Naar hoofdinhoud springen

Getzner

Galerij

cantilever racking, storage of textile rolls
cantilever racking, storage of textile rolls
cantilever racking, storage of textile rolls
cantilever racking, storage of textile rolls
cantilever racking, storage of textile rolls

Snelle toegang tot weefkettingen

Tot een jaar geleden sloeg de Getzner Textil Weberei, Gera, de kettingbomen die nodig zijn voor de productie van hoogwaardige kledingdamast op de grond op. Dit resulteerde echter herhaaldelijk in schade aan de weefkettingen en een moeilijke toegang tot de kettingbomen die op een bepaald moment nodig waren. Sinds eind 2018 is het magazijn van het bedrijf uitgerust met draagarmrekken van de firma OHRA. De drie schappen, die maximaal 25,2 meter lang zijn, bieden ruimte aan in totaal 124 kettingbomen met een gewicht tot 800 kilogram. Tegenwoordig is elke kettingboom direct toegankelijk en heeft het bedrijf altijd een goed overzicht van de opgeslagen goederen. Met de nieuwe schappen is schade aan de kettingbomen ook verleden tijd.

De Getzner Textil Weberei, een dochteronderneming van Getzner Textil AG, is een ultramoderne jacquardweverij en produceert kledingdamast voor de West-Afrikaanse regio. De 233 werknemers van het bedrijf produceren enkele miljoenen lopende meters grondstof op 240 luchtstraalweefgetouwen. De hiervoor benodigde kettingdraden worden op een rol, de kettingboom, gewikkeld en wachten tot ze gebruikt worden in het kettingmagazijn. Oorspronkelijk bewaarde Getzner deze kettingbomen gewoon op de grond in de kelder van de productiehal. Dit bemoeilijkte echter directe toegang tot individuele kettingbomen en er was altijd schade tijdens de opslag en de uitslag. Bovendien had het bedrijf nauwelijks een zicht op de exacte opslaglocatie.

Daarom besloot Getzner in 2018 om het magazijnconcept te herzien: in plaats van opslag op de grond, moesten de kettingbomen worden opgeslagen in een reksysteem van OHRA. Het bedrijf is de Europese marktleider voor draagarmrekken en gebruikt alleen massieve stalen profielen voor alle dragende elementen in zijn rekken. Op deze manier bereiken ze een hoog laadvermogen en stabiliteit. Alle draagarmrekken worden individueel volgens de specificaties van de klant gemaakt en met de veelzijdige accessoires kan een grote verscheidenheid aan goederen worden opgeslagen. Voor Getzner voorzag OHRA de 800 millimeter lange draagarmen, die elk tot 800 kilogram kunnen dragen, met afrolbeveiligingsnokken, die voorkomen dat de meer dan 2,5 m lange kettingbomen van de armen rollen. 

Tot nu toe heeft OHRA drie draagrekken geleverd en geïnstalleerd waarop de kettingbomen op drie niveaus kunnen worden opgeslagen. De staanders van de rekken - tussen 2,3 en 2,9 meter hoog - zijn aangepast aan de hoogte van de ruimte in de kelder, zodat de ruimte optimaal wordt gebruikt. De uitbreiding van het magazijn met extra draagarmrekken van OHRA is al gepland.

Getzner Textil Weberei:

Getzner Textil Weberei GmbH, sinds 1997 in Gera/Thüringen, is een dochteronderneming van Getzner Textil AG, gevestigd in Bludenz, Oostenrijk. De groep is de toonaangevende fabrikant van Afrikaans kledingdamast uit het luxesegment - deze stoffen worden ook in Gera geproduceerd. Getzner staat bekend als een van de toonaangevende leveranciers van modestoffen, gekleurde stoffen voor hemden en corporate fashion. Technische weefsels vullen het assortiment aan. Het bedrijf heeft ongeveer 1.700 mensen in dienst op de hoofdlocatie en in haar dochterondernemingen, waarvan 233 alleen al op de locatie in Gera.