Naar hoofdinhoud springen

Galerij

Fotos: @Simon van Daalen/ Van Dorp Hout

Cantilever racking for timber storage
Cantilever racking with roof
Cantilever racking with roof
Cantilever racking galvanised for outside storage
Cantilever racking for outside storage
Cantilever racking with galvanised arms
Cantilever racking

Veel staal voor de houtspecialisten

Met een groot aantal verschillende draagarmstellingen van OHRA loste Van Dorp Hout de uitdaging op om haar groeiende klantenkring snel en voldoende van goederen te kunnen blijven voorzien, met behoud van dezelfde opslagruimte. De toonaangevende specialist voor tuinhout in de Randstad, Nederland, kocht in 2019 en 2020 draagarmstellingen met een totale lengte van ruim 240 meter, op verschillende hoogtes, met en zonder dak. Zo kunnen klanten nu op korte termijn, sneller en efficiënter worden voorzien van de goederen die ze willen. Dankzij de rekken kon Van Dorp Hout haar opslagcapaciteit in de betreffende gebieden met 40 procent vergroten.

Veel ruimte voor extra opslagcapaciteit

Tot nu toe sloeg Van Dorp Hout de houtstapels met lengtes van één tot acht meter hier in lange rijen op de grond op. Omdat de planken, balken en vloerplanken met de hand worden verzameld, mochten de stapels niet hoger zijn dan anderhalve meter. Hierdoor bleef er veel ongebruikte ruimte over in de opslagruimtes.

Met en zonder dak in verschillende hoogtes

Omdat het klantenbestand de afgelopen jaren snel is gegroeid, maar de 18.000 vierkante meter binnen- en buitenopslag niet kon worden uitgebreid, besloot Van Dorp Hout de opslagcapaciteit te vergroten met draagarmstellingen van OHRA. Al in 2019 plaatste het bedrijf 5 meter hoge draagarmstellingen met een dak over een lengte van 48 meter en nog eens 55 meter draagarmstellingen op verschillende lage hoogtes. Meer rekken volgden in 2020: nog eens 48 meter stelling met een hoogte van 5 meter en een dak als weerbescherming voor het opgeslagen hout, 20 meter met dezelfde hoogte zonder dak en ongeveer 70 meter draagarmstellingen met een hoogte tussen 2 en 2,5 meter. In 2021 volgde nog eens 110 meter OHRA stellingen: nog eens 40 meter vijf meter hoge stellingen met een dak, en een aantal verschillende kleinere stellingen zonder dak.

Snellere toegang tot meer artikelen

“Wij kennen OHRA sinds 2010. Sindsdien zijn we groot fan van het zeer eenvoudige en robuuste rekkensysteem”, aldus Directeur Henk-Arie Schra. "Naast de technische specificaties waarderen we ook de eenvoudige structuur van de rekken." Voor de medewerkers van Van Dorp Hout was het dus geen probleem om de lage rekken zelf in elkaar te zetten, al hadden de houtexperts te maken met het onbekende materiaal staal. De zware, hoge rekken werden door de monteurs van OHRA geplaatst. Tegenwoordig slaat Van Dorp Hout de dagelijkse behoefte aan goederen op de lagere niveaus van de rekken op en de behoeften op langere termijn in de opslagniveaus erboven. Daarnaast maakt het bedrijf gebruik van vierwegstapelaars en eenvoudige heftrucks om de goederen in- en op te slaan. Over het algemeen kan het hout veel efficiënter worden opgeslagen. Er is niet alleen ruimte voor een groter aantal artikelen, ook heeft Van Dorp Hout het assortiment kunnen uitbreiden met extra artikelen.