Naar hoofdinhoud springen

DFH Haus

Galerij

pallet racking
cantilever racking
cantilever racking
cantilever racking with roof

Magazijn voor alle soorten materiaal - van kleine dozen tot afgewerkte grote bouwelementen

Het bedrijf DFH Haus CZ heeft zijn magazijn uitgebreid en gemoderniseerd met stellingsystemen van OHRA voor de productie van energiezuinige houten gebouwen op de locatie Žákavá. Buiten bieden draagarmstellingen met een totale lengte van bijna 250 meter op vijf opslagniveaus ruimte voor tot 13 meter lange pakketten met houten bouwmaterialen, waarbij de goederen door een geïntegreerd dak tegen weersinvloeden worden beschermd. Binnen bieden pallet- en draagarmstellingen met roosters flexibele opslagmogelijkheden voor een breed scala aan artikelen - van pakketten met schroeven tot complete, geprefabriceerde woningcomponenten. 

DFH Haus CZ vervaardigt met name geprefabriceerde woningen van het merk Okal; dit zijn geen kant-en-klare projecten, maar individueel geplande en uitgevoerde, duurzame huizen. De opslagvereisten voor de materialen die nodig zijn om de geprefabriceerde woningcomponenten te bouwen, zijn overeenkomstig uitgebreid. Om hiervoor voldoende opslagcapaciteit beschikbaar te hebben, plaatste het bedrijf in 2018 de eerste draagarmstellingen in de buitenruimte, die dankzij thermisch verzinken en een schuin dak weer en wind trotseren. De stellingen zijn ongeveer 6 meter hoog en bieden tot vijf opslagniveaus ruimte, waarbij elk van de 1200 millimeter lange armen een gewicht tot 1 ton kan dragen. 

In 2019 zijn deze stellingen aangevuld met extra rijen, zodat er tegenwoordig op een totale stellinglengte van bijna 250 meter in de buitenruimte opslagruimte is voor lange elementen. Tegelijkertijd bouwt DFH Haus CZ een nieuw magazijn dat ook is voorzien van OHRA-stellingen. Hier werden zowel draagarm- als palletstellingen gebruikt. De draagarmstellingen zijn voorzien van roosters, waardoor artikelen in de meest uiteenlopende afmetingen continu kunnen worden opgeslagen zonder storende tussensteunen. De liggerlengtes van de palletstellingen werden individueel aangepast aan de eisen van DFH Haus CZ. Dankzij de stabiele constructie van de OHRA-stellingen, waarvan de dragende elementen allemaal uit warmgewalste staalprofielen zijn gemaakt, kunnen de stellingen ook bij een liggerlengte van 3,9 meter nog een belasting van 4 ton dragen. 

De technische parameters van de stellingen waren voor DFH Haus CZ slechts één van de redenen om te kiezen voor opslagoplossingen van OHRA. Even belangrijk was de langdurige, goede relatie met de Europese marktleider voor draagarmstellingen en het verkoopkantoor in Tsjechië, waardoor individueel advies ter plaatse mogelijk was.

Over DFH Haus CZ s.r.o.:

DFH Haus CZ sro, gevestigd in Žákavá, is een dochteronderneming van DFH Deutsche Fertighaus Holding AG, het grootste bedrijf voor geprefabriceerde woningen in Duitsland. De Tsjechische dochteronderneming werd opgericht in 1995 en heeft zich tot op de dag van vandaag voornamelijk gericht op de productie van energiezuinige houten gebouwen van het merk OKAL voor de Duitse markt. Met meer dan 89.000 gebouwde huizen wordt het merk OKAL beschouwd als een pionier in de branche en staat het voor individuele constructie, van planning tot kant-en-klare oplevering. In 2013 werd een OKAL-woning de eerste door de Duitse Raad voor Duurzaam Bouwen (DGNB) gecertificeerde eengezinswoning. Amper een jaar later behaalde OKAL met platina het hoogste DGNB-certificeringsniveau.