekkenspecialist uit Kerpen: op deze manier konden de in 2010 in het 'oude' magazijn geïnstalleerde rekelementen worden hergebruikt in het nieuwe magazijn met het oog op duurzaamheid en rendabiliteit.

Het nieuw gebouwde, 12 meter hoge magazijn is gebouwd op een oppervlakte van 1.000 vierkante meter en biedt extra ruimte voor nieuwe producten zoals gevelplaten, isolatiepanelen of massief constructiehout. Veel van de artikelen die nu comfortabel en veilig in de rekken zijn geplaatst, werden voorheen buiten en op de vloer opgeslagen. De tot 6,58 meter hoge palletstellingen en ongeveer 7 meter hoge draagarmstellingen verbeterden zowel de opslagcapaciteit als de toegang tot de goederen aanzienlijk. In totaal plaatste OHRA vier rijen stellingen van ongeveer 18 meter lang, bestaande uit pallet- en draagarmstellingen, en twee draagarmstellingen van 25,5 meter lang met zes opslagniveaus langs de binnenwanden van de hal. Extra draagarmstellingen bieden plaats aan minder kwetsbare bouwmaterialen in de buitenruimte.

De nieuwbouw vormt een aanvulling op een bestaand magazijn dat al was uitgerust met OHRA-rekken. Delen van dit rekkensysteem konden worden hergebruikt in de nieuwbouw. OHRA handhaaft een hoge mate van continuïteit in zijn productassortiment. Zo zijn de draagarmstellingen K60 die bij DWF worden gebruikt, bijvoorbeeld al 40 jaar op de markt en de palletstellingen P3 al 30 jaar. Reserveonderdelen voor oude rekken zijn nog steeds beschikbaar en bestaande rekken kunnen eenvoudig worden geïntegreerd in nieuwe rekkensystemen, bijvoorbeeld in het geval van magazijnuitbreidingen zoals bij DWF of wanneer een bedrijf verhuist. Ankers, schroeven en soortgelijk bevestigingsmateriaal worden vervangen door nieuwe componenten. Verstevigingsbalken, frames, armen en steunen kunnen eenvoudig worden hergebruikt en OHRA adviseert zijn klanten uitvoerig over de mogelijkheden van een 'tweede leven' voor OHRA-rekken.

 

Over DWF Baustoff-Fachhandel:

DWF Baustoff-Fachhandel GmbH werd in 2007 opgericht in Rheinsberg, Brandenburg. Al in 2008 trad het bedrijf als samenwerkingspartner toe tot COBA, een van de toonaangevende handelscoöperaties in de dakindustrie. In 2009 werd Rolf Dammers oHG uiteindelijk officieel partner van DWF. Naast de locatie in Berlin-Pankow bezit DWF zelf nog een vestiging in Eberswalde. Het bedrijf biedt een breed assortiment aan bouwmaterialen voor daken en gevels en is gericht op een publiek van dakdekkers, timmerlieden en loodgieters. Ook bouwers en huiseigenaren kunnen bij DWF professioneel advies krijgen over alles wat met daken en gevels te maken heeft.