Naar hoofdinhoud springen

Beinbrech GmbH & Co. KG

Galerij

Meer ruimte in het magazijn

Beinbrech GmbH & Co.KG, een van de toonaangevende detailhandelaars in hout en bouwmaterialen in het zuidwesten van Duitsland, heeft zijn opslagcapaciteit uitgebreid met de nieuwe OHRA draagarmstellingen in de hoofdvestiging van het bedrijf in Bad Kreuznach. Met een opslaghoogte van 6 meter bieden de rekken ruimte voor houten planken van maximaal 16 meter en voor bouwmaterialen op pallets dankzij de toepassing van armbruggen op de draagarmen.

Voor zijn bedrijfsklanten is Beinbrech een van de grootste groothandelaars in hout en bouwmaterialen in de regio, met een werk- en opslaggebied van ongeveer 

100.000 m² en een efficiënt logistiek systeem. Om dat zo te houden, besliste het bedrijf om de volledige locatie te herstructureren: de toonzaal, verkoop- en opslagruimtes werden uitgebreid, de klantendienst geoptimaliseerd, de laadzones samengevoegd en de laadgebieden uitgebreid. 

Het bestaande magazijn moest ook geoptimaliseerd worden: vanuit deze vestiging worden niet alleen de klanten bevoorraad met hout en bouwmaterialen, maar ook de vier andere filialen. In het kader van de herstructurering besloot Beinbrech om de bestaande stellingsystemen te vervangen door nieuwe draagarmstellingen. Met een hoogte van maximaal 6,58 meter zijn ze aanzienlijk hoger dan de oude rekken en bieden daardoor meer ruimte. Zo kan de nieuwe aanvoer snel worden toegewezen en kunnen grote hoeveelheden worden opgeslagen. 

Het oude reksysteem bestond al gedeeltelijk uit stellingen van OHRA. Overtuigd door de prijs-kwaliteitverhouding en de betrouwbaarheid van de stellingen, werd beslist om de nieuwe stellingen aan te kopen bij de Europese marktleider voor draagarmstellingen. Het speciale kenmerk van de OHRA stellingen is dat alle lastdragende elementen gemaakt zijn van, warm gewalst standaard profielstaal. Dit zorgt voor een hoog draagvermogen op grote opslaghoogtes. Op diverse niveaus van de draagarmstellingen werden de draagarmen en voeten met bruggen verbonden zodat er een doorlopende vak ontstaat waarop pallets met variabele afmetingen kunnen worden opgeslagen. 

In totaal werden 440 m draagarmstellingen en 970 m palletstellingen met een totale opslagcapaciteit van 13.400 m² opgetrokken op deze locatie. De gemiddelde opslaghoogte was 7 m en de rekken werden, naast de specifieke accessoires voor de handel in bouwmaterialen, ook voor een deel nog voorzien van daken.

Over Beinbrech:

Het familiebedrijf Beinbrech GmbH & Co.KG houdt zich al sinds 1821 bezig met de handel in hout en bouwmaterialen. Vandaag telt het bedrijf ongeveer 300 werknemers en is verwerker, producent en oplossingenleverancier voor professionals en veeleisende eindgebruikers. Op het vlak van constructieve houtbouw en timmer- en dakwerken is Beinbrech een van de leidinggevende Duitse detailhandelaars. Zijn hoofdvestiging in Bad Kreuznach en zijn vier andere filialen leveren aan klanten in de regio en in het zuidwesten van Duitsland, Frankrijk en de Benelux.