Naar hoofdinhoud springen

Damar

Galerij

Draagarm- en palletstellingen voor spaanplaat en werkbladen

magazijnoppervlak perfect benut

Om het magazijnoppervlak optimaal te gebruiken heeft het Poolse bedrijf Damar zijn magazijn uitgerust met draagarm- en palletstellingen van OHRA. De stellingsystemen maken niet alleen overzichtelijke opslag van spaanplaat, OSB-plaat en keukenwerkbladen mogelijk, maar zijn ook flexibel configureerbaar. Ze kunnen dus aangepast worden aan veranderende magazijnomstandigheden en individueel worden toegesneden op de gebouwomgeving.

Damar voorziet al meer dan 20 jaar vanuit zijn vestiging in Radom, Polen timmerlieden en meubelmakers van spaanplaat, meubelfronten, keukenwerkbladen en meubeltoebehoren zoals grepen en beslag. In de eigen timmerwerkplaats kunnen bovendien platen worden gezaagd volgens wens van de klant.

Damar investeerde al zes jaar terug voor het eerst in OHRA-stellingen. Overtuigd van de kwaliteit rustte het bedrijf ook het nieuwste magazijn uit met palletstellingen van de specialist in draagarm- en palletstellingen uit Kerpen. Hier worden 2070 x 2800 millimeter grote spaanplaten opgeslagen in pakketten van wel 2800 kilo. Het bijzondere daarbij: het magazijn is ingericht in een tenthal. Hierbij bleek de grote flexibiliteit van de stellingoplossingen van OHRA. Om de ruimte zo goed mogelijk te benutten, werd de afstand tussen de stellingstaanders exact aangepast aan de frameconstructie van de tenthal. Daartoe heeft OHRA de lengte van de lengtebalken op 2950 millimeter gewijzigd. Zo bevinden de staanders van de plaatstelling zich precies voor de daksteunen van het tentdak en wordt de beschikbare ruimte optimaal benut.

Een volgend magazijn herbergt de 600 millimeter diepe werkbladen die per pakket 300 tot 400 kilo wegen. Dit magazijn is uitgerust met draagarmstellingen van OHRA. Dat geldt ook voor een vierde magazijn dat de timmerwerkplaats bevoorraadt. Hier zijn onder andere tot 1200 kilo zware pakketten met OSB-platen opgeslagen. De draagarmstellingen van OHRA bieden daarbij een grote flexibiliteit omdat de draagarmen variabel in de stellingstaanders zijn ingehangen. Dat betekent dat de werknemers van Damar de hoogte van de stellingniveaus snel kunnen wijzigen, en dat zonder gereedschap.

"De stellingsystemen van OHRA maken een overzichtelijke indeling van onze artikelen in eigen vakken mogelijk", zegt Dariusz Piasek, lid van de directie van Damar. "Zo krijgen onze klanten snel een goed overzicht over het opgeslagen spaanplaat en werkbladen. Bovendien vermijden we met de pallet- en draagarmstellingen beschadiging van de platen bij het manoeuvreren in het magazijn."