Naar hoofdinhoud springen

Hagebau Bolay

Galerij

pallet racking warehouse
pallet rack warehouse, rack-clad building
pallet racking warehouse
pallet racking warehouse, rack-clad building
pallet racking warehouse, galvanized

Dankzij de nieuwe manier om rekkenhallen te bouwen, werd in de kortst mogelijke bouwtijd een nieuw magazijn gerealiseerd

Het Hagebaucentrum Bolay, gelegen in Rutesheim, in de buurt van Stuttgart, heeft nieuwe ruimte gecreëerd voor tuin- en landschapsarchitectuurproducten met OHRA draagarm- en palletrekken. De realisatie van de nieuwe opslagruimte als een gedeeltelijk gesloten hal in een rekkenhalconstructie, waarbij de reksteunen tegelijk als dragende onderbouw voor dak en muur dienen, maakte een bijzonder korte bouwtijd mogelijk. 

Het bestaande magazijn in Rutesheim, dat al was uitgerust met OHRA-rekken, bood onvoldoende capaciteit om het assortiment tuin- en landschapsarchitectuurproducten verder uit te breiden. Daarom besloot Bolay om voor de uitbreiding van het assortiment een nieuwe opslagzone te creëren op een nieuwe locatie tegenover het bestaande gebouw. In het magazijn moeten niet alleen pallets met een gewicht tot 1500 kg worden ondergebracht, maar ook lange goederen met een lengte tot 4000 millimeter en componenten voor metalen hekken. 

Voor de opslag van deze verschillende goederen koos Bolay voor een combinatie van pallet- en draagarmstellingen. Het bedrijf gebruikt al sinds 30 jaar OHRA-rekken en is overtuigd van hun lange levensduur en stabiliteit. Door het gebruik van stalen profielen met massieve wanden voor alle dragende elementen, bereiken de rekken van OHRA een hoog draagvermogen. Bovendien kunnen de profielen elastisch meegeven bij impact en permanent hun statische eigenschappen behouden. Ze bieden een veilige ondersteunende structuur voor het dak en de wanden van de ongeveer 9 meter hoge en 25 meter lange rekkenhal. 

De stellingexperts van OHRA hebben tijdens de offertefase een zeer concrete presentatie van het geplande magazijn gegeven, zodat fouten en misverstanden in het planningsproces konden worden uitgesloten. Het gebruik van jarenlange partnerbedrijven bij de assemblage bleek bijzonder succesvol, omdat vertragingen in de projectplanning een hoge mate van flexibiliteit bij de bouw van de rekkenhal vereisten. 

Over Hagebaucentrum Bolay:

In 1957 richtten Elfriede en Werner Bolay het transportbedrijf Bolay op in Rutesheim. In de afgelopen 60 jaar heeft hagebau bolay zich hieruit ontwikkeld, met locaties in Rutesheim, Ditzingen en Oberndorf am Neckar. Het Hagebaucentrum heeft een oppervlakte van ongeveer 43.000 vierkante meter en biedt een veelzijdig assortiment, van rioolbuis tot gloeilamp, van U-steen tot hyacint. In totaal heeft het bedrijf bijna 250 mensen in dienst.