Naar hoofdinhoud springen

Fikszo

Galerij

Deze klant is in België en Nederland één van de grote leveranciers van producten als schuifdeuren, wand en vloerpanelen, decorlijsten, sokkellijsten, beschermingslijsten voor venster en deuren.

Voor het in gebruik nemen van de nieuwe installatie, geschiedde de productie en orderverzameling in 8 verschillende hallen.14 arbeiders waren constant bezig met de opslag en orderverzameling.Als hulpmiddel werd een vorkheftruck ingezet.

De doelstelling was het opslagbeheer en de orderverzameling te centraliseren, en dit op een beperkte oppervlakte en met zo weinig mogelijk personeel. Daarnaast moest rekening gehouden worden met de verschillende gewichten en afmetingen van de hoofdproducten.

De oplossing van de firma OHRA in samenwerking met de firma Köttgen was de volgende: Eén centraal, 12 m hoog magazijn met 3 automatische stellingsbedieningsmachines samen met 5 medewerkers voor de bediening .Het biedt een opslagmogelijkheid voor materiaal van 4,8 m lang en een opslaghoogte van 10 m.br>

De drie SBM’s sturen de opslagplaats met behulp van een computer. De orderverzameling gebeurt manueel. Deze klant koos voor een volautomatische oplossing zonder volledig van manuele bediening te moeten afzien. Deze nieuwe magazijninrichting biedt enorm besparingen op het vlak van kosten en plaatsbehoefte.br>