Naar hoofdinhoud springen

Ubrankovics

Galerij

Directe toegang tot 1.000 kubieke meter hout

draagarmstellingen van OHRA in gebruik genomen. Dit is de laatste fase van een continue uitbreiding van opslagcapaciteit: Momenteel bieden 13 rijen stellingen tot 5,5 meter hoog ruimte voor 1.000 kubieke meter hout. De uitbreiding van het stellingensysteem was de basis voor de uitbreiding van de productiecapaciteit; zo wordt onder andere een nieuw CNC-machinepark continu gevoed met grondstoffen uit het magazijn. De grote voorraad zorgt voor een betrouwbare aanvoer van productie; opslag in draagarmstellingen in plaats van op de grond verhoogt ook de algehele productiviteit aanzienlijk.

De vraag naar opslagcapaciteit neemt toe
Voorheen bewaarde Ubrankovics de tot 13 meter lange balken en componenten die nodig zijn voor de productie in een buitenopslag. Omdat de items echter op elkaar waren gestapeld, was toegang tot specifieke componenten omslachtig en tijdrovend. Bovendien bereikte de capaciteit van dit type opslag echter al snel hun grenzen met de continu groeiende productie. Om grotere opslagcapaciteit te creëren op het bestaande buitenterrein, besloot Ubrankovics de blokopslag te vervangen door een draagarmstellingsysteem.

Het bedrijf vertrouwde op een opslagoplossing van OHRA, de Europese marktleider op het gebied van draagarmstellingen. Dankzij de flexibele, in hoogte verstelbare draagarmen, kunnen de stellingen eenvoudig in hoogte versteld worden; het slanke ontwerp van duurzame, warmgewalste stalen profielen vormt de basis voor compacte opslag op een klein oppervlak. De stellingen zijn thermisch verzinkt voor buitengebruik. Omdat de stellingen van massief materiaal zijn gemaakt, hoeft u zich geen zorgen te maken over verborgen roestvorming.

De productiviteit stijgt continu
De stellingen die bij Ubrankvics zijn geïnstalleerd, zijn tot 5,5 meter hoog, elke draagarm biedt ​​een belasting tot maar liefst 800 kilogram. De eerste rijen stellingen zijn in 2016 al in gebruik genomen, sindsdien is het systeem continu uitgebreid. Er zijn momenteel in totaal 13 rijen stellingen in gebruik, die worden bediend door twee vierwegstapelaars en een zijstapelaar.

Door de steeds groter wordende opslagcapaciteit en de veel gemakkelijkere toegang tot het materiaal in vergelijking met vloeropslag, is de efficiëntie in het magazijn aanzienlijk verhoogd. Bovendien zorgt de hoge voorraad van ongeveer een derde van de jaarlijkse houtbehoefte voor een continue, betrouwbare aanvoer voor de productie. Over het algemeen is de algehele productiviteit van het bedrijf gestaag verhoogd dankzij het draagarmstellingsysteem.

Over Ubrankovics Kft.:
Het familiebedrijf Ubrankovics Kft werd opgericht in 1990 en is vandaag de dag één van de bekendste fabrikanten van prefab houten huizen in Hongarije. Het bedrijf, gevestigd in Ágfalva, produceert en monteert blokhutten en grote, energiebesparende huizen in Hongarije, Oostenrijk en Slowakije. Bijzondere aandacht wordt besteed aan milieubewuste, architecturale oplossingen die traditionele grondstoffen gebruiken en traditionele waarden vertegenwoordigen. In 2011 was het bedrijf de eerste Hongaarse fabrikant die de Europese technische goedkeuring (ETA - 11/0279) ontving van Holzforschung Oostenrijk, een van de meest bekende certificeringsinstituten in de EU.