Naar hoofdinhoud springen

Legalny Autozlom

Galerie

Drie auto's boven elkaar, zeker weten!

Legalny Autozłom bewaart afgedankte voertuigen niet langer op de grond, maar in robuuste draagarmstellingen van OHRA. Zo kan het bedrijf tegenwoordig twee keer zoveel voertuigen op hetzelfde oppervlak opslaan. Dankzij het hoge draagkracht van de stellingen gemaakt van warmgewalste stalen profielen, worden de voertuigen, die elk meer dan twee ton mogen wegen, nu op drie niveaus opgeslagen. Bovendien maakt het opslagsysteem nu directe toegang tot bepaalde voertuigen mogelijk en zorgt het voor meer orde op de opslagplaats.

Hogere opslagcapaciteit nodig
Tot nu toe heeft Legalny Autozłom de afgedankte voertuigen opgeslagen op de vloer van het 3000 vierkante meter grote buitenterrein, elk twee op elkaar gestapeld. Maar de opslagcapaciteit was met deze opslagwijze uitgeput. Bovendien moesten tot nu toe de carrosserieën worden verplaatst om bij een gewenst voertuig te komen. Dat kostte tijd en leidde steeds weer tot schade aan de nog te recyclen auto's.

Meer auto's per vierkante meter
Legalny Autozłom koos daarom voor het gebruik van draagarmstellingen van OHRA. De Europese marktleider voor draagarmstellingen biedt speciaal voor recyclingbedrijven en sleepdiensten een robuust draagarmrek voor voertuigen en voertuigonderdelen. Robuuste warmgewalste stalen profielen voor de dragende elementen van de draagarmstellingen maken daarbij een veilige opslag van meerdere auto's boven elkaar mogelijk. De hoge kwaliteit van de stellingstaanders en kraagarmen garandeert bovendien een duurzame en economische oplossing.

13 planken in plaats van vloeropslag
In totaal installeerde OHRA dertien schappen van bijna vier meter hoog, elk met drie opslagniveaus, op het buitenterrein van de autoconstructeur. De kraagarmen zijn ingehangen en daardoor zeer eenvoudig in hoogte verstelbaar voor verschillende voertuigen. Elk van de 1800 millimeter lange kraagarmen kan tot 1233 kilogram worden belast. De rekken voldoen aan de eisen voor een veilige en milieuvriendelijke opslag van de Europese richtlijnen voor de recycling en verwerking van autowrakken. Zo was de afgifte van de – in Polen vereiste – bouwvergunning voor het OHRA-reksysteem geen probleem.

Vijftig procent meer auto's op hetzelfde oppervlak
Door het nieuwe stellingsysteem kan Legalny Autozłom nu niet alleen twee keer zoveel voertuigen op hetzelfde oppervlak opslaan, maar is de handling ook lager en de toevoer naar het recyclingproces aanzienlijk zuiniger. Bovendien is het nieuwe magazijn ook op het gebied van arbeidsveiligheid een aanwinst.