Naar hoofdinhoud springen

Albixon

Galerie

Storage of palletised aluminium profiles 
Roofed cantilever racking system OHRA
Outdoor storage
Cantilever racking system Albixon

Goed doordachte oplossing

ALBIXON, een van de belangrijkste fabrikanten van zwembaden en zwembadoverdekkingen in Europa, heeft zijn opslagcapaciteiten uitgebreid met een overdekte draagarmstelling van OHRA. Hier worden gepalletiseerde aluminium profielen opgeslagen; de lengte van de pallets is 5 tot 12 meter, het gewicht varieert van 500 tot 1.200 kilogram. Met het nieuwe stellingsysteem kan niet alleen de materiële vraag van de uitgebreide productie worden gedekt, maar kan ook de algemene efficiëntie in de opslag worden verhoogd.

Weerbescherming plus opslagcapaciteit
De vraag naar zwembadoverdekkingen van ALBIXON stijgt jaar na jaar in Europa. Daarom heeft het bedrijf met hoofdkantoor in Praag en een groot productiegebied in het nabijgelegen Hořovice zijn productiecapaciteit uitgebreid. Dit omvat nieuwe buitenopslagcapaciteit, waar de aluminiumprofielen worden opgeslagen die nodig zijn voor de productie van de zwembadoverkappingen. Opslag op de grond is uitgesloten omdat de beschikbare ruimte op het bedrijfsterrein beperkt is. Bovendien moeten de aluminium profielen tegen weersinvloeden worden beschermd om een hoge kwaliteit te waarborgen.

Draagarmstellingen met dak
Uiteindelijk vond ALBIXON bij de fabrikant OHRA een stellingoplossing op maat: Drie rijen van 7.300 millimeter hoge draagarmstellingen maken optimaal gebruik van de beschikbare ruimte. Het draagvermogen per draagarm bedraagt 500 kilogram. De staanders van de stellingen hebben ook overlappende daken, waarvan sommige zijn bekleed met transparant PVC – dit zorgt voor een goede helderheid, zelfs in het vloeroppervlak.

Minder kosten
Het nieuwe stellingsysteem biedt niet alleen extra opslagcapaciteit, maar opslag in draagarmstellingen verlaagt ook de kosten: Onnodige materiaalbewegingen worden vermeden, de efficiëntie van magazijntransporten neemt toe en het risico van schade aan de opgeslagen goederen neemt af. Dankzij de bescherming tegen weersinvloeden dalen ook de kosten voor kwaliteitscontrole. Dankzij het goede overzicht van de opgeslagen goederen is de inventarisatie ook veel gemakkelijker uit te voeren. Er is nog een ander argument voor stellingen van OHRA, zoals Jan Miřejovský van ALBIXON opmerkt: "Bij ALBIXON komt klantenservice op de eerste plaats en we stellen het zeer op prijs dat OHRA dezelfde filosofie volgt."