Naar hoofdinhoud springen

Ronge Profil

Galerij

cantilever racking systems, gratings
cantilever racking systems, gratings
cantilever racking systems, gratings
cantilever racking systems, gratings

Meer capaciteit en overzicht

In de nieuwe productielocatie van Ronge Profil GmbH in Alfeld an der Leine, wordt de 300 tot 400 ton plaatmetaal die nodig is voor de productie van metalen gevelelementen opgeslagen in draagrekken van OHRA. Met hun hoge laadvermogen en een staanderhoogte van 7.270 millimeter bieden de rekken een aanzienlijk hogere opslagcapaciteit dan het reksysteem dat op de oude locatie werd gebruikt. Draadroosters op de draagarmen maken de flexibele opslag van verschillende plaatwerkformaten en goederendragers mogelijk. Bovendien was Ronge Profil in staat om de kosten van in- en uitslag van de platen met het opslagsysteem te verlagen. 

De magazijnoplossing die op de oude site van Ronge Profil wordt gebruikt, past niet langer in het concept van de moderne productiehal die is ontworpen volgens Industrie 4.0-normen. Vanwege de relatief lage opslagcapaciteiten van het oude systeem was dubbele bezetting van afzonderlijke opslagplaatsen noodzakelijk - dit bemoeilijkte niet alleen de in- en uitslag, maar ook het overzicht van de opgeslagen platen. 

Om snel toegang te krijgen tot de platen van 1.000 x 2.000 tot 2.000 x 6.000 mm in de nieuwe productie, besloot Ronge Profil draagarmrekken van OHRA te installeren. Ze verschillen van de norm door het gebruik van massieve stalen profielen voor alle dragende elementen. Dit is de basis voor het hoge draagvermogen en het slanke ontwerp van de rekken, wat resulteert in compacte opslag op een klein oppervlak. 

Er staan vandaag in totaal zeven tussen 3,6 en 76,5 meter lange, eenzijdige draagarmrekken in de moderne productiehal van Ronge Profil. Op een totaal van tien opslagniveaus - het hoogste op 6.800 millimeter hoog - bieden ze voldoende opslagcapaciteit om de productie flexibel te voorzien van de benodigde platen. Een dubbele bezetting is niet langer vereist - dit vermindert de inspanning en kosten voor in- en uitslag. 

Het individuele advies van de experts van OHRA hielp om de rekken individueel aan te passen aan de vereisten van Ronge Profil. Hierdoor werden de rekken op maat gemaakt voor de halsituatie en kon de grootst mogelijke opslagcapaciteit worden bereikt. De persroosters maken de flexibele opslag mogelijk van verschillende plaatwerkformaten, omvangrijke onderdelen en niet-gestandaardiseerde goederendragers. 

Over Ronge Profil:

Ronge Profil GmbH is een onafhankelijk, door de eigenaar beheerd familiebedrijf met meer dan 40 jaar ervaring. Het bedrijf, met hoofdkantoor in Alfeld bij Hannover, is een van de toonaangevende fabrikanten van vliesgevels en gevelsystemen van metaal en aluminium in het Duitstalige gebied. Geautomatiseerde processen en procedures in de nieuwe productiehal van 7.000 vierkante meter zorgen voor een hoge efficiëntie bij de productie van individuele gevelprojecten. Dankzij vastgestelde normen kan Ronge Profil altijd gevels, onderdelen en componenten produceren in een op de vraag gerichte en reproduceerbare kwaliteit, en op tijd leveren.