Naar hoofdinhoud springen

Bois Du Poitou

Galerij

cantilever racking
cantilever racking
cantilever racking
cantilever racking

2 plus 2 maakt drie keer de opslagcapaciteit

De Franse bouwmaterialenhandelaar Bois Du Poitou heeft zijn bestaande magazijn voor hout en panelen op het hoofdkantoor in Soudan gemoderniseerd: in plaats van de houtproducten zoals voorheen op de grond op te slaan, zijn deze nu direct toegankelijk in twee dubbelzijdige en twee enkelzijdige draagarmstellingen van OHRA. Bois Du Poitou kan hierdoor het bestaande gebouw veel beter benutten, de material handling van de goederen optimaliseren en de opslagcapaciteit verdrievoudigen.

Te weinig capaciteit, te veel inspanningen

Bois Du Poitou heeft een eigen hal gebouwd voor de opslag van hout, gevelbekleding, -panelen en andere houtproducten. Maar ondanks een oppervlakte van 1.500 vierkante meter was de opslagcapaciteit op basis van blokstapeling niet meer voldoende. Bovendien was de material handling van het opgeslagen hout complex en tijdrovend. Tegelijkertijd werden de goederen herhaaldelijk beschadigd.

Uitbreiding in de hoogte

Daarom besloot het bedrijf het concept van blokstapeling te veranderen en de goederen op te slaan in draagarmstellingen. Hiervoor plaatste OHRA twee rijen dubbelzijdige stellingen van ongeveer 40 meter lang en zeven meter hoog. De 1.200 millimeter lange draagarmen met een draagvermogen van elk 800 kilogram vormen zeven opslagniveaus en breiden zo de opslagruimte effectief uit in de hoogte. Twee enkelzijdige draagarmstellingen met vier opslagniveaus aan de buitenwanden van de hal vullen de vrijstaande dubbelzijdige stellingrijen aan.

Een nieuwe manier van opslaan

Dankzij de opslag in de stellingen kon Bois Du Poitou niet alleen haar opslagcapaciteit in de hal verdrievoudigen, maar ook het voorraadoverzicht aanzienlijk verbeteren, doordat de goederen nu direct met de zijlader kunnen worden getransporteerd en er geen omslag meer noodzakelijk is, is schade aan de goederen geminimaliseerd. De tijd, die nodig is voor het opslaan en orderverzamelen is ook aanzienlijk verminderd - de volledige efficiëntie van de magazijnprocessen is verbeterd en de klanten kunnen sneller worden bediend. "De draagarmstellingen van OHRA betekenen voor ons een nieuw opslagmethodiek - met grotere capaciteit en betere kwaliteit", zegt Valentin Ouvrard van Bois Du Poitou.

Over Bois du Poitou:

Bois Du Poitou, opgericht in 1987 in Soudan, biedt een breed scala aan bouwmaterialen voor zowel particuliere bouwers als professionals aan. Het assortiment omvat verschillende houtsoorten - van dennenhout tot eiken en exotische houtsoorten - bijvoorbeeld voor timmerwerk, maar ook voor isolatiematerialen, vloerbedekking, deuren of tuinmeubelen.