Naar hoofdinhoud springen

Fries GmbH & Co.KG

Galerij

De houtgroothandel Fries levert al meer dan 50 jaar hout en houtproducten aan de branche van ambachtelijke ondernemingen. Het familiebedrijf met meer dan 400 medewerkers geldt als altijd als de partner voor professionele ambachtelijke vakondernemingen en staat vooral in Noord- en Oost-Duitsland bekend als één van de vooraanstaande houtgroothandels.

Als gevolg van een herstructurering van de centrale in Kiel, bestond de opdracht voor OHRA uit het inrichten van de twee nieuw gebouwde opslaghallen voor KVH en houtplaten met stellingsystemen. Voor deze houtproducten zijn degelijke draagarmstellingen het ideale opslagsysteem.

In de “KVH-hal” kunnen de betreffende goederen tot aan een opslaghoogte van 5.500 mm op een bij het product passende wijze worden opgeslagen. De één- en dubbelzijdige draagarmstellingen hebben een opslagdiepte van elk 1.200 mm en zijn zo ontworpen dat ze gewichten tot 650 kg per m3 zonder problemen kunnen dragen. De verplaatsing vindt plaats met een zijlader.

In de “houten platen hal” zijn de draagarmstellingen met een uitsprong tot 2.100 mm optimaal geschikt voor de opslag van platen hout en spaanplaat. De opslaghoogte bedraagt hier 6.500 mm waarbij de verplaatsing door middel van een vierweg-heftruck, met een afneembaar platform voor het verzamelen van orders, plaatsvindt.

Naast de levering van de nieuwe draagarmstellingen werd in de bestaande oude hallen een complete ombouw van de aanwezige stellingsystemen uitgevoerd. Alle stellingen werden in een oude vestiging uit elkaar gehaald en door de monteurs van OHRA op de nieuwe vestiging vakkundig weer gemonteerd.

Voor de opslag van andere producten zoals vloerbedekking of tapijten werden bestaande palletstellingen van OHRA vakkundig omgebouwd zodat het klaarzetten van de goederen voor het vervoer naar de klant zonder grote afstanden te rijden kan plaatsvinden.

Voor het aanwezige buitenterrein leverde OHRA draagarmstellingen in gegalvaniseerde uitvoering met overkapping, zodat het daarin opgeslagen hout tegen regen is beschermd en tegelijkertijd kan “ademen”. Voor het aanwezige buitenterrein leverde OHRA draagarmstellingen in gegalvaniseerde uitvoering met overkapping, zodat het daarin opgeslagen hout tegen regen is beschermd en tegelijkertijd kan “ademen”.

In totaal heeft OHRA deze opdracht voor opslagvoorzieningen naar tevredenheid van de klant volbracht. De klant had maar één aanspreekpartner voor zowel de nieuwbouw als de ombouw van het bestaande opslagsysteem. In totaal heeft OHRA deze opdracht voor opslagvoorzieningen naar tevredenheid van de klant volbracht. De klant had maar één aanspreekpartner voor zowel de nieuwbouw als de ombouw van het bestaande opslagsysteem.