Naar hoofdinhoud springen

Adament

Galerie

Ongeremde productie

Voor een hogere opslagcapaciteit en een efficiëntere logistiek heeft Adamet-Niemet zijn grondstoffenmagazijn uitgerust met draagarmstellingen van OHRA. De vroegere opslag op de vloer en in verschillende kleinere stellingen bood niet langer voldoende capaciteit voor de groeiende activiteiten van de metaalgroothandel. Bovendien leidde de veelvuldige verplaatsing van de opslag steeds weer tot schade aan de opgeslagen platen, staven en profielen. Met meerdere rijen draagarmstellingen tot 8.570 millimeter hoog kon het bedrijf extra opslagcapaciteit creëren, de opslag- en orderverzamelprocessen versnellen en schade aan de gevoelige opgeslagen goederen beperken.

Productie vertraagd
Adamet-Niemet is één van de belangrijkste groothandels in grondstoffen van aluminium, koper, messing, brons en speciale koperlegeringen in Zuid-Polen. Ongeveer 7.000 verschillende artikelen zijn permanent in voorraad. Het vorige magazijnconcept bood niet langer voldoende capaciteit voor de groeiende vraag, veroorzaakte herhaaldelijk schade aan de opgeslagen artikelen en vertraagde de productie in het algemeen door de inefficiënte logistiek.

Opslag op maximaal 16 niveaus
Adamet-Niemet besloot daarom het magazijn uit te rusten met verschillende draagarmstellingen van OHRA. Naast het hoge draagvermogen en de kwaliteit van de stellingen van de Europese marktleider voor draagarmstellingen, spraken ook de lange garantietermijnen en de service ter plaatse in het voordeel van OHRA. In verschillende projectfasen heeft OHRA verschillende rijen enkel- en dubbelzijdige draagarmstellingen geïnstalleerd. De stellingen werden op maat gemaakt voor de opgeslagen goederen en de plaats van installatie. Het draagvermogen van de draagarmen is respectievelijk 500 en 600 kilogram, er zijn maximaal 16 opslagniveaus mogelijk met een stellinghoogte van 8.570 millimeter. De flexibele, in hoogte verstelbare draagarmen van de OHRA-stellingen buigen bij botsingen naar boven en naar opzij. Dit beschermt de goederen tegen schade.

Versnelde logistieke processen
Met het nieuwe stellingsysteem konden de opslag- en orderverzamelprocessen worden versneld en kon de efficiëntie van de productie aanzienlijk worden verbeterd. Met de geoptimaliseerde logistieke processen nam ook de leveringsbetrouwbaarheid toe.