Naar hoofdinhoud springen

Götz und Moritz

Galerij

cantilever racking for building material
cantilever racking with vertical storage system
cantilever racking for building material
pallet racking for building material
pallet racking for building material
pallet racking galvanized
pallet racking galvanized
pallet racking for building material
pallet racking for building material
cantilever racking and pallet racking for building material
cantilever racking and pallet racking for building material
pallet racking warehouse for building material

Götz + Moriz: Hoge opslag ondanks aardbevingszone 3

Götz + Moriz, de marktleider in bouwmaterialen en tegels in Südbaden, heeft zijn vestiging in Lörrach aanzienlijk uitgebreid. Het bedrijf investeerde voornamelijk in grotere opslagruimtes en een nieuw magazijn uitgerust met pallet- en draagarmstellingen van OHRA. De locatie voor de constructie van de rekken zorgde voor bijzondere uitdagingen: Sommige stellingen moesten langs een helling worden opgesteld, er moest rekening worden gehouden met andere windkrachten, en met een aardbevingszone 3. Door de stabiele constructie van de OHRA-stellingen kon echter een framehoogte tot 9.100 millimeter met veldbelastingen tot 25.200 kilogram en vakbelastingen tot 5.000 kilogram worden gerealiseerd.

In 2016 besloot Götz + Moriz om het bestaande centrum voor bouw en modernisering in Lörrach, het op één na grootste van de acht locaties van het bedrijf, uit te breiden. Het moest meer ruimte creëren voor een grotere verscheidenheid aan artikelen om de klanten beter van dienst te kunnen zijn en efficiëntere logistieke processen te realiseren. Tot op heden werden de goederen vaak op vloerniveau, in blokopslag en op entresols opgeslagen. De bestaande stellingen waren relatief laag en hadden slechts een lage gewichtskwaliteit. 

Aangezien Lörrach zich in een aardbevingszone 3 bevindt, zijn het framevakwerk en de voetplaten van de nieuwe OHRA-rekken berekend om deze extra belastingen veilig te kunnen absorberen. Omdat de rekken van OHRA zijn gemaakt van warmgewalste staalprofielen en niet van plaatmetaalprofielen, hebben ze een hoog draagvermogen. Bovendien knikken de staanders niet bij een zijdelingse belasting, zelfs wanneer ze door een vorklift worden geraakt. Omdat verschillende rijen met stellingen buiten op een helling lopen, ontwierpen de specialisten van OHRA ook palletrekken met trapsgewijze gemonteerde liggers. Speciale afstandsplaten tussen de basis van het rek en de montageplaat op de vloer compenseren bijkomend de hoogteverschillen. Ook de rekken in het magazijn dat langs één kant open is, vraagt om een hogere berekende belasting, aangezien één kant van de hal een opening heeft die 30 procent groter is en de windkrachten dus in de berekening moesten worden meegenomen.

Dankzij de nieuwe stellingsystemen kan Götz + Moriz zijn klanten in Lörrach nu een veel breder en dieper magazijnassortiment aanbieden en de vrijgekomen gebieden vrij maken voor aanlevering en afhaling. Overdekte laad- en loszones en kortere wachttijden zijn bijkomende voordelen voor de klant. 

Over Götz + Moriz:

Götz + Moriz dat in 1937 door Leopold Götz werd opgericht is het eerste aanspreekpunt voor professionele en particuliere klanten op het gebied van bouw, renovatie en modernisering in de regio Zuid-Baden. Het bedrijf heeft ongeveer 330 medewerkers op acht locaties en biedt als full-line leverancier allerlei soorten bouwmaterialen aan in zowel Zuid-Baden als in de naburige regio's van Zwitserland en Frankrijk. Sinds 1998 maakt het bedrijf deel uit van de Wertheimer Group, die op 22 locaties vooral in Baden werk biedt aan 1.000 medewerkers.