Naar hoofdinhoud springen

André Celis Bouw.Punt

Galerij

Draagarmstelling bij buitenopslag

bouwmateriaalopslag zonder beperkingen

André Celis Bouw.Punt, een van de grootste groothandels in bouwmaterialen in de regio Vlaams-Brabant in België, heeft zijn buitenopslag omgebouwd met draagarmstellingen voor zware belasting van OHRA. Dankzij de deels overdekte stellingen kon zowel schade aan de opgeslagen waren worden verminderd als de toegang tot de artikelen duidelijk worden versneld.

Al in 1948 richtte André Celis een bedrijf op dat handelde in kolen, meststoffen en bouwmaterialen. Tegenwoordig wordt groothandel in bouwmateriaal bedreven op de twee locaties Lubbeek en Wilsele. Hier worden bouwmateriaal en bouwelementen aangeboden voor ambachtslieden, bouwbedrijven en doe-het-zelvers.

Artikelen die geen invloed van het weer ondergaan, zoals kant-en-klare betondelen of straatstenen, werden jarenlang buiten op de grond opgeslagen. Maar met de stijgende omzet en het steeds grotere productaanbod begon deze manier van opslaan steeds ineffectiever te worden: de beschikbare buitenruimte kon niet optimaal worden benut, de onoverzichtelijkheid van de opslag leverde enorm tijdverlies op bij de toegang tot de gewenste artikelen en de onbeschermde opslag leidde tot kostbare schade aan de waren.

Daarom besloot het bedrijf de grondopslag te vervangen door een draagarmstellingsysteem van OHRA. De specialist voor draagarmstellingen uit Kerpen bij Keulen in Duitsland biedt speciaal een thermisch verzinkte variant van zijn stellingsysteem aan. De stellingen kunnen bovendien met een overkapping worden uitgerust - voor Celis ideaal voor de opslag van isolatiematerialen en hout. De handelaar in bouwmaterialen besloot bovendien de uitvoering voor zware belasting van de draagarmstelling met 1,2 meter lange draagarmen te gebruiken: de vier opslagniveaus van de 5 meter hoge stelling kunnen elk 1500 kilogram dragen. De draagarmstellingen zijn voor het grootste deel voorzien van verzinkte rasteroplegborden, zodat een doorlopend opslagoppervlak zonder storende steunen ontstaat. Daarmee kunnen alle waren zonder gewichts- of lengtebeperkingen op alle niveaus worden opgeslagen. Specialisten van OHRA hebben de totale planning, realisering en montage verzorgd.

Met het draagarmstellingsysteem van OHRA kunnen de waren duidelijk overzichtelijker worden opgeslagen, ook voor de klanten van Celis. Toegang tot de artikelen is sneller en de waren ondervinden beduidend minder schade. Zo zijn de buitenopslagruimten in de afgelopen 10 jaar voortdurend met OHRA-stellingsystemen gemoderniseerd en uitgebreid. Bovendien heeft Celis ook voor de dit jaar geopende locaties in Wilsele en Lubbeek OHRA-stellingen besteld.