Naar hoofdinhoud springen

DEG Butzbach

Galerij

Stellingsystemen voor hout

2800 meter stellingniveaus in twee weken gemonteerd

Europa's leidende groothandelaar in de dakbedekkingssector, DEG Alles für das Dach eG, heeft in de vestiging Butzbach een nieuw magazijn voor houtproducten gebouwd. De ongeveer 2800 strekkende meter opslagniveaus in draagarmstellingen en 300 stellingplekken in pallet- en draagarmstellingen werden in slechts twee weken gemonteerd door OHRA.

Nu de omzet in de regio Midden-Hessen duidelijk is gestegen, kan DEG met het nieuwe magazijn in Butzbach zijn klanten en vestigingen in de regio nog effeciënter bedienen. Het nieuwe magazijn biedt plaats aan ongeveer 1000 kubieke meter constructiehout, triplex in lengten van 5 tot 16 meter en aan moderne houtplaatmaterialen, houtvezelproducten, gladgeschaafde balken en een basisassortiment voor de dakbedekkingshandel.

De opdracht voor de levering en montage van de stellingen voor het nieuwe magazijn in Butzbach werd verleend aan OHRA. De draagarmstellingen van de specialist in opslagsystemen voor de hout- en bouwmaterialenhandel uit Kerpen hadden zich al bewezen in andere vestigingen van DEG. Ook de deskundige adviezen van de OHRA-experts, de planningsgetrouwe afwikkeling van het totale project en de korte levertijden overtuigden. Vanaf het eerste contact tot aan de inbedrijfstelling van het magazijn verliepen minder dan tien weken, hoewel de aanwezige kraanrails en inrichtingen van de vorige gebruiker van de hal in de stellinginstallaties moesten worden geïntegreerd.

In slechts twee weken monteerden de vaklieden uit Kerpen vervolgens 236 stellingplekken voor massief constructiehout en planken van 40 en 50 meter lengte en 6,2 meter hoge draagarmstellingrijen. In totaal zijn zo 2800 strekkende meters stellingniveaus voor langwerpig hout ontstaan. Bovendien zijn 300 stellingplekken in pallet- en draagarmstellingen gerealiseerd waarin palletmaterialen en het basisassortiment zijn opgeslagen. Het magazijn wordt verzorgd door twee Hubtex-zijladers en een Linde-voorlader. Alleen in de eerste zes maanden na inbedrijfname werd al 3300 kubieke meter hout overgeslagen.

DEG Alles für das Dach eG

DEG is een maatschappij voor dakwerkershandwerk en biedt hoogwaardige producten en diensten rondom het dak. Europa's leidende groothandelaar in de dakbedekkingssector met vestigingen in Duitsland, Tsjechië en Luxemburg bood in het jaar 2011 werk aan 880 medewerkers en genereerde een omzet van ongeveer 468 miljoen euro. Bij DEG vindt de dakdekker alles wat voor de nieuw-, ver- en uitbouw van een dak nodig is. Op meer dan 300.000 vierkante meter magazijnoppervlak zorgen 55 vestigingen in binnen- en buitenland voor een optimale beschikbaarheid van een groot aantal artikelen.