Naar hoofdinhoud springen

Gerbrich

Galerij

Deur open voor hoge efficiëntie

Gerbrich, een fabrikant van binnen-, brand- en veiligheidsdeuren gevestigd in Velké Opatovice in Tsjechië, heeft het magazijn in het nieuwe gebouw van zijn productie uitgerust met draagarmstellingen van OHRA. De stellingen, gemaakt van warmgewalste stalen profielen, hebben een hoog draagvermogen en een slank ontwerp. Gerbrich was dus in staat om een aanzienlijke opslagcapaciteit te creëren in de beschikbare ruimte.

Het nieuwe bedrijfsgebouw is de logische voortzetting van de ontwikkeling van Gerbrich van een kleine timmerfabriek opgericht in 1897 tot een productiebedrijf uitgerust met de modernste technologie. Een zeer efficiënte productie vereist een betrouwbare toelevering van de benodigde materialen – spaanplaten laminaatpanelen, deurbekleding en andere componenten die nodig zijn om de deuren te maken.

Duidelijk en in directe toegang
Draagarmstellingen van OHRA, de Europese marktleider voor deze stellingsystemen, vormen de basis voor de efficiënte logistieke processen die hiervoor nodig zijn: Goederen en materialen kunnen netjes, veilig en overzichtelijk worden opgeslagen op de verschillende draagarmniveaus en kunnen gemakkelijk worden gesorteerd, bijvoorbeeld op materiaal of afmeting. Elk artikel is direct toegankelijk, tijdrovend orderverzamelen en zoeken naar de juiste materialen is niet meer nodig.

357 ton materiaal voor productie
Tegelijkertijd zorgen de stabiele profielen van warmgewalst staal voor een hoog draagvermogen met een slank ontwerp. De stellingen bij Gerbrich zijn 6.500 millimeter hoog en hebben zeven opslagniveaus, waarbij elk van de 2 meter lange draagarmen een draagkracht van 700 kilogram heeft. Gerbrich installeerde een enkelzijdige, 22,5 meter lange rij stellingen en een dubbelzijdige, 19,5 meter lange rij: In totaal kan er materiaal met een totaal gewicht van 357 ton in worden opgeslagen.

Efficiënte processen
Dankzij de ondersteuning van OHRA bij de ontwikkeling van het totaalconcept en de optimale dimensionering kon het systeem precies worden afgestemd op de productievereisten bij Gerbrich. Vandaag de dag maken de draagarmstellingen een snelle in- en uitslag, een goed overzicht van de voorraad en een hoge opslagcapaciteit mogelijk – en zorgen zo voor een efficiënte productie en verdere groei van het bedrijf.