Naar hoofdinhoud springen

Projektbericht Gitsche Holzhandel GmbH

Galerij

Draagarmstellingen voor de houthandel

800 opslagplaatsen in het nieuwe distributiecentrum

Sinds begin 2012 handelt Gitsche Holzhandel GmbH in het Oostenrijkse Villach alle inkomende en uitgaande leveranties in de groothandel af via een nieuw distributiecentrum. Het magazijn is volledig uitgerust met draagarmstellingen van OHRA. Ongeveer 800 stellingplaatsen zijn beschikbaar voor de opslag van zaaghout en diverse plaatmaterialen. Het stellingsysteem maakt niet alleen een goed gebruik van het beschikbare grondoppervlak mogelijk, maar is ook geschikt voor het noodzakelijke plat liggen van het plaatmateriaal.

In het nieuwe distributiecentrum van Gitsche worden fineer, hout en houtmaterialen en plaatmaterialen met afmetingen van 250 x 125 centimeter tot 560 x 210 centimeter opgeslagen. De onderneming had al eerder de bestaande stellingsystemen op de hoofdvestiging vervangen door OHRA-draagarmstellingen. Overtuigd van de hoge kwaliteit van de uit warmgewalst standaard-constructiestaal gemaakte stellingen, rustte de houthandelsonderneming ook het nieuwe distributiecentrum uit met OHRA-stellingen.

Daarbij moest met een bijzonderheid rekening worden gehouden: het nieuwe magazijn werd in een bestaande, voormalige bouwmarkt geïntegreerd, waarvan het zadeldak relatief steil omlaag liep. Dankzij de modulaire opbouw van de OHRA-draagarmstelling kon de beschikbare hoogte toch optimaal worden gebruikt. De stellinghoogte begint bij de buitenmuur van de hal met 3 meter en gaat trapsgewijs omhoog tot een stellinghoogte van 6 meter in het midden van de hal. Bij de maximale hoogte zijn zeven stellingniveaus ingericht. De ongeveer 800 stellingplaatsen worden verzorgd met elektrische heftrucks.

OHRA leverde en monteerde niet alleen de stellingen, maar voerde voor de firma Gitsche ook alle noodzakelijke planningswerkzaamheden uit. Zo ontstond een magazijn dat exact toegesneden was op de behoeften van de houtgroothandel. Het resultaat is een magazijn dat met zijn draagarmstellingen goede opslagmogelijkheden biedt voor de verschillende materialen en dat een hoge transparantie bezit vanwege de goede indelingsmogelijkheden.

Over Gitsche

Opgericht in 2003 presenteert GITSCHE Holzhandel Ges.mbH zich als de partner voor hout in Kärnten en Oost-Tirol en daarmee als sterke en betrouwbare partner voor ambachtelijk werk. Als onderdeel van de HOLZPARTNER-hout- en houtmaterialencoöperatie en van de internationale Holzland-groep biedt de onderneming zijn klanten een brede vakkennis, zeer goed geschoolde medewerkers en gebundelde kracht in inkoop, handel en marketing. Het assortiment omvat alle mogelijke plaatmaterialen en kunststoffen platen, deuren, parket- en laminaatvloeren, componenten voor de constructiebouw en hout en zaaghout en fineer. In een met moderne machines uitgerust bewerkingscentrum worden plaatmaterialen naar wens van de klant gezaagd en van kanten voorzien. In de bijbehorende houtbouwmarkt worden op een oppervlak van 500 m2 een veelvoud aan binnendeuren en meer dan 120 parket- en laminaatvloeren gepresenteerd.