Naar hoofdinhoud springen

erform

Galerij

Verrijdbare draagarmstelling voor de meubelbranche

Hoogglansplaten effectiever opslaan

erform, een van de leidende fabrikanten van postforming-onderdelen voor de meubelbranche, heeft zijn magazijn voor hoogglansplaten gemoderniseerd. Om de gevoelige opslaggoederen effectiever op te slaan is het tot nog toe gebruikte blokmagazijn vervangen door een draagarmsysteem van OHRA. De stellingen zijn daarbij op verrijdbare onderstellen gemonteerd, waardoor de beschikbare ruimte in het magazijn maximaal kan worden benut. Bovendien is er nu rechtstreekse toegang tot alle artikelen, waardoor de verzameltijd aanzienlijk wordt verkort.

erform heeft een fabricagemethode ontwikkeld waarmee zeer verschillende dragerplaten voorzien kunnen worden van een zeer hoogglanzende deklaag. Daarbij kunnen formaten worden geproduceerd tot 5300 bij 1300 millimeter. De platen met deklaag werden voor het verzamelen opgeslagen in een blokmagazijn. Maar lange toegangstijden en het voor het verzamelen noodzakelijke veelvuldige verleggen van de platen maakten dat erform naar een effectievere oplossing voor de opslag van de hoogglansplaten zocht.

Die vond erform bij OHRA: de in Kerpen bij Keulen gevestigde specialist in draagarmstellingen biedt een systeem waarbij de stellingen op verrijdbare onderstellen worden gemonteerd. Deze verrijdbare stellingen maken bijna 100 procent meer opslagcapaciteit mogelijk dan normale, vast gemonteerde stellingen. De experts van OHRA monteerden bij erform een installatie met vijf 9 meter lange, tweezijdige draagarmstellingen. Binnen een hoogte van 4080 millimeter zijn zeven stellingniveaus gerealiseerd. Naast de op de verrijdbare onderstellen gemonteerde stellingen biedt een vaststaande, eenzijdige stelling nog meer opslagoppervlak.

OHRA leverde naast de stellingen en onderstellen ook de noodzakelijke besturingstechniek. Dankzij de automatisering kunnen nu de artikelen via een door erform zelf ontwikkelde software worden beheerd. OHRA nam bovendien de montage van de rails voor de onderstellen in de aanwezige halvloer op zich.

Met het nieuwe opslagsysteem kon de capaciteit van het magazijn en daarmee ook het voorraadbeheer duidelijk verbeterd worden. Er is nu rechtstreekse toegang tot alle artikelen, de eerdere ingewikkelde verplaatsingen zijn verleden tijd. Daardoor is niet alleen de verzameltijd korter, maar is er ook minder schade aan de opgeslagen artikelen. Het nieuwe magazijn is nog een bouwsteen in het logistieke concept van erform en maakt zeer korte en betrouwbare levertijden mogelijk.

Over erform

erform Möbelsysteme + Postformingteile GmbH, dat in Simbach am Inn is gevestigd, maakt sinds 1984 uitsluitend postforming-elementen en meubelonderdelen uit gelaagde laminaatelementen. Postforming-meubelfronten met zeer kleine radii en met superglanzend tot diepmat oppervlak, afgekant met gelijmd PU of met lasertechnologie met nulvoegengarantie, desgewenst geboord, gefreesd en setsgewijs verpakt, zijn de hoofdproducten van erform. Een efficiënt, volautomatisch machinepark met de modernste postforming-installatie van Duitsland vormt de basis voor high-tech-toeleveringsonderdelen. erform biedt werk aan zo'n 80 medewerkers en bereikt een omzet van 17 miljoen euro.