Naar hoofdinhoud springen

HBK Dethleffsen GmbH

Galerij

Meer ruimte en snellere levering

HBK Dethleffsen, detailhandelaar in hout en bouwmaterialen, heeft zijn volledige magazijn in zijn Treia vestiging geherstructureerd. Het nieuwe magazijn, 5000 m² groot, werd uitgerust met OHRA draagarm- en palletstellingen. Dankzij een verrijdbare eenheid en een intrekbare stelling van ‘zusterbedrijf’ Galler, werden de opslagcapaciteit uitgebreid en de leveringstijden verkort, in vergelijking met het oude magazijn. 

In het magazijn worden de bouwmaterialen toegewezen op basis van de opdrachten van vakmensen en privébouwers. Onder de artikelen die hier worden opgeslagen, bevinden zich tal van bouwmaterialen, zoals balken van wel 13 meter lang en goederen in zakken. Om de klanten een zo groot mogelijk assortiment van goederen te kunnen aanbieden, lag de hoofdfocus van de modernisering op een verhoging van de opslagcapaciteit – tot nog toe werden de artikelen uitsluitend opgeslagen in multi-line draagarmstellingen. 

Vandaag vormt een verrijdbaar systeem van 26 meter lang met draagarmstellingen van 7 meter hoog het hart van het magazijn. De stellingen worden op de wagens gemonteerd, die dicht bij elkaar staan. Als er goederen van een bepaalde stelling moeten worden gehaald, gaan de wagens uit elkaar en openen ze het gewenste gangpad. Met dit systeem kan optimaal gebruik worden gemaakt van de ruimte; in vergelijking met gewone ‘vaste’ stellingen kan bijna 100 % meer opslagcapaciteit worden bereikt. 

Voor de opslag van pallets die tot 500 kg wegen met isolatiemateriaal, hebben de monteurs van OHRA ook twee intrekbare stellingen geïnstalleerd van het bedrijf Galler. Elk blok van 7,35 meter hoog bestaat uit vijf kanalen. Dankzij dit stellingsysteem kunnen er verschillende pallets in de diepte worden opgeslagen en wordt de ruimte optimaal gebruikt. 

Twee palletstellingsystemen vullen de opslag aan: Een stelling van 27 meter lang en 7 meter hoog met zes opslagniveaus bevindt zich binnen in de hal. Buiten werd een stelling van 150 meter met vijf opslagniveaus geïnstalleerd en in elk compartiment kan tot 4500 kg worden geladen. 

OHRA leverde en monteerde niet alleen de stellingsystemen voor het project, maar testte ook de draagcapaciteit van de vloer en installeerde de rails en wagens van het mobiele reksysteem. Het magazijn werd voltooid in 2016 en vanaf dan konden de klanten van HBK Dethleffsen genieten van een uitgebreider assortiment producten en een veel snellere levering van de goederen.

Over HBK Dethleffsen:

HBK Dethleffsen GmbH is een familiebedrijf met een lange geschiedenis en traditie. Het bedrijf werd in 1738 opgericht in Flensburg door Christian Dehtleffsen en ging steeds over van vader op zoon. Vandaag wordt het geleid door Hayo Dethleffsen, de achtste generatie. Het telt 150 werknemers en heeft een jaaromzet van om en bij 30 miljoen euro. Het bedrijf is in het hele land bekend als specialist in bouwmaterialen en levert zowel aan vakmensen als aan bouwers en verbouwers in de privésector in Schleswig-Holstein en het zuiden van Denemarken.