Naar hoofdinhoud springen

AK 1324

Galerij

cantilever racking
cantilever racking
cantilever racking

AK 1324: Snelle toegang tot edelmetaal

Met de nieuwe draagarmstellingen heeft het Tsjechische bedrijf AK 1324, s.r.o., een groot- en detailhandel in roestvrijstalen materialen, aanzienlijk sneller toegang tot opgeslagen roestvrijstalen platen. In het verleden werden de plaatstaalpakketten op elkaar gestapeld op de vloer van het magazijn, wat de manipulatie bemoeilijkte en veel tijd kostte. Vandaag bieden de draagarmstellingen van OHRA directe toegang tot individuele pallets, wat niet alleen een aanzienlijk efficiëntere logistiek mogelijk maakt, maar ook de schade aan de opgeslagen metalen platen aanzienlijk vermindert. Bovendien maakt de opslag in draagarmstellingen op elk moment een snel overzicht van de actuele voorraad mogelijk.

Als detail- en groothandel in roestvrijstalen halffabricaten heeft AK 1324 een groot aantal verschillende platen, buizen en profielen op voorraad. De draagarmstellingen van OHRA maken het mogelijk om de verschillende plaatvarianten overzichtelijk van elkaar gescheiden op te slaan. De metalen platen, die tot 3 meter lang zijn, worden opgeslagen op pallets; de pakketten kunnen tot 2,5 ton wegen. Dankzij de draagarmstellingen kan nu elk individueel pakket worden opgeslagen en opgehaald zonder dat andere plaatwerkpakketten moeten worden verplaatst. Hierdoor kon de toegang aanzienlijk worden versneld. Tegelijkertijd wordt de schade verminderd die voorheen steeds weer optrad tijdens het moeizame hanteren van de plaatstapels in de blokopslag.

OHRA installeerde voor het plaatwerkmagazijn van AK 1324 twee enkelzijdige rijen stellingen met een lengte van 36 en 50 meter. De draagarmstellingen bieden acht opslagniveaus met een staanderhoogte van 4.310 millimeter. Alle dragende elementen van de OHRA-stellingen zijn gemaakt van massieve staalprofielen en beschikken daardoor over een hoog draagvermogen: elke draagarm in het magazijn van AK 1324 draagt 800 kilogram, elke staander kan met max. 5,6 ton worden beladen. AK 1324 ziet nog een ander, bijzonder voordeel in de hangende draagarmen van de OHRA-stellingen: ze kunnen op elk moment zonder gereedschap worden aangepast, zodat AK 1324 de hoogte van de opslagniveaus flexibel aan de dikte van de plaatstalen stapels en aan nieuwe eisen kan aanpassen.

OHRA leverde en plaatste niet alleen de stellingen, maar adviseerde AK 1324 ook vanaf het begin van de planning. Dit zorgde ervoor dat het project rimpelloos verliep en dat er met de nieuwe stellingen een zo groot mogelijke opslagcapaciteit werd gerealiseerd.

 

Over AK 1324:

AK 1324 s.r.o. is een groot- en detailhandel in roestvrijstalen halffabricaten. Het bedrijf dat in 1997 werd opgericht, is gevestigd in Studénka in Tsjechië. Naast roestvrijstalen platen, buizen, staven en profielen biedt het bedrijf ook metaalbewerking van kleine en middelgrote assemblages aan, met name het snijden van platen tot 120 millimeter dik op een hightech plasmasnijsysteem.