Naar hoofdinhoud springen

Gottlieb Müller

Galerij

cantilever racking galvanized
cantilever racking galvanized
cantilever racking galvanized
cantilever racking galvanized with roof
pallet racking system

Flexible Lagerkapazitäten für Langgut, Paletten und Gitterboxen

De Zwitserse bouwonderneming Gottlieb Müller heeft zijn nieuwe magazijn uitgerust met draagarmstellingen en palletstellingen van OHRA. De 16 palletrekken in het nieuwe magazijn bieden ruimte voor pallets en palletboxen, draagarmstellingen voor zowel binnen- als buitengebruik, waarvan sommige met armbruggen en bodemlegborden, waardoor flexibele en gemengde opslag van lange goederen, pallets, palletboxen en artikelen zonder laadhulpmiddelen mogelijk is. Het nieuwe magazijn werkt niet alleen voor Gottlieb Müller AG, maar ook voor drie andere dochterondernemingen. De nieuw gecreëerde hoge opslagcapaciteit die op één locatie geconcentreerd is, maakt kortere routes en meer gestroomlijnde logistieke processen mogelijk.

De terreinen van Gottlieb Müller in Rothrist vormen sinds begin 2018 het operationele platform voor de hoogbouw- en diepbouwprojecten van het bedrijf. Om de verscheidenheid aan bouwmaterialen en voorraden efficiënt op te slaan, besloot de firma Gottlieb Müller om twee soorten rekken te gebruiken: Het magazijn is in principe uitgerust met 16 3,5 meter hoge en 8,45 meter lange palletstellingen. Elke vak bevat drie europallets of palletboxen met elk een maximumgewicht van 1000 kilogram. Zeven 3,64 meter hoge, eenzijdige draagarmstellingen bieden extra opslagcapaciteit in de hal. Sommigen beschikken over armbruggen en bodemlegborden, zodat naast lange goederen zoals buizen of platen ook ladingdragers van verschillende afmetingen kunnen worden opgeslagen zonder storende staanders. Andere vrijdragende rekken werden buiten opgesteld; ze worden door een vuurverzinking tegen corrosie beschermd. Hier domineert vooral een 43,5 meter lange rij legborden. De bovenste armen zijn ontworpen als dakarmen: Ze dragen aan elke zijde een 2,7 meter diep, licht hellend dak. Aldus worden de opgeslagen houtbouwmaterialen beschermd tegen directe invloed van neerslag. De draagarmen van alle schappen hebben een laadvermogen van 1.200 kilogram per arm.

Naast lange goederen kunnen in totaal kunnen ongeveer 2000 pallets in het magazijn worden ondergebracht. Gottlieb Müller heeft al eerder stellingsystemen van OHRA gebruikt. Het bedrijf in Kerpen bij Keulen is Europees marktleider en specialist in draagarmstellingen. Naast de kwaliteit van de legborden zorgt de productie van warmgewalste, massiefwandige staalprofielen voor hoge belastbaarheid en een slank ontwerp - Gottlieb Müller is ook overtuigd van de expertise van de specialisten van OHRA. Op verzoek kunt u elk stellingsysteem aanpassen aan de specifieke vereisten en omstandigheden van elke klant.

Over Gottlieb Müller:

Gottlieb Müller AG werd in 1898 opgericht en is ondertussen eigendom van Hallwyler AG. Met zijn ongeveer 80 werknemers zorgt het bedrijf voornamelijk de uitvoering van industriële en bouwtechnische, renovatie- en rioleringsinfrastructuur. Het bedrijf is gevestigd in Zofingen, in de buurt van Basel.