Naar hoofdinhoud springen

 Kraft Baustoffe

Galerij

Kraft Baustoffe GmbH is de grootste vakhandel voor bouwmaterialen in Zuid-Duitsland. Op een oppervlakte voor opslag van in totaal 40.000 m2 staan alle bekende merken bouwmaterialen klaar om te worden afgehaald of afgeleverd. Na grootscheepse nieuwbouw- en verbouwmaatregelen in 2008, presenteert de Kraftgroep zich momenteel als één van de modernste vestigingen voor een vakhandel in bouwmaterialen van Duitsland. De maatregelen waren noodzakelijk ten gevolge van de groei bij de verkoopvestigingen en het steeds groter wordende productenassortiment.

In samenwerking met het planningskantoor van de Kraftgroep heeft OHRA het gehele opslagsysteem ontworpen, geproduceerd en gemonteerd. Afhankelijk van de producten die moeten worden opgeslagen, de omslagfrequentie en de verplaatsing, zijn verschillende stelling- en opslagsystemen toegepast.

Zo zijn bijvoorbeeld voor het buitenterrein draagarmstellingen in gegalvaniseerde uitvoering geleverd. Hier vinden alle producten zoals KG-buizen, betonplaten of houten palen hun plaats in de stelling. De draagarmstellingen zijn deels overdekt en uitgerust met roosters waar de goederen op liggen. Een speciale uitdaging was hier de zijdelings schuin verlopende dakconstructie die nodig was vanwege het verloop van het terrein.

Bouwmaterialen op pallets worden zowel in de hal als ook op het buitenterrein op robuuste palletstellingen van OHRA opgeslagen. In de afzonderlijk stellingvakken met binnenwerks een breedte van 2.900 mm, kunnen ook overstekende pallets zonder problemen worden opgeslagen. Aan de kopse kant van de palletstellingen worden voor het soepel en efficiënt verzamelen van orders, afgiftestations gecreëerd. Verder konden door het hoge draagvermogen van het frame, afzonderlijke containers in de voorziening met palletstellingen worden geïntegreerd.

Tussen de palletstellingen heeft OHRA ook een opslagbordes waarop palletstellingen staan, ingebouwd. Het bordes is 22.500 mm lang en heeft een hoogte van 4.500 mm. De afstand tussen de steunen bedraagt circa 5.600 mm Terwijl onder het bordes een zogenaamd blokmagazijn ontstond, konden bovenop het bordes weer palletstellingen worden geplaatst.

Voor “snel lopende” goederen op Europallets heeft OHRA bij Kraft een moderne en solide doorloopstelling geïnstalleerd. Dankzij een hoogte van krap 10 meter konden 5 opslagniveaus met een doorlooplengte van circa 7.650 mm worden gerealiseerd. In het midden van het blok stellingen werd plaats gemaakt voor een tunnel om orders te verzamelen. De pallets met goederen worden er vanaf de ene kant opgezet en via de rolbaan naar de afgiftekant getransporteerd. Zo wordt het opslagprincipe “Fi-Fo” (First in First out) aangehouden.

Tussen de verschillende opslagsystemen werden rijpaden aangelegd waarin ook meer-assige vrachtwagens gemakkelijk kunnen worden beladen. Een efficiënt stuursysteem binnen het opslagcomplex zorgt voor een vlot vervoer.

Al met al is bij de Kraftgroep een moderne en economische bouwmaterialenopslag ontstaan, die - door de in een vroeg stadium begonnen samenwerking tussen het planningskantoor en OHRA- in korte tijd kon worden gerealiseerd.