Naar hoofdinhoud springen

Greenteam

Galerij

cantilever racking for chipboards
cantilever racking for chipboards
rails in a warehouse
mobile cantilever racking
mobile cantilever racking
mobile cantilever racking
mobile cantilever racking
mobile cantilever racking

Veel werkbladen in de kleinste ruimte

Om meer opslagruimte te creëren voor een breder aanbod aan producten heeft het Hongaarse bedrijf Greenteam in samenwerking met zusterbedrijf Nypan zijn magazijn gemoderniseerd met een sledestellingeninstallatie van OHRA op verrijdbare wagens. Het systeem, dat uit zeven stellingrijen bestaat, maakt de compacte opslag van meer dan 140 verschillende soorten keukenwerkbladen op tien niveaus mogelijk. Dankzij het mobiele rek kan Greenteam niet alleen meer goederen opslaan in de beschikbare ruimte, maar ook veel sneller toegang krijgen tot de opgeslagen goederen dankzij de verrijdbare wagens die vanop afstand vanaf de vorkheftruck bediend worden.  

Al voor de modernisering gebruikte Greenteam een mobiel stellingsysteem voor de opslag van de tot 4.100 millimeter lange werkbladen. Dit waren echter eigen trolleys die handmatig werden verplaatst. Het systeem moest daarom worden vervangen door een systeem dat is uitgerust met moderne aandrijf- en besturingstechnologie. Greenteam en Nypan kozen voor een oplossing van OHRA: Het bedrijf, gevestigd in Kerpen, Duitsland, had zich al reeds onderscheiden door flexibiliteit in eerdere gezamenlijke projecten. 

Het nieuwe magazijn voor keukenwerkbladen bestaat uit in totaal zeven stellingrijen. Elke rij is 6.600 millimeter hoog, 3.300 millimeter lang en bestaat uit vier standen, waaraan negen draagarmen flexibel zijn opgehangen. Dit resulteert in een totaal van tien opslagniveaus - het laagste niveau bevindt zich op de basis van de staanders. De buitenste lijnen zijn aan één zijde uitgevoerd en aan de vloer bevestigd, de resterende lijnen zijn gemonteerd op wagens die zich bewegen op rails die in de vloer zijn gelegd. De rekken worden op de wagens gemonteerd, die dicht bij elkaar staan. Als er goederen van een bepaald rek moeten worden gehaald, gaan de wagens uit elkaar en openen ze het gewenste gangpad. De besturing gebeurt vanaf de vorkheftruck door middel van afstandsbediening - een handmatige bediening is ook mogelijk. Met dit systeem kan optimaal gebruik worden gemaakt van de ruimte; in vergelijking met gewone ‘vaste’ rekken kan bijna 100 % meer opslagcapaciteit worden bereikt. 

Om de opslagcapaciteit verder uit te breiden heeft OHRA ook een bestaande stellingstaanders met 1.040 mm lange staanderprofiel verhoogd en voorzien van extra draagarmen.

Over het geheel genomen zorgen de nieuwe opslagcapaciteiten voor meer transparantie en orde in het magazijn. De opslag en het ophalen van werkbladen is door het mobiele rek aanzienlijk versneld en de verwerkingsprocessen zijn over het algemeen aanzienlijk verbeterd.

Over Greenteam/Nypan:

Greenteam werd in 1991 opgericht onder de naam Greenteam Timber Kft. Sinds 1993 is Greenteam de exclusieve vertegenwoordiger van de Weinig-groep in Hongarije en vertegenwoordigt sinds 1994 Jowa-lijmen. Vandaag staan de groothandel in Jowa-lijmen en de verkoop van houtbewerkingsmachines van de firma Weinig centraal.

Nypan werd opgericht in 1998 en heeft zich sindsdien ontwikkeld tot een toonaangevende distributeur van timmerbenodigdheden en meubelaccessoires. Het doel van het bedrijf is om klanten te allen tijde een zo breed mogelijke keuze aan grondstoffen en componenten aan te bieden. Tegen deze achtergrond is ook de fabriek in Szombathely voortdurend in ontwikkeling - moderne cirkeltafelzagen en CNC-machines werken in twee ploegen in de eigen werkplaats.