Naar hoofdinhoud springen

FX Ruch

Galerie

Ruimte voor diversiteit

De bouwmaterialenhandelaar FX Ruch heeft bij de ombouw van zijn bouwvakmarkt in Radolfzell volledig op stellingen van OHRA ingezet. Ondanks het grote aantal materialen, vormen en afmetingen van de verschillende artikelen kon het bedrijf alle benodigde stellingsystemen bij de stellingspecialist uit Kerpen uit één hand betrekken. Dankzij de op maat gemaakte pallet- en draagarmstellingen voor zowel binnen alsook buiten slaagde FX Ruch erin een hoge opslagcapaciteit te combineren met aanzienlijk efficiëntere logistieke processen.

Drie opslagruimtes op 6.000 vierkante meter
Door de ombouw en nieuwbouw van het filiaal in Radolfzell moest zowel meer ruimte voor een groter aantal artikelen worden gecreëerd als de kwaliteit en snelheid van de doorlooptijd worden verbeterd. Want tot nu toe leidde het inefficiënte gebruik van de opslagcapaciteit op het 6.000 vierkante meter grote terrein tot vertragingen bij de in- en uitslag en daarmee bij het ophalen van de goederen door de klant. Naast een groot buitenterrein en een magazijn van 1.500 vierkante meter is de nieuwe 1.000 vierkante meter grote drive-in-ruimte het centrale knooppunt van het gemoderniseerde filiaal.

22 individuele stellingen
Vanwege de verschillende materialen voorzag OHRA de opslagruimtes zowel met draagarm- als met palletstellingen. In totaal werden 22 stellingen, enkel- en dubbelzijdig en met een hoogte van maximaal 7.500 millimeter geïnstalleerd. Elke stelling is individueel geconfigureerd voor de verschillende goederen op het gebied van draagvermogen, aantal opslagniveaus en accessoires. Terwijl de stellingen voor binnen in de gewenste kleur zijn geëpoxeerd, zijn de buitenstellingen gegalvaniseerd en dus beschermd tegen weersinvloeden. In sommige gevallen zijn de stellingen uitgerust met roosters om zo flexibel mogelijk te zijn bij de opslag van artikelen van verschillende afmetingen. Een bijzonderheid is ook de laatste enkelzijdige stellingrij van de hal: Deze is zo ontworpen dat het een damwand tussen de asmaten bevat – het vormt dus de achterwand van het gebouw.

Afhaling en toevoer efficiënter
Door de reorganisatie van de magazijnruimten, die met de draagarm- en palletstellingen van OHRA werd gerealiseerd, kon FX Ruch de kwaliteit en snelheid van de logistieke processen aanzienlijk verbeteren. Goederen kunnen sneller worden geleverd en opgeslagen, de doorlooptijden zijn verkort en klanten ontvangen hun artikelen in veel minder tijd.