Naar hoofdinhoud springen

Borovi

Galerij

Turbo voor snellere service

Borovi Impex Nagyker, één van de toonaangevende distributeurs van houtmaterialen en houten platen op de Hongaarse markt, heeft zijn opslagcapaciteit meer dan verdubbeld met draagarmstellingen van OHRA. Hierdoor kan het bedrijf zijn klanten snel en betrouwbaar blijven bevoorraden in tijden van snel stijgende houtprijzen en een algemeen tekort aan materialen. De 24 meter lange draagarmstellingen met zeven opslagniveaus en weerbescherming bieden eenvoudiger toegang tot afzonderlijke items in vergelijking met de eerdere opslag op de vloer. Al met al kan het bedrijf zijn klanten nu 30 procent sneller bevoorraden dankzij het nieuwe stellingsysteem.

Gunstig alternatief voor een magazijn
Tot nu toe sloeg Borovi zijn hout opgestapeld onder afdaken op. De opslag op de vloer neemt echter veel ruimte in beslag, en om toegang te krijgen tot afzonderlijke items moest er herhaaldelijk worden verplaatst, wat veel tijd kostte. De houthandelaar besloot daarom om de nieuwe opslagcapaciteit te creëren met behulp van draagarmstellingen. Om het hout tegen weersinvloeden te beschermen, werden de stellingen aan weerszijden voorzien van een 2,7 meter diep dak. Aan de kopse zijde van de stellingen werden kopwandconstructies gemonteerd, die een gepoedercoate trapeziumplaat als zijwand ondersteunen. Bovendien zijn de stellingstaanders voorzien van U-profielen waarin planken kunnen worden geschoven. De resulterende damwand beschermt het hout bovendien tegen neerslag. Deze bouwmethode bespaarde Borovi de tijdrovende en dure bouw van een nieuw magazijn.

Vijf stellingen
Borovi heeft geïnvesteerd in totaal vijf draagarmstellingen van 7,8 meter hoog. Inclusief voetniveau biedt elke stelling zeven opslagniveaus. De draagkracht van elk van de 1,2 meter lange draagarmen is 800 kilogram. De stellingvoeten zijn voorzien van truckgeleiding, die het manoeuvreren met een vierwegstapelaar in de gangpaden vergemakkelijkt.

30 procent sneller, 40 procent minder schade
Dankzij de nieuwe stellingen kon Borovi zijn opslagcapaciteit in korte tijd meer dan verdubbelen. Opslag in draagarmstellingen biedt aanzienlijke voordelen ten opzichte van de eerdere opslag op de vloer: Afzonderlijke items zijn direct toegankelijk zonder dat verplaatsen noodzakelijk is. Dit verhoogt de efficiëntie in het magazijn aanzienlijk. Ook de schade aan de goederen wordt sterk verminderd. Dit en de veilige bescherming tegen het weer verminderden de schade aan het hout met ongeveer 40 %.