Naar hoofdinhoud springen

Drevo Trust

Galerij

automatic warehouse timber storage
automatic warehouse timber storage
automatic warehouse timber storage
automatic warehouse timber storage
automatic warehouse timber storage
automatic warehouse, cantilever racking, stacker crane
automatic warehouse, cantilever racking, stacker crane
automatic warehouse, cantilever racking, stacker crane

Verhoogde efficiëntie door volledig automatische ordervoorbereiding in het platenmagazijn

Drevo Trust, een van de grootste leveranciers van meubelproducten en interieurinrichting in Tsjechië, heeft een nieuw magazijn geopend voor de opslag van houtplaatmateriaal. Het is een van de eerste automatische platenmagazijnen in Tsjechië: in- en uitslag, ordervoorbereiding en levering van de ordergerelateerde pakketten gebeuren volledig geautomatiseerd. Dit verhoogt niet alleen de efficiëntie van het hele magazijn- en pickproces, maar maakt ook een optimaal gebruik van de beschikbare ruimte mogelijk en vermindert schade aan de goederen. Het concept om gebruik te maken van de voordelen van de ordervoorbereiding in twee stappen is volledig nieuw: de in- en uitslag van de pakketten gebeurt in het magazijn met gebruik van een orderpickmachine (RGB). Als een verzendopdracht het verzamelen van verschillende individuele panelen vereist, maakt een vacuümmanipulator de relevante artikelen klaar voor verzending, waarbij meerdere bestellingen parallel kunnen worden verwerkt. Dit betekent dat twee afzonderlijke systemen de bestellingen zeer efficiënt samenstellen in een zo klein mogelijke ruimte. Het magazijn is gerealiseerd door OHRA, de marktleider voor draagarmstellingen, in nauwe samenwerking met partnerbedrijf Köttgen, dat de orderpickmachines (RBG) heeft geleverd.

In het nieuwe centrale magazijn worden er speciaal gelamineerde spaanplaten en werkbladen in verschillende afmetingen en ontwerpen opgeslagen. In totaal heeft het magazijn ruimte voor ruim 3.400 van deze pakketten met een gewicht tot 2 ton en afmetingen van 2.800 op 2.070 millimeter. Voor de verzending naar eindklanten en naar de vestigingen van Drevo Trust worden hieruit de ordergerelateerde klantpakketten verzameld.

Het magazijn werd gerealiseerd door OHRA. De marktleider voor draagarmstellingen vervaardigt alle dragende elementen van haar rekken uit volwandige stalen profielen. Daarom hebben ze een hoog draagvermogen en een bijzonder slank ontwerp, ideale omstandigheden voor het goede gebruik van de beschikbare ruimte in het nieuwe 11 meter hoge magazijn van Drevo Trust. Ook de jarenlange ervaring in de implementatie van volautomatische houtopslagsystemen sprak in het voordeel van OHRA. De rekkenspecialist werd al van in het begin betrokken bij het ontwerp van het magazijn en werkte nauw samen met het bedrijf Köttgen, dat de orderpickmachines leverde. Op deze manier kon de samenwerking tussen het stellingsysteem en de regeleenheden nauwkeurig worden gecoördineerd en konden soepele automatische processen worden gegarandeerd. 

OHRA leverde in totaal zeven dubbelzijdige en twee enkelzijdige, 57 meter lange draagarmstellingen. De acht gangen worden door twee orderpickmachines bediend. De gangen tussen de stellingen worden door twee orderpickmachines bediend. Ze slaan de pakketten willekeurig op, ze vervoeren ze vervolgens naar een dwarsrek aan de voorkant van de gangen tussen de rekken. Een eveneens door OHRA gerealiseerde staalconstructie is rechtstreeks op dit dwarsrek aangesloten. Bovenop is een automatisch vacuümsysteem geïnstalleerd, dat de gevraagde individuele platen bevat voor maximaal vijf klantorders tegelijk. De volledig gepickte klantorders worden vervolgens door de orderpickmachine naar het overslagpunt getransporteerd, vanwaar ze uiteindelijk door een vorkheftruck worden verwijderd om te worden geladen.

De hele installatie wordt bestuurd door het WMS- en automatiseringssysteem van Drevo Trust. De klantorders worden automatisch in twee-ploegendienst verzameld. In vergelijking met de magazijnsystemen die vroeger door Drevo Trust werden gebruikt, biedt het nieuwe magazijn een aanzienlijk beter ruimtegebruik, is de schade aan de goederen aanmerkelijk verminderd en is de benodigde tijd voor de ordervoorbereiding sterk afgenomen. De kwaliteit van de ordervoorbereiding is ook verbeterd, fouten bij het samenstellen van de klantpakketten werden geminimaliseerd. Het nieuwe magazijn is midden 2019 in gebruik genomen en Drevo Trust heeft OHRA nu opdracht gegeven om extra magazijnen te bouwen. 

Over Drevo Trust:

Drevo Trust A.S. is in 2003 opgericht in Frýdek-Místek, Tsjechië. De houthandel biedt schrijnwerkerijen, timmerlieden en doe-het-zelvers meer dan 20.000 artikelen voor meubelbouw en interieurdecoratie. Ze zijn verkrijgbaar via de 25 filialen of via de online winkel van het bedrijf. 

Volautomatisch orderverzamelmagazij