Naar hoofdinhoud springen

Abies

Galerij

Logistiek zonder vertragingen

Door over te schakelen van vloeropslag naar opslag in OHRA draagarmstellingen kon de Poolse houthandelsmaatschappij Abies Polska de efficiëntie in logistieke processen buiten met 30 procent verhogen. Bovendien zijn de houten goederen, in de ongeveer 26 meter lange rijen stellingen, nu beschermd tegen de weersomstandigheden dankzij het geïntegreerde dak en wandbeplating.

Grotere efficiëntie
Abies Polska is een specialist in de handel van KVH- en BSH-hout. Tot nu toe werden de houtpakketten en afzonderlijke latten met een lengte tot 13,5 meter buiten op de grond opgeslagen in het hoofdkwartier van het bedrijf in Pszów. Door natheid en vuil liep het hout echter herhaaldelijk schade op. Vooral de ontoereikende capaciteit en de lange tijd die nodig was om toegang tot de artikelen te krijgen, vertraagden de efficiëntie van de logistieke processen en bemoeilijkten de picking van afzonderlijke bestellingen.

Stellingen vormen een zelfstandig systeem
Abies Polska besloot daarom de vloeropslag te vervangen door opslag in draagarmstellingen. OHRA heeft in totaal acht stellingen geleverd, elk voorzien van zes opslagniveaus. Het bovenste niveau bevindt zich op een hoogte van 5 meter – zodat het bestaande vloeroppervlak van het buitenmagazijn veel beter benut kan worden. De stellingen dragen elk aan weerszijden een overhangend dak van 2,7 meter en zijn zo geplaatst dat de daken elkaar overlappen. Extra bescherming wordt geboden door de wandbeplating, die vanwege de specificaties van de bouwinstantie van hoogwaardig plaatstaal werd gemaakt. Op die manier vormen de stellingen een zelfstandig, hoogwaardig systeem.

Flexibele stellingconstructie
Met behulp van een zijlader kunnen de afzonderlijke artikelen nu snel en rechtsreeks bereikt worden. De truckgeleiding aan de voeten van de stellingen vergemakkelijkt het manoeuvreren tussen de stellingen. Dankzij de flexibele draagarmen kan de hoogte van de afzonderlijke opslagniveaus zeer snel en zonder gereedschap worden aangepast aan verschillende verpakkingsformaten.

30 procent efficiëntere processen
Met het nieuwe stellingsysteem heeft Abies Polska de opslagcapaciteit met 20 procent op hetzelfde vloeroppervlak weten te vergroten. Het tijdrovende verplaatsen bij de toegang tot afzonderlijke artikelen is vandaag de dag niet meer nodig. De in- en uitslagprocessen verlopen gemiddeld 30 procent sneller. Bovendien kon de schade aan opgeslagen goederen – ook als gevolg van de bescherming tegen het weer – met 70 procent worden verminderd.


Over Abies Polska:
Abies Polska Sp. z.o.o. werd in 2015 opgericht als verkoopfiliaal van het Oostenrijkse Abies Oostenrijk om de Poolse en Oost-Europese markt te bedienen met massief KVH- en gelijmd gelamineerd hout. Het bedrijf levert zowel aan de groothandel als aan particuliere klanten.
Abies Oostenrijk, opgericht in 2005, is één van de belangrijkste Europese fabrikanten van KVH-hout.