Naar hoofdinhoud springen

Forever

Galerij

pallet racking system
pallet racking system
pallet racking
cantilever racking

Meer dan 30 procent meer opslagcapaciteit

Forever GmbH, fabrikant van transfermedia voor kleurenkopieerapparaten, laserprinters en andere printsystemen, heeft zijn magazijnen uitgerust met draagarm- en palletrekken van OHRA. De constructie die op warmgewalste stalen profielen gebaseerd is, biedt de nodige draagkracht om papierrollen en containers, waarvan sommige enkele tonnen wegen, veilig op te slaan. Omdat alle afmetingen van de rekken ook kunnen worden aangepast aan individuele vereisten, kon de beschikbare ruimte in de opslagruimten zeer goed worden gebruikt – zo kon het bedrijf meer dan 30 procent extra opslagcapaciteit in het bestaande magazijn realiseren. 

Forever is internationaal succesvol met zijn producten voor digitale transferdruk en levert aan klanten in meer dan 100 landen. Daardoor moesten de opslagcapaciteiten voor papier en de benodigde chemische producten aanzienlijk worden uitgebreid. Het bedrijf bouwde niet alleen een nieuw magazijn, maar verving ook de rekken in de oude opslagzone. Forever koos voor reksystemen van OHRA: Door het gebruik van staalprofielen met volle wanden voor alle dragende elementen, bereiken ze de hoge laadcapaciteit die nodig is om de containers met een gewicht tot 1,5 ton en papierrollen met een gewicht tot 1,3 ton veilig op te slaan in de palletrekken. Bovendien maakt een draagarmrek de voorzichtige opslag mogelijk van extra papierrollen die tot 160 centimeter breed zijn en tot 800 kilogram wegen: Voor dit doel zijn de draagarmen ontworpen als een ‘ronde buis’. Een afgeknotte kegel van beukenhout boven op de punt van de armen zorgt ervoor dat de papierrollen met hun hoezen gemakkelijk op de arm kunnen worden geschoven. In totaal kunnen 92 van deze papierrollen worden opgeslagen in het vrijdragende rek van 26,4 meter lang en 5 meter hoog. OHRA heeft zowel de draagarm- als palletrekken precies afgestemd op de (ruimte)eisen van Forever; Forever was in staat om alle afmetingen zelf te definiëren. Daardoor kon optimaal gebruik worden gemaakt van de beschikbare ruimte en de opslagcapaciteit werd in vergelijking met het oude reksysteem in de bestaande opslagzone met meer dan 30 procent verhoogd.

Voor Forever was ook de veiligheid van de OHRA-rekken een belangrijk argument: Vooral bij het hanteren van zware containers en papierrollen met vorkheftrucks en elektrische pallettrucks kan er tegen de rekdragers worden gestoten. Maar in een dergelijk geval geeft het warmgewalste staal van de OHRA-rekken elastisch mee en behoudt het zelfs bij stoten zijn voordelen met betrekking tot het hoge verticale draagvermogen. Omdat er bij Forever vandaag minder schade aan de rekken optreedt, profiteert het bedrijf ook van een grotere veiligheid van de voorraad.

Over Forever:

Forever GmbH ontwikkelt en produceert sinds 1989 transfermedia voor kleurenkopieerapparaten, laserprinters en andere printsystemen. Het bedrijf dat in Heddesheim (nabij Mannheim) gevestigd is, is een van de eerste fabrikanten die geschikt transferpapier voor een nieuwe generatie kleurenkopieerapparaten en laserprinters heeft aangeboden. Forever is een van de weinige fabrikanten in deze branche en biedt complete oplossingen voor het afdrukken op alle soorten materialen.