Naar hoofdinhoud springen

Verdere opslagsystemen van OHRA Op maat gemaakte opslagsystemen van OHRA: Kwaliteit, flexibiliteit en efficiëntie

Offerte aanvragen

Einfahrregale

OHRA staat voor kwaliteit

De opslagsystemen van OHRA worden gekenmerkt door hun uitstekende kwaliteit, flexibiliteit en efficiëntie. De stellingsystemen zijn niet alleen robuust en duurzaam, maar bieden ook oplossingen op maat voor verschillende vereisten. Het brede assortiment producten, van opbergstellingen en breedvakstellingen tot innovatieve dynamische stellingsystemen, maakt een optimaal gebruik van de beschikbare opslagruimte mogelijk.

Stellingen met dak

OHRA presenteert efficiënte stellingsystemen met dak voor buitenopslag, die niet alleen de opslagruimte vergroten, maar ook optimale bescherming tegen weersinvloeden garanderen. Draagarm- tot palletstellingen, er zijn verschillende dakconstructies beschikbaar, statisch berekend en aangepast aan de regionale vereisten. Deze stellingsystemen zijn ideaal voor het opslaan van hout en zorgen ervoor dat de goederen droog en geventileerd blijven. De voordelen zijn optimaal gebruik van de oppervlakte, individueel ontwerp, montagediensten inclusief dakbedekking en een evenwichtige prijs-prestatieverhouding. Weerbeschermingssystemen zoals netten en vouwgordijnen bieden extra bescherming en kunnen achteraf worden gemonteerd. Als u vragen heeft of een vrijblijvende offerte wilt ontvangen, geeft OHRA u graag persoonlijk advies.

Adviesgesprek

Cantilever racking with roof
Cantilever racking system with a monopitch roof
Cantilever racking system with roof

Dynamische stellingsystemen

Dynamische stellingsystemen zijn modulaire oplossingen die de opslagcapaciteit vergroten en het orderverzamelproces versnellen. Hoewel de aanschaffingskosten hoger zijn dan bij traditionele stellingsystemen, kunnen de economische voordelen op lange termijn de investering compenseren. OHRA biedt een breed scala aan dynamische stellingsystemen, waaronder doorloopstellingen voor orderverzamelen en doorloopstellingen voor pallets voor zware ladingen, voor verschillende toepassingen en budgetten. De voordelen van OHRA dynamische stellingsystemen zijn onder andere modulaire, gestandaardiseerde componenten, aanpasbaarheid aan de opgeslagen goederen en het gebruiksgebied, en optimalisatie van rijwegen en orderverzameltijden.

Pallet-doorloopstellingen zijn ruimtebesparende oplossingen die volgens de first-in-first-out principe werken en maken een hoog oppervlaktegebruik mogelijk door kanaalvorming. Doorloopstellingen voor orderverzamelen zijn bijzonder geschikt voor de voor rollenbanen gepaste kartonnen goederen of kratten en optimaliseren werkpaden en verzameltijden volgens het FIFO-principe.

Push-back stellingen, ook bekend als trolleysystemen, bieden ruimtebesparende opslag volgens het last-in-first-out principe en maken de opslag van maximaal 6 pallets diep op trolleys mogelijk.

Adviesgesprek

push-back rack Ohra 03
Order-picking flow racking Ohra 01
Order-picking flow racking Ohra 04
Pallet flow racking Ohra 02
shelving rack 02
shelving rack 04
shelving rack 07

Opbergrek

OHRA opbergstellingen zijn ideaal voor het opslaan van kleine onderdelen en niet gepalletiseerde goederen. Deze gegalvaniseerde insteekstellingen worden zonder schroefverbindingen gemonteerd en zijn voornamelijk ontworpen om met de hand verwijderd te worden. De stevige bodemplanken hebben verschillende vakbreedtes en draagkrachten en zijn meermaals afgeschuind. De flexibel configureerbare opbergstellingen zijn verkrijgbaar in hoogtes van 2.000, 2.500 en 3.000 mm, terwijl de stellingdiepte naar keuze 400, 500 of 600 mm is. De afzonderlijke bodemplanken kunnen worden geleverd met draagkrachten van 150, 250 en 330 kg, en de maximale veldbelasting is 1.500 kg. Deze stellingen zijn getest volgens de BGR-richtlijnen en de bodemplanken kunnen in stappen van 25 mm in hoogte worden versteld. Ze zijn ook verkrijgbaar als dubbele draagarmstellingen.

Bodemplank

Breedvakstellingen

Breedvakstellingen verschillen van opbergstellingen doordat ze grotere vakbreedtes en hogere draagkrachten hebben. Deze stellingen maken gebruik van horizontale dragers, die voorzien kunnen worden van spaanplaten of stalen panelen. Ideaal voor lichte, middelzware, volumineuze of onhandige goederen zoals behang, schuimplaten, verpakkingen of kartonnen dozen. OHRA breedvakstellingen zijn ruim en sterk, met verzinkte frames en dwarsbalken. De vakhoogtes zijn verstelbaar in stappen van 25 mm en de vakbreedtes zijn naar keuze 1.500, 2.000 en 2.500 mm bij een stellingdiepte van 500, 600 of 800 mm. Met stellinghoogte van 2.000, 2.500 en 3.000 mm en een maximale veldbelasting van 2.500 kg, bieden deze

stellingen veelzijdige opbergmogelijkheden. De afzonderlijke vakken kunnen lasten tot 500 kg dragen en u kunt kiezen uit bodemplanken van spaanplaat of van verzinkte stalen panelen.

Breedvakstellingen

wide span racking 03
wide span racking 01
wide span racking 04

Vraag nu persoonlijk advies

Adviesgesprek

Corrosion protection boat storage

Corrosiebescherming OR6000®

OR 6000® is een innovatief coatingsysteem van OHRA, speciaal ontwikkeld voor stellingsystemen die worden blootgesteld aan extreme weersomstandigheden. Dit systeem biedt maximale corrosiebescherming en overtreft de vereisten van DIN EN ISO 12944, met name in de categorie CX. Zelfs na 6.000 uur blootstelling vertoont de coating geen tekenen van vermoeidheid. Het proces omvat zinkfosfateren, kathodische dompellak (KDL) en tot twee lagen poedercoating. Het volledig geautomatiseerde proces garandeert uitstekende resultaten, een beschermingsperiode van ca. 50 jaar en een breed scala aan toepassingen in diverse industriële sectoren. Meer informatie vindt u in het OHRA downloadcentrum.

Downloadcentrum

Referenties

Maderas Besteiro
Knaus Tabbert
Solvaro
FX Ruch
Investzal
Maderas Besteiro

Maderas Besteiro

Bij Maderas Besteiro maken OHRA draagarmstellingen een efficiënte opslag mogelijk van hout tot 13,5 meter lang; klantspecifieke palletstellingen met maximaal 15 opslagniveaus bieden voldoende ruimte voor het uitgebreide assortiment van High Pressure Laminates (HPL). Vergeleken met de oorspronkelijke vloeropslag en verouderde stellingen heeft Maderas Besteiro de opslagcapaciteit met 20% kunnen verhogen in dezelfde opslagruimte, de logistieke processen met 30% kunnen versnellen en de schade aan opgeslagen goederen met 70% kunnen beperken.

Naar succesverhalen

Knaus Tabbert

Knaus Tabbert

Knaus Tabbert, een toonaangevende fabrikant van vrijetijdsvoertuigen in Europa, heeft een nieuw magazijn in Jandelsbrunn uitgerust met kraagarm- en palletstellingen van OHRA voor de directe levering van de moderne carrosserieproductie. Dit betekent dat zo verschillende materialen zoals lijmen, aluminium- en GVK-rollen, multiplexpakketten, PVC-vloeren of houten en polyurethaanschuim-lijsten efficiënt kunnen worden opgeslagen. Roosterbodems in de palletstellingen en deels ook in de draagarmstellingen maken flexibele opslag van een grote verscheidenheid aan bakken en laadhulpmiddelen mogelijk. De stellingen maakten ook indruk met hun hoge draagkracht – de acht meter hoge draagarmstellingen dragen tot 12 ton per staander, terwijl de palletstellingen een vakbelasting tot 2,4 ton hebben. OHRA overtuigde ook door de ongecompliceerde voldoen aan de veeleisende vereisten voor de brandbeveiligingsinstallaties: Er werden bijvoorbeeld twee gaten van 80 millimeter in elk van de staanders geboord om de leidingen van het sprinklersysteem door te voeren. Deze oplossing bleek niet alleen bijzonder ruimtebesparend te zijn, maar de leidingen zijn dus ook goed beschermd tegen beschadiging.
 

Naar succesverhalen

Solvaro

Solvaro

Dieptrekgereedschappen zijn dure maatwerkproducten, individueel afgestemd op elk te produceren onderdeel. Om de waardevolle gereedschappen, die tot zeven ton wegen, op te slaan, heeft Solvaro speciale rekken van OHRA geïnstalleerd op de locatie in het Hongaarse Szekszárd. Elk lagervak kan individueel op de betreffende gereedschapsgrootte worden afgestemd. Bovendien zijn de gereedschappen direct toegankelijk en kunnen ze snel naar de dieptrekpers worden getransporteerd. Tegelijkertijd zijn de dieptrekwerktuigen dankzij de op maat gemaakte stellingconstructie te allen tijde beschermd tegen beschadiging.

 

Naar succesverhalen

FX Ruch

FX Ruch

Met 22 draagarm- en palletstellingen van OHRA heeft de bouwmaterialenhandelaar FX Ruch zijn filiaal in Radolfzell volledig geherstructureerd. Met respectievelijk buitenterrein, magazijn en drive-in-ruimte zijn meer artikelen sneller beschikbaar voor klanten. Dankzij de aan de meest uiteenlopende goederen aangepaste stellingen kon de onderneming een hoge opslagcapaciteit combineren met aanzienlijk efficiëntere logistieke processen.

 

Naar succesverhalen

Investzal

Investzal

Voor de opslag van coils met een gewicht tot 5 ton heeft het Hongaarse bedrijf Invesztál een 19,9 meter lange palletstelling van OHRA geïnstalleerd. De robuuste stelling werd qua maatvoering aangepast aan de afmetingen van de op pallets opgeslagen coils. In vergelijking met de vorige opslag – een combinatie van vloeropslag en standaard stellingen – is de toegang tot de coils met de nieuwe stellingen gemakkelijker, betrouwbaarder en sneller. Bovendien wordt schade aan de verzinkte coils - waarvan sommige ook gekleurd zijn - geminimaliseerd.

Naar succesverhalen