Naar hoofdinhoud springen

Desguaces Autoeco

Galerij

Draagarmstellingen voor auto-recyclers
Opslag van 5 oude auto's boven elkaar
Draagarmstellingen voor auto-recyclers
Eenvoudig in gebruik. Stellingen met geleiderails.
Draagarmstellingen voor auto-recyclers
Dubbelzijdige draagarmstellingen voor het opbergen van 5 voertuigen op elkaar

Autowrakken hoog gestapeld

De Spaanse autorecycler Desguaces Autoeco slaat de autowrakken niet langer op de grond op, maar op draagarmstellingen van OHRA. Hierdoor kon het bedrijf dat in Lugo is gevestigd, zijn opslagcapaciteit sterk uitbreiden en zijn medewerkers ontlasten. Dankzij het hoge laadvermogen van de rekken worden de voertuigen, die elk tot 2 ton kunnen wegen, op vijf niveaus opgeslagen. De speciaal ontworpen rekken laten zelfs toe om bestelwagens op te slaan. 

Door het gebruik van draagarmstellingen kan Desguaces Autoeco nu meer voertuigen op de beschikbare ruimte opslaan. Het reksysteem biedt daarnaast ook een flexibele toegang tot elk voertuig, ongeacht het niveau waarop het zich bevindt. Dit betekent dat de carrosserieën niet verplaatst hoeven te worden om bij een gewenst voertuig te komen. Dit leidt tot aanzienlijke tijdsbesparing voor de werknemers en verbetert de arbeidsveiligheid aanzienlijk. 

Desguace Autoeco koos voor de rekken van OHRA, de Europese marktleider voor draagarmstellingen, vanwege hun hoge stabiliteit en laadvermogen. Alle dragende elementen van de OHRA-rekken zijn immers van massief, warmgewalst staal gemaakt. Hierdoor kunnen zelfs zware ladingen op relatief hoge rekken worden opgeslagen: Bij Desguace Autoeco zijn de standaardrekken 7.210 millimeter hoog. Dit biedt ruimte voor vijf opslagniveaus (op het onderste niveau liggen de voertuigen direct op de basis van het rek). De volle stalen profielen bieden, in tegenstelling tot rekken die van plaatstalen profielen zijn gemaakt, bescherming tegen het inknikken van de profielen 

Desguace Autoeco installeerde ook speciale draagarmstellingen voor de opslag van bestelwagens: Ze bieden twee opslagniveaus (inclusief de basis), waarbij het bovenste niveau op een hoogte van 2.300 millimeter is geïnstalleerd. Op deze manier kunnen zelfs grotere voertuigen gemakkelijk worden ondergebracht. De draagarmen aan één kant dragen elk maximaal 1200 kilogram. Dat betekent dat de autowrakken die hier worden opgeslagen tot 2,4 ton kunnen wegen. 

Over Desguaces Autoeco:

Desguaces Autoeco recycleert alle soorten voertuigen - van auto's tot bestelwagens. De daaruit gewonnen reserveonderdelen worden over heel Spanje verzonden. Het bedrijf is gevestigd in Lugo in Noord-Spanje.