Naar hoofdinhoud springen

Arabesque

Galerie

Opslagcapaciteit per strekkende meter

Arabesque, de grootste distributeur van bouwmaterialen en afwerkingsproducten in Roemenië, heeft zijn opslagcapaciteit aanzienlijk uitgebreid – enerzijds door het aantal stellingen in bestaande binnen- en buitenopslag te vergroten en anderzijds door nieuwe magazijnen te bouwen. Zo werd in Boekarest de opslagcapaciteit uitgebreid met een nieuw magazijn in 2023: De draagarmstellingen van OHRA die erin geïnstalleerd zijn, bestrijken een totale lengte van meer dan 250 meter bij een hoogte van maximaal 5.280 millimeter. Daarnaast werden bestaande OHRA-stellingen gebruikt om er nieuwe stellingrijen van te bouwen met behulp van extra stellingmateriaal, bevestigingsmaterialen en horizontale afstandsbuizen. Het nieuwe stellingsysteem heeft veel minder ruimte nodig dan de vorige vloeropslag, zodat Arabesque nu weer voldoende capaciteit heeft om zijn productassortiment uit te breiden en te vergroten. Dit betekent dat ook in de toekomst op betrouwbare wijze aan de wensen van de klant kan worden voldaan.

Er was een gebrek aan ruimte
In het vorige magazijn sloeg Arabesque het grote aantal verschillende bouwmaterialen en spaanplaten grotendeels op in de vorm van vloeropslag. De benodigde vloeroppervlakte was zodoende hoog. Een deel van de goederen was al opgeslagen in een stelling van OHRA, maar de capaciteit daarvan was niet langer voldoende voor het aantal artikelen, dat ondertussen aanzienlijk was toegenomen.

Stellingen vergroten de opslagcapaciteit
Daarom besloot Arabesque om de vloeropslag te vervangen door verscheidene rijen draagarmstellingen van OHRA. De stellingen hebben een hoogte tot 5.280 millimeter, de 1.200 millimeter lange draagarmen kunnen lasten tot 850 kilogram dragen. Alle stellingen zijn uitgerust met truckgeleiding, zodat er zo min mogelijk ruimte nodig is voor de gangen van de stellingen, maar de vierwegstapelaar er toch gemakkelijk in kan rijden.

Bestaande stellingen verlengd
Daarnaast werden de onderdelen van de bestaande OHRA-stellingen gebruikt om een nieuwe stelling te bouwen met extra stellingmateriaal, bevestigingsmaterialen en horizontale afstandsbuizen. Omdat het ontwerp van OHRA-stellingen al vele jaren onveranderd is, kunnen zelfs oude stellingen zonder problemen worden uitgebreid en kunnen er bijvoorbeeld nieuwe opslagniveaus aan worden toegevoegd.

Sneller, lichter, betrouwbaarder
Met de nieuwe stellingen heeft Arabesque nu voldoende opslagcapaciteit gecreëerd om voorbereid te zijn op toekomstige wensen van klanten. De toegang tot de goederen is nu veel gemakkelijker, betrouwbaarder en sneller dankzij de opslag in de draagarmstellingen.