Naar hoofdinhoud springen

Kraft Baustoffe

Galerij

Buitenmagazijn met dak en geluidsisolatie

Kraft Baustoffe, naar eigen zeggen momenteel de grootste leverancier van bouwmaterialen in de regio München, bouwde het open magazijn van de nieuwe vestiging Höhenkirchen-Siegertsbrunn met draagarm- en palletstellingen van OHRA. De stellingen hebben niet alleen een dak, maar - aangezien voldaan moest worden aan strikte eisen voor geluidsbescherming - ook een geluidwerende achterwandbekleding. 

In 2019 heeft Kraft de locaties Höhenkirchen en Wolfratshausen in de nieuwe vestiging Höhenkirchen-Siegertsbrunn samengevoegd. Het bedrijf heeft nu een aanzienlijk grotere oppervlakte ter beschikking, zodat het aan de klanten het volledige productassortiment bouwmaterialen voor bijna alle bouwactiviteiten kan aanbieden - van civieltechnische werken, tuin- en landschapsbouw en gipsplaten tot dakbedekking en sanitair. 

Voor de opslag van deze vele verschillende materialen, heeft Kraft het nieuwe buitenmagazijn opnieuw uitgerust met draagarm- en palletstellingen van OHRA. De bouwmaterialenhandelaar was al van de kwaliteit van de producten overtuigd omdat ze ook in zijn andere filialen werden gebruikt. OHRA gebruikt namelijk alleen massieve stalen profielen voor de dragende elementen van zijn stellingen. Dit vormt de basis voor het hoge draagvermogen en het slanke ontwerp van de stellingen. De palletstellingen bieden ruimte aan gespecialiseerde ladingen tot 4.500 kg, de staanders van de draagarmstellingen dragen tot 5.000 kg en elke afzonderlijke arm tot 1.000 kg. 

Het individueel afstemmen van elke stelling naar de behoefte van de klant was eveneens een punt dat in het voordeel van OHRA sprak. Kraft heeft vanaf het begin de stellingspecialisten betrokken bij het plannen van het buitenmagazijn. Op die manier werd in een vroeg stadium rekening gehouden met alle vragen in verband met opslag, statica, drainage of geluidsbescherming en was het mogelijk deze kosteneffectief te implementeren in een efficiënt opslagsysteem. De stellingen werden ook uitgerust met dakdragers en trapeziumvormige afdekplaten van OHRA. Op de erfgrens kregen de stellingen bovendien een onderbouw waarop ter plaatse geluidwerende muren konden worden geïnstalleerd. Zo werd er voldoende opslagcapaciteit gecreëerd voor het brede scala van producten van Kraft en wordt tegelijkertijd voldaan aan de strenge eisen voor geluidsbescherming van de stad München. 

Over Kraft Baustoffe:

De oorsprong van Kraft Baustoffe GmbH gaat terug tot in 1886. Het bedrijf heeft zich sindsdien ontwikkeld tot de grootste leverancier van bouwmaterialen in de regio München. Kraft biedt een gepast assortiment voor alle bouwprojecten - van hoogbouw, constructies met gipsplaten, civieltechnische werken en tuin- en landschapsbouw, gevel- en dakwerken en sanitair, tot bouwmachines en werktuigen. Ongeveer 270 medewerkers genereren een omzet van ongeveer 165 miljoen euro op vijf locaties in en rond München en in een filiaal in Mönchengladbach.