Naar hoofdinhoud springen

Fehr

Galerij

automatic warehouse
Automatic storage warehouse
Automatic cantilever racking system with stackercrane at a timber wholesale
Automatic storage warehouse
Automatic storage warehouse with a transfer station in front of the cantilever racking system
automatic warehouse, stacker crane
automatic warehouse, stacker crane
automatic warehouse, cantilever racking

Magazijnnieuwbouw met hoge efficiëntie

Het hart van de nieuwbouw van Robert Fehr AG in Andelfingen, Zwitserland, wordt gevormd door een volautomatisch opslagsysteem voor wel 6000 millimeter lange en 2500 millimeter brede houten platen. De magazijntechniek, de stellingbediening en de regelsoftware werden geleverd door OHRA. Bijzonder aan het automatische magazijn is de compacte bouwwijze en het intensieve ruimtegebruik, dat een hoge opslagcapaciteit en lage opslagkosten mogelijk maakt.

Het bedrijf Robert Fehr heeft een leidende positie in de regio veroverd dankzij de bedrijfsfilosofie die is gebaseerd op ecologische verwerking van grondstoffen uit de omgeving. Het succes van het bedrijf maakte nieuwbouw en dus ook uitbreiding van de timmerwerkplaats, de fabriekshal en het magazijn noodzakelijk. 

De stelling- en opslagtechniek werden geleverd door OHRA. Deze fabrikant uit Kerpen in Duitsland heeft zich gespecialiseerd in stellingsystemen voor de houthandel en is Europees marktleider in draagarmstellingen. 

Het 40 meter lange, automatische magazijn met één pad biedt plaats aan diverse plaatmaterialen voor binnenhuisinrichting en timmerwerk. Het magazijn strekt zich uit over twee verdiepingen, het beladen gebeurt aan de zijkant via de tweede verdieping. De soms wel 4 ton zware pakketten van droogbouwplaten, MDF-, spaan- en sandwichplaten worden in twee enkelzijdige draagarmstellingen opgeslagen, het bovenste van de negen stellingniveaus bevindt zich op een hoogte van 7,5 meter, de maximale opslagdiepte bedraagt 2500 millimeter.

Om meer flexibiliteit in de hoogtes van de verschillende opslagniveaus te bereiken en daarmee het ruimtegebruik nog verder te verbeteren, kunnen de individuele draagarmen in een 50 millimeterraster in de stellingstaanders worden ingehangen (standaard is 100 millimeter). Omdat de armen niet worden verschroefd, kunnen de stellingen snel en zonder gereedschap aan veranderende artikelafmetingen worden aangepast. Stelschroeven maken eenvoudig op niveau plaatsen van de draagarmniveaus mogelijk. 

De door OHRA individueel op de vereisten van Robert Fehr ontwikkelde oplossing maakt een zeer compacte bouwwijze mogelijk van het hele magazijn. De automatische handeling van de platen leidt niet alleen tot een hoge opslagcapaciteit op het beschikbare oppervlak, maar vermindert ook het risico op schade aan de stellingen en opgeslagen goederen. Tegelijkertijd konden de processen bij het binnenkomen van de goederen door de installatie aanzienlijk worden versneld.

Robert Fehr gebruikt al 20 jaar lang stellingsystemen van OHRA. Bij de nieuwbouw van het bedrijf worden niet alleen het automatische magazijn, maar ook andere opslagzones, zoals het fineermagazijn en een buitenopslag, uitgerust met draagarmstellingen van OHRA.

Robert Fehr:

De wortels van Robert Fehr GmbH reiken terug tot het jaar 1944 toen Robert Fehr senior een kuiperij oprichtte. Onder Robert Fehr junior ontwikkelde het bedrijf zich vanaf 1975 tot een timmerwerkplaats met een breed aanbod; in 1985 werd het bedrijf omgevormd tot een familie-BV. Tegenwoordig loopt het aanbod van keukens via buiten- en binnendeuren tot complete binnenhuisinrichting. Doel is de fabricage van individuele, betaalbare Zwitserse kwaliteit die volledig zelf wordt vervaardigd. Robert Fehr heeft momenteel ongeveer 60 medewerkers in dienst.